*

Fodbold

10 dage til kvindernes VM-skæbne afgøres – En fælles beklagelse kan styrke Danmarks sag, siger ekspert

DBU bør desuden kontakte de øvrige hold i puljen, lyder det fra sportsretsadvokat.

Danmarks VM-skæbne afgøres 18. november af Uefa. Foto: Armino Ermindo/AP

Bliver det danske kvindelandshold kylet ud af den nuværende VM-kvalifikationsturnering?

Det afgør Uefa’s disciplinærkomité den 18. november.

Den skal tage stilling til, hvilken konsekvens det skal have, at Danmark ikke stillede op i VM-kvalifikationskampen imod Sverige den 20. oktober.

Dansk Boldspil-Union (DBU) kan selv gøre noget aktivt for at stå bedre, når sagen skal afgøres.

Det vurderer sportsretsadvokat Jens Bertel Rasmussen.

»Det kan have en psykologisk effekt over for disciplinærkomitéen, hvis forbundene i Ungarn, Kroatien, Sverige og Ukraine melder ud, at de er indforståede med, at Danmark kan fortsætte i turneringen og ’slippe’ med et 0-3 nederlag til Sverige og en bøde. DBU bør indhente sådanne tilsagn fra de andre hold i gruppen,« siger Jens Bertel Rasmussen.

Han mener, at Danmark skal forsøge at opnå disse tilsagn fra de andre lande i puljen, men det er ikke sikkert, at det er nok til at redde Danmark.

»Det vil ganske givet gøre et indtryk, men det er vigtigt at understrege, at komitéen ikke har pligt til at lytte til den slags og værdien heraf kan heller ikke fastslås,« siger Jens Bertel Rasmussen.

Han mener også, at en god gammeldags undskyldning muligvis vil kunne forbedre de danske muligheder for ikke at blive smidt ud af turneringen.

»En fælles beklagelse fra DBU og Spillerforeningen vil heller ikke skade og frem for alt en fælles erklæring om at det nuværende system med standardkontrakter og bonusordning bibeholdes i stedet for kravet om ansættelse, vil sikkert også blive modtaget positivt i Uefa-systemet,« vurderer Jens Bertel Rasmussen.

Advokaten er helt overbevist om, at Danmark vil blive taberdømt 0-3, ligesom der også kommer et økonomisk efterspil.

»Derudover skal DBU ganske givet betale erstatning til det svenske fodboldforbund for manglende indtjening og udgifter i forbindelse med landskampen,« siger Jens Bertel Rasmussen.

I værste fald kan Danmark blive smidt ud af denne VM-kvalifikationsturnering samt den kommende EM-kvalifikationsturnering.

DBU oplyser, at de har afleveret deres redegørelse af forløbet til UEFA, men ønsker ellers ikke at kommentere sagen yderligere, så længe sagsbehandlingen står på.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
DBU
Debat: DBU tager igen sommerens EM-kvinder som gidsler
Jakob Mølgård Jensen, 19 år, Silkeborg
Det danske kvindefodboldlandshold burde nok lede tankerne hen på dets exceptionelle præstation ved EM i sommer, hvor det for første gang nogensinde spillede sig i en EM-finale.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce

Tilmeld dig Tipsbladet.dk's nyhedsbrev

Flere nyheder på Tipsbladet.dk
Fodbold genveje
TV
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her