*

 

Boksning

OL-boksere smider hjelmen for første gang i 36 år

IOC har accepteret, at bokserne går i ringen uden hovedbeskyttelse ved OL. Det bliver første gang siden 1980.

OL

I årtier var en hjelm fast bestanddel af amatørbokseres udstyr, men ved sommerens OL i Rio kommer bokserne til at optræde uden hovedbeskyttelse.

Den Internationale Olympiske Komité (IOC) har accepteret et ønske fra Det Internationale Bokseforbund (Aiba) om at smide hjelmen, præcis som det allerede er sket ved internationale boksestævner.

Bokseforbundet har decideret forbudt hjelmene, fordi undersøgelser har vist, at de ikke som håbet har nedbragt antallet af hjernerystelser. Tværtimod ser det ud, som om antallet er steget, siden hjelmene blev lovpligtige.

Sidst, bokserne stillede op uden hovedbeskyttelse ved OL, var i Moskva i 1980.

I Danmark har de nye regler om boksehjelme været en varm kartoffel, og for to år siden var Danmarks Bokse-Union (Dabu) i en periode udelukket af Aiba, fordi man afviklede DM med boksehjelme.

Det stred nemlig mod dansk lovgivning at sende amatørboksere barhovedet i ringen.

/ritzau/dpa
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Biler
Hvorfor er leasing billigere?
Leasing er ofte en billig måde at komme bag rattet af en ny bil på. Forklaringen skal bl.a. findes i den måde, registreringsafgiften bliver betalt på. 
Se flere
På syret rumrejse med kulthit-magere
Folkene bag det prisbelønnede kult-hit Machinarium er tilbage med en musikalsk og visuel perle af et spil, der nu også kan spilles på mobilen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her