*

 

Tennis

Læk afslører stort problem med matchfixing i toptennis

16 spillere fra verdenstoppen mistænkes for at have tabt med vilje. Flere af dem deltager ved Australian Open.

Tre kampe ved Wimbledon er blandt de opgør, hvor nogle af verdens bedste spillere er mistænkt for at have tabt med vilje. Foto: Glyn Kirk/AP

En række af verdens bedste tennisspillere igennem det seneste årti sættes nu i forbindelse med matchfixing, efter at en hemmelig rapport om problemet er blevet lækket til BBC og Buzzfeed.

Ifølge medierne viser rapporten fra TIU, der er en særlig enhed for aftalt spil i tennisporten, at 16 spillere fra verdenstoppen mistænkes for at have være indblandet i aftalt spil.

- Over det seneste årti er 16 spillere, der har været rangeret i verdens top-50, gentagne gange blevet indberettet til TIU på grund at mistanke om, at de har tabt kampe med vilje, skriver BBC på baggrund af rapporten.

- Alle spillerne, heriblandt vindere af grand slam-turneringer, fik lov at fortsætte med at spille efterfølgende, hedder det videre.

Nyheden kommer, stort set samtidig med at årets første grand slam-turnering Australian Open er begyndt i Melbourne.

Rapporten om matchfixing omhandler dog ifølge BBC primært resultatet af en efterforskning, som blev sat i gang tilbage i 2007 på initiativ af mændenes tennisorganisation ATP.

Undersøgelsen afslørede, at spillesyndikater i Rusland, det nordlige Italien og på Sicilien tjente hundredtusindvis af dollar på kampe, som, mente efterforskere, var udsat for matchfixing.

Ifølge BBC fandt tre af kampene sted ved Wimbledon.

IOC-præsident vil blive bedre til at bekæmpe doping

På baggrund af rapporten blev der i 2009 indført nye tiltag mod korruption i tennissporten, men efter juridisk vejledning blev det besluttet ikke at tage retlige skridt med tilbagevirkende kraft.

Rapporten fra 2008 nævner i alt 28 spillere, og ifølge de papirer, som BBC og Buzzfeed er kommet i besiddelse af, har en tredjedel af dem også været i TIU's søgelys for matchfixing efter 2008, uden at det har ført til straffe eller karantæner.

BBC og Buzzfeed hævder at kende til navnene på de spillere, der er under mistanke, men har valgt ikke at nævne dem, da det er usikkert, i hvilken grad spillerne har været bekendt med den eventuelle matchfixing.

Ifølge rapporten deltager otte af spillerne ved Australian Open.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport

Pytlick har lært sig at sige pyt

Jan Pytlick er tilbage som klubtræner i dansk kvindehåndbold, men hvordan i alverden finder han dog motivation i en middelgod kamp foran 550 tilskuere, når han har stået med høj puls i to OL-finaler og endda har vundet dem begge? Og hvordan har han det med Dansk Håndbold Forbund, der fyrede ham som træner for kvindelandsholdet uden at opnå bedre resultater bagefter?
Annonce
TV
Annonce
Biler
Årets Bil 2017: Her er kandidaterne til årets bilpris
Kåringen af Årets Bil i Danmark byder på godt 20 bilnyheder, der alle er på jagt efter at vinde hæderen. For første gang kan det blive en SUV, der løber med sejren, men hybridbilerne lurer. 
Se flere
Bolig
Hvorfor trækker byggesager ud i nogle kommuner?
I to kommuner tager det kun fire dage, mens det i en anden kommune tager hele 101 dage at få en byggetilladelse, men hvorfor er der så stor forskel på sagsbehandlingen i kommunerne? 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her