*

Int. fodbold

Schmeichel hyldes: »En magnet,« kampens spiller - et monster, som sin far

Kasper Schmeichel hyldes i både England og Spanien efter storspil i sejren over Sevilla.

Kasper Schmeichel og Leicester er videre til kvartfinalen i Champions League. Arkivfoto: Paul Harding/AP

Han gjorde det igen, Kasper Schmeichel. Ligesom i første opgør mod Sevilla reddede han også i gårsdagens opgør et straffespark.

Det skete ved stillingen 2-0 til Leicester, og var foruden hans andre redninger med til at holde Leicester foran kampen igennem, så holdet nu på sensationel vis er klar til kvartfinalerne.

Kasper Schmeichel jubler: En utrolig aften

I medierne, især de engelske, har avancementet genvakt euforien, som holdet skabte med sidste sæsons Premier League-triumf.

Og på toppen af det hele placeres Schmiechel.

Daily Star gør det kortest, og tildeler ham ganske enkelt titlen som kampens spiller. Independent går skridtet videre og kalder ham »utvivlsomt det samlede opgørs bedste mand,« og trækker endnu engang på en sammenligning med Schmeichels far:

»Peter Schmeichel var et monster i målet for Manchester United i Europa, med minderne om hans stjernehops-redning mod Juventus i 1999 frisk i erindring - og det lader til, at Kasper slægter sin far på på den europæiske scene.«

Gianluigi Buffon vil undgå Leicester i CL-kvartfinale

Hos The Mirror bliver han lige akkurat overgået af Jamie Vardy, der får et nital, mens Schmeichel i selskab med blandt andet målscoreren Wes Morgan får 8.

The Daily Mail bruger også masser af plads på at rose Leicester og Schmeichel, men lige akkurat hans redning af Steven N'zonzis utroligt svage straffespark, imponerer dog ikke i sig selv:

»Kasper Schmeichel reddede den, men ærligt talt, det samme ville hans far, som nu er 53 og så med fra tribunen.«

Men det er så også næsten de eneste lunkne kommentarer, der er at komme efter. For også fra en ligemand får Schmeichel ros. Det er i form af den tidligere engelske målmand Peter Schilton, der betragter Kasper Schmeichels indsats som vital:

»Uden Kasper Schmeichel var Leicester ikke kommet videre. Allerede efter den første kamp i Sevilla var det ham, der holdt liv i holdet før returopgøret.«

Engelsk legende hyldede forrygende Schmeichel

Og for det hele ikke skal fortabes i engelske lovprisninger af eget hold, så bliver Schmeichel også rost i andre lande. I den spanske avis Marca er han således også fremhævet og beskrives som »en magnet.«

I italienske La Gazzeta dello Sport, der ellers havde rigeligt travlt med at revse Leicester efter Ranieris fyring, beskrives holdets avancement også som en fabel, der fortsættes takket være Kasper Schmeichel.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Fodbold genveje
TV
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her