*

Boksning

Superbokseren Mayweather revser 'racistisk' boksesport

Legenden Floyd Mayweather mener, at sorte boksere bliver undervurderet af forbund og medier.

John Locher

Amerikaneren Floyd Mayweather, en af verdens allerstørste boksestjerner, siger, at racismen stadig eksisterer i bokseverdenen.

Mayweather mener blandt andet, at medier og forbund tilgodeser andre end sorte boksere. Han nævner i den forbindelse den mørke bokser Andre Ward.

- Jeg kan slet ikke forstå at Ring Magazine kun har Ward som fjerdebedste i verden pund-for-pund. Andre Ward har ikke tabt en kamp, så han bør være nummer to. Han vinder sine kampe overlegent og ligger nummer fire?

- I stedet har de en eller anden gut som nummer ni. Jeg kender ikke engang hans fulde navn. Men han er en japansk gut. Jeg mener oprigtigt, at der er racisme til stede i boksning i dag.

Mayweather bakker sin påstand op med at sammenligne den kvindelige, mørke bokser Laila Ali med UFC-kæmperen Ronda Rousey.

- Efter 10, 11 kampe blev Ronda Rousey omfavnet af alle mulige, kom med i film og alt muligt andet. Laila Ali vandt i endnu mere suveræn stil, og fik slet ikke samme anerkendelse, siger Mayweather.

Laila Ali trak sig tilbage efter at have vundet samtlige af sine 24 professionelle kampe. Ronda Rousey tabte i november sin første kamp som professionel.

- Da Bernard Hopkins var mellemvægter og ville bokse mod Oscar De La Hoya, Shane Mosley og Felix Trinidad, sagde medierne, at han linede små modstandere op.

- Men når Gennady Golovkin (kasakhisk bokser) gør præcis det, siger de ingenting. Igen, jeg er ikke racist, men racismen findes i boksning, siger Mayweather.

Floyd Mayweather nåede 49 kampe med 49 sejre, inden han sidste år stoppede karrieren efter at have slået Andre Berto.

Mayweather er tidligere selv blevet beskyldt for racisme, da han udtale, at han ville få den filippinske bokser Manny Pacquiao til at "lave sushi og koge ris" til sig.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere
»Aarhus virker som en 17-årig teenager, der har fået øje på sig selv i spejlet og tænker: Jeg er egentlig ret lækker«
Selv om der foregår ”lige lovlig meget selvspejling” i øjeblikket, er Aarhus på vej mod noget rigtig godt, hvis man spørger journalist Stig Olesen og fotograf Carsten Ingemann. De har netop udgivet vandrebogen ”Åh Aarhus”, der på ironisk vis forsøger at afdække dna’et i den by, som på en og samme tid giver dem lyst til at juble og krumme tæer. Og makkerparret holder ikke igen – hverken i forhold til fordommene, stereotyperne eller byens skud forbi mål. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her