*

Boksning

Danskerdræber gik ned med rygende pistoler

Tilskuerne var i ekstase i Staples Center i Los Angeles, da Danny Garcia og Robert Guerrero i sidste omgang af deres VM-kamp begge gik til frontalt angreb.

Danny Garcia (tv) og Robert Guerrero gav tilskuerne en god oplevelse. Foto: Mark J. Terrill/AP

Los Angeles

Nattens kamp mellem Danny Garcia (32-0, 18 KO) og Robert Guerrero (33-4-1, 18 KO) om WBC-titlen i weltervægt fik en afslutning, der løftede de 12.058 tilskuere op af sæderne. En sidste omgang, der mere mindede om en overdreven skududveksling i en western af Quentin Tarantino, skabte en kulisse som var en VM-kamp værdig.

Forud var gået en hård kamp, der var overraskende jævnbyrdig.

Robert Guerrero, der i 2007 slog danske Spend Abazi i en kamp om IBF-titlen i fjervægt, var på forhånd ikke levnet mange chancer, men den 32-årige amerikaner dominerede de første fem omgange.

Med aggressiv boksning fik han de fleste træffere ind, og han lignede en mand på vej mod sensationen. Men i 6. omgang vendte kampen, og hans landsmand Danny Garcia fik for alvor gang i sine præcise stød til hovedet.

Det satte en dæmper på publikum, der helt var på Robert Guerreros side. Danny Garcia, der selv er af Puerto Ricansk afstamning, måtte erkende, at mexicanske rødder er populære i Californien.

Før sidste omgang lignede Danny Garcia en vinder, men Robert Guerrero satte en heroisk offensiv ind. Da Danny Garcia svarede igen med åben aggression blev især det sidste minut af den slags, hvor brutaliteten fik fanatismen frem i tilskuerne. Bokserne skød løs på hinanden, og Robert Guerrero kom bedst ud af omgangen, der sluttede med et jubelbrøl.

Robert Guerreros offensiv viste sig dog ikke at være nok. Dommersedlerne lød på tre gange 116-112, hvilket var en fair afgørelse, men den faldt absolut ikke i publikums smag, der højlydt gav deres utilfredshed til kende.

Det var ikke den eneste gang, de havde den stemning fremme. Mellem to omgange viste storskærmene i hallen billeder af komikeren Eddie Murphy, hvilket fik et stort bifald til at bryde ud. Men da kameraet panorerede hen på Floyd Mayweather Jr. fik tonen en anden lyd.

Netop Floyd Mayweather Jr. var tidligere indehaver af WBC-titlen, før han trak sig tilbage i september med en rekordliste på 49 sejre i ligeså mange kampe.

De fleste forventer dog, at han på et tidspunkt gør comeback, og med nattens sejr er Danny Garcia i spil som en eventuel modstander. Hans officielle udfordrer til WBC-titlen er dog englænderen Amir Khan.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Kronik: Jagten på falske nyheder og pirat-publicister

Lars Holmgaard Christensen, ph.d. lektor, AAU København og CBS
Et medieproduceret samfundsbillede kommer til os med forskellige grader af falskhed.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her