*

Ishockey

Ungt ishockeyfænomen har fået kontrakt til 100 millioner dollar

Connor McDavid fra Edmonton Oilers bliver den bedst lønnede spiller i NHL med 12,5 millioner dollar om året.

Edmonton Oilers graver dybt i lommerne for at bringe holdet tilbage i toppen af den nordamerikanske ishockeyliga NHL.

Onsdag er den canadiske klub og anfører Connor McDavid blevet enige om en kontraktforlængelse på otte år, som gør den 20-årige McDavid til den bedst lønnede spiller i ligaen.

Connor McDavids nuværende aftale udløber efter næste sæson. Derefter er han med den nye aftale sikret en årsløn på i snit 12,5 millioner dollar i otte sæsoner eller i alt 100 millioner dollar. Det svarer til 655 millioner kroner.

I oktober blev han som 19-årig den yngste anfører nogensinde i NHL-historien, og hans evner på isen bliver sammenlignet med legenden Wayne Gretzky, der også havde sin storhedstid hos Edmonton Oilers.

Hæderen væltede ned over Connor McDavid i hans anden NHL-sæson, hvor han vandt Hart Memorial Trophy, der gives til ligaens mest værdifulde spiller.

Med 100 point - 30 mål og 70 oplæg - blev han topscorer i grundspillet, og han havde en stor andel i, at Edmonton for første gang siden 2006 gik videre til slutspillet i sæsonen 2016/17. Her blev det dog til et nederlag i anden runde mod Anaheim.

Connor McDavids drøm er at sikre Edmonton den sjette Stanley Cup-triumf. Klubben vandt senest mesterskabet i 1990.

- Det er vigtigt at bringe trofæet tilbage. Vi fik en fornemmelse for det i sidste sæson, men vi har så sandelig et regnskab at gøre op, siger han.

/ritzau/Reuters
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
USA
Forsiden lige nu

JP mener: Coop har lavet selvmål

Hvad er mon den dybere mening med at lade sig spænde for den løbende kampagne mod dansk landbrug?
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
TV
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere
Det bobler i garager og kældre
Fredag afholder Godsbanen ølmarked med smagsprøver fra omkring 20 mikrobryggerier. Et af dem er Brew42 i Lisbjerg, der er et nyt kontraktbryggeri for byens efterhånden mange små håndbryggere. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her