*

Ishockey

Esbjerg sejrer trods flot Sønderjyske-comeback

Esbjerg havde Sønderjyske helt nede i posen, men et comeback skabte pludselig spænding i første semifinale.

Sønderjyske var førstevælger, da der skulle vælges modstander til DM-semifinalerne, og her valgte Sønderjyske Esbjerg Energy som sin modstander.

Tirsdag aften skulle de første semifinalekampe i Metal Ligaen så spilles, og det lignede umiddelbart et knapt så godt modstandervalg af Sønderjyske.

DM-guldvinderne fra i fjor løb nemlig ind i et nederlag, da Esbjerg var på besøg og besejrede værterne med 6-4 efter en anden periode, hvor gæsterne scorede fire gange og bragte sig foran 5-1.

Efter otte minutters spil af første periode dukkede gæsternes Søren Nielsen op og afsluttede et kontraangreb, da han scorede på en returpuck.

Hjemmeholdets Thomas Spelling fik dog udlignet fire minutter inde i anden periode, men minuttet senere hamrede Esbjergs Mike Dalhuisen pucken i mål på et flot slagskud, og herefter gik det stærkt.

Esben Nielsen og Matthew Pistilli gjorde det til 4-1, og Esbjerg kom også yderligere foran efter powerplay, da Mario Lamoureux med fire minutter tilbage af perioden scorede.

Dermed lignede det en ydmygelse af Sønderjyske, der de seneste tre sæsoner har taget DM-guldet, men hjemmeholdet kom pludselig igen til sidst i tredje periode, hvor der de sidste minutter var spænding om resultatet.

Med fem minutter igen af tredje periode gjorde Kim Lykkeskov det til 2-5, da han modtog en pasning bag målet og bankede reduceringen hjem, og 20 sekunder senere gjorde Cory Quirk det til 3-5.

Med 16 sekunder igen fik Sønderjyske så reduceret til 4-5 i det hæsblæsende opgør, men i de sidste dramatiske sekunder var det i stedet gæsterne, der sikrede sejren ved Aaron Lee efter en kontroversiel scoring, der duftede af icing.

Den anden semifinale står mellem Herning Blue Fox og Frederikshavn White Hawks, som har mødt hinanden fem gange i grundspillet. Her har Frederikshavn haft mest succes med tre sejre og en målscore på 13-9.

Denne tendens fortsatte i de to klubbers første semifinaleopgør tirsdag, da nordjyderne hjemme besejrede Herning 3-1.

Mathias Bau Hansen bragte frederikshavnerne foran efter ni minutter, mens Kasper Degn hurtigt udlignede. I anden periode scorede henholdsvis Adam Miller og Robin Bergman.

Semifinaleserien afvikles bedst ud af syv kampe, og Esbjerg og Frederikshavn fører altså begge 1-0 inden, der igen spilles fredag i denne uge.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
TV
Annonce
En afstikker værd: Det italienske fata morgana-slot midt i Kanalen
Premiere-aktuelle Victoria & Abdul kaster lys over dronningens senere år, og mange af scenerne er filmet på og omkring slottet, hvor det meste står som på Victorias dødsdag. Vi var på besøg. 
Se flere
Bolig
Ungt par afsatte fire år til ombygning: Halvråddent håndværkertilbud blev til drømmebolig med luksusudsigt
At sove på den overdækkede balkon med udsigt til solopgangen over Vejle Fjord er hele umagen værd, når Kirsten og Brian Reinholt tænker tilbage på deres netop overståede renoveringsproces. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her