*

Landshold

I nat kan Winston Reid give Danmark en stor hånd

Hvis New Zealand kvalificerer sig til VM, kommer Danmark i en på papiret nemmere pulje ved VM i Rusland.

Winston Reid, anfører for New Zealand, kan hjælpe Danmark ved at slå sig videre til VM. Foto: AP

Kl. 03.15 natten til torsdag skal danske fodboldfans sende venlige tanker til en tidligere Superliga-spiller. Winston Reid, som i fem sæsoner spillede i FC Midtjylland, er anfører for New Zealand, der spiller på udebane i Peru i kampen om at kvalificere sig til VM i Rusland til sommer.

Hvis New Zealand går videre til slutrunden, betyder det, at Danmark havner i andet seedningslag og dermed undgår flere af de stærke lande ved VM. Hvis Peru vinder sammenlagt – den første kamp i Auckland sluttede 0-0 – kommer det danske landshold i tredje seedningslag, når puljerne ved VM skal fordeles, hvilket sker ved en stort anlagt lodtrækning i Kreml i Moskva 1. december.

Det ligger fast, at Danmark kommer til at møde et af landene fra første seedningslag, som er værterne fra Rusland, Brasilien, Belgien, Tyskland, Polen, Portugal, Frankrig og Argentina.

Hareide storroste Eriksen: »Han er blandt verdens 10 bedste spillere«

I andet lag finder vi indtil videre nationer som England, Spanien, Uruguay, Colombia, Mexico, Schweiz og Kroatien – og enten Danmark eller Peru.

Hvis Peru vinder over New Zealand, glider Danmark ned i tredje seedningslag, som tæller Iran, Costa Rica, Egypten, Senegal, Tunesien, Sverige og Island – og altså muligvis Danmark. Hvis Danmark ryger i tredje lag, glider Serbien ned i fjerde lag.

Her er landene indtil videre Japan, Sydkorea, Saudi Arabien, Nigeria, Panama og Marokko samt vinderen af playoff-dysten mellem Honduras og Australien og enten New Zealand eller Serbien.

Når der 1. december skal trækkes lod, må hver pulje maksimalt have to europæiske lande og maksimalt et land fra de øvrige verdensdele.

Fakta: Danmark og 29 andre lande er klar til VM i fodbold

Efter 0-0 i New Zealand skal Winston Reid og hans holdkammerater modstå presset fra 50.000 tilskuere på Estadio Nacional i Lima samt et fodboldhold, der lige nu er rangeret som det 10. bedste på Fifas verdensrangliste.

»Vi er vant til at spille for mange tilskuere, for vi spiller massevis af kampe mod store modstandere på udebane. Og vi er vant til at rejse langt for at komme i kamp. Vi kender alt til presset, hvert fjerde år er vi i playoff-kampe, og vi ser frem til kampen,« sagde Winston Reid til det newzealandske fodboldforbunds hjemmeside.

Winston Reid flyttede til Danmark som 10-årig, fra 2005 til 2010 spillede han for FC Midtjylland, siden 2010 har han repræsenteret West Ham United i England. Han nåede at spille ungdomslandskampe for Danmark, men valgte at repræsentere New Zealand, da landet spillede sig til VM i 2010 i Sydafrika.

Her scorede han New Zealands mål i 1-1-kampen mod Slovakiet, det var første point nogensinde til New Zealand ved en VM-slutrunde. New Zealand spillede siden 1-1 mod Italien og 0-0 mod Paraguay, men slev om New Zealand var ubesejret i puljen, slap holdet ikke videre.

Inden kampen i Peru blev Winston Reid, som er anfører for New Zealand, foreholdt, at New Zealand ikke har imponeret særligt meget i international fodbold.

»Men har folk lagt mærke til, at Peru ikke har kvalificeret sig til et VM i 30 år? Der er stort pres på Peru inden denne kamp. Og vi er vant til at håndtere pres, så vi har en god fornemmelse inden kampen,« sagde Winston Reid.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
TV anbefaler
Annonce
Sport
Fodbold genveje
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her