*

Boksning

Bokser med umuligt navn fik bank af Bruun

En ny dansk bokseforretning tilbød et glimrende stævne i Aalborg Kultur & Kongres Center.

Arkivfoto: Thomas Sjørup

Den nyetablerede danske bokseforretning, Euro Event, præsenterede lørdag aften sit første stævne i Aalborg Kultur & Kongres Center.

Foretagendet er bygget op om bl.a. Kasper Bruun og Kim Poulsen, to boksere, som tyske Team Sauerland vragede under stationsskiftet fra TV 2 til Viasat, men også nyprofessionelle Abdul Khattab og Stephan Alms og på længere sigt formentlig endnu flere.

Kessler i salen

Bag stalden står Mikkel Kesslers manager, Allan Martin Back, samt to centrale og erfarne amatørledere, Ricard Olsen (CIK) og Søren Larsen (Pandrup).

Mikkel Kesslers fysiske træner, Thomas Macon, er også engageret i forretningen, men Kessler selv har ikke formelt interesser i firmaet.

Dansk boksnings store og eneste stjerne var dog til stede i hallen, hvor han fra ringside fulgte stævnet sammen med cirka 800 andre tilskuere.

Vanskelig modstander

I stævnets første kamp mødte Kasper Bruun en georgier ved navn Nugzar Margvelashvilli, og med hans erfaring fra 38 kampe, heraf 25 vundne, var han lige så svær at slås imod, som hans navn er at stave.

Bruun mødte imidlertid op i langt mere fokuseret udgave, end han er set tidligere som professionel, hvor han ofte har virket skrøbelig fysisk og psykisk, ligesom han vel kan siges at have et attitudeproblem i den forstand, at han har tendens til at posere og tage sig ud som Sugar Ray, når det går godt.

Alternativet er som bekendt er at få arbejdet overstået og arbejde videre i træningslokalet, til sejrene har større betydning.

Slide hårdt

Kasper Bruun sænkede Margvelashvilli i 4. omgang med en kombination af hooks, men herefter blev han lidt lækker og måtte slide ganske hårdt i de følgende omgange. I den afsluttende omgang viste han et overraskende overskud og lukkede kampen flot.

Dermed tog han sin rekordliste til 14 kampe uden nederlag med en sejr på 79-72 på alle tre scorekort.

Knockout-sejr til Khattab

I stævnets anden kamp imponerede kolossalt talentfulde Abdul Khattab med en knockout-sejr i 2. omgang over Sergej Drob fra Litauen. Den palæstinensiskfødte dansker knaldede Drob i gulvet med en direkte overhåndshøjre, et stød, Mikkel Kessler har trænet længe med Jimmy Montoya, men som Khattab altså allerede har på sit repertoire.

Khattab virkede dejlig koncentreret i sin debut og lavede få unødige bevægelser, og det lover godt for fremtiden, at han ikke fejrede sejren med andet end at række armene i vejret.

Knægten ved åbenbart godt, at en sejr over en mand med en sejr i fire kampe ikke fører ham direkte på europaranglisten i mellemvægt.

Stephan Alms behøvede ikke mere end en halv omgang, før hans debut var overstået. Den tætbyggede og kampivrige mellemvægter fældede Andrej Cepur (5-7) med en serie sving midt i ringen, og manden fra Litauen, der mødte op med bukserne trukket meget langt op i bagdelen, kom sig aldrig igen.

Heftig beskydning

I stævnets sidste professionelle kamp vandt Kim Poulsen over georgieren Beka Sadjaia. Gæsten, rutineret med 28 sejre og 18 nederlag, opgav med en skade i højre arm, men forinden havde han været under heftig beskydning og lignede en mand, der helst ville med første bulede bus tilbage til Tbilisi.

Poulsen, ellers ikke en bokser, der hidtil har været kendt for sit punch, sendte ham ned allerede efter et minut, og han var godt i gang med at gøre sig færdig, da kampleder Søren Saugman lukkede dysten.

Kim Poulsen har nu 20 professionelle sejre, og det bliver nu op til Euro Event at finde ud af, hvordan han kommer videre med karrieren.

DM-semmifinaler

Forud for de professionelle kampe afviklede Danmarks Bokse-Union DM-semifinaler, og fra ringside fulgte bl.a. brødrene Børge og Bjarne Krogh amatørerne.

De efterhånden aldrende gentlemen kiggede forgæves efter lokale aktører, da den ellers traditionsrige bokseby ikke havde fået en eneste pugilist kvalificeret.

Dette var utvivlsomt også en skuffelse for borgmester Henning G. Jensen, der i programmet erklærede sig særligt spændt på at følge letsværvægtsklassen, hvor AK Jydens Mathias Thomsen var forsvarende mester.

Thomsen tabte sin kvartfinale i sidste weekend til Slagelses Kristoffer Storm, og Storm vandt i øvrigt lørdag sin semifinale over Martin Pedersen fra Esbjerg og er nu i finalen.

Udmærket show

Amatørkampene var alligevel et udmærket show at følge, hvis man kunne forlige sig med computerscoringen og acceptere, at bestyreren af Aalborg Hallens musikanlæg havde en særlig interesse for Guns N’ Roses og Rammstein.

I en af de mere underholdende semifinaler vandt CIK’s Walid Ali på point over Kim Andersen fra Team Bredahl.

Sejren var fortjent, men den var svær at sluge for Kim Andersens træner, den fhv. professionelle europa- og verdensmester Jimmi Bredahl. I et forsøg på at motivere sin bokser nikkede han ham skaller og skreg ham ind i ansigtet, men det lykkedes aldrig Kim Andersen at få fulgt op, da han i 1. omgang traf CIK-letvægteren hårdt.

Klar sejr til CIK-lejren, der til gengæld måtte se Ahmed Khattab blive stoppet i 3. omgang mod Mads Lønstrup fra Viborg i den ene semifinale i letweltervægt.

Bedste præstation

Semifinalernes fineste præstation stod Hobros Carsten Hammer Sørensen for, da han udboksede Morten B. Olson fra Kolding, men uden at finde det tørre stød, der kunne afgøre matchen før tid.

I sværvægt måtte CIK’s Ali-Reza Faranakh gennem ud i en unødig hård kamp mod en bravt Egon Jacobsen (Olympia Odense), før han fik gjort sig klar til søndagens finale mod Esbjergs Peter Gram.

Søndagens DM-finalekampe ser således ud:

  • Bantamvægt: Stefan Mølholt (Slagelse) vs. Ahmed Ali (CIK)
  • Letvægt: Brian Brix (Pandrup) vs. Walid Ali (CIK)
  • Letwelter: Mohammed Adel (BK Aarhus) vs. Mads Lønstrup (Viborg)
  • Weltervægt: Allan Mahfoud (Hillerød) vs. Carsten Hammer Sørensen (Hobro)
  • Mellemvægt: Adam Bashanov (Struer) vs. Jesper Christensen (Pandrup)
  • Letsværvægt: Chris Weber Andersen (Odder) vs. Kristoffer Storm (Slagelse)
  • Sværvægt: Ali-Reza Farahnak (CIK) vs. Peter Gram (Esbjerg)
Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu

Kronik: Så opdrag for h… jeres børn

Joachim Nielsen, partner hos Idefilm og Think Big
De bliver små uforskammede og ulidelige sataner uden nogen form for rimelig ydmyghed.
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
TV
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her