*

Atletik

Dopingjæger peger fingre af anerkendte medier

Det internationale atletikforbund har været »ekstremt aktiv i kampen mod doping«.

Selvom at toppen af det internationale atletikforbund IAAF nu undersøges for bestikkelse og afpresning, er det internationale antidopingagenturs (Wada) undersøgelseskommission tilfreds med IAAF’s håndtering af dopingprøver.

Da sagen kom for dagen igennem den tyske tv-station ARD og den britiske avis The Sunday Times lød det, at 12.000 blodprøver fra 5.000 forskellige atleter viste, at der var uregelmæssigheder ved 800 af atleterne. De to medier havde fået fat i en database med testresultaterne.

Atletikboss udpeges som hovedskurk i ny dopingrapport

Blodprøverne var indsamlet fra 2001 til 2012, og de to medier benyttede to australske eksperter, der mente, at IAAF f.eks. kunne have ekskluderet flere atleter på baggrund af blodprøverne.

Men Wadas undersøgelseskommission køber ikke den konklusion.

»De data, der var i databasen, var ikke komplette. De var ikke indsamlet med de tekniske og videnskabelige standarder, som skal bruges ved biologiske pas,« sagde undersøgelseskommissionens formand, Dick Pound, ved torsdagens pressemøde.

Dick Pound pegede endvidere på, at Wada først fremlagde retningslinjer for det biologiske pas i 2009, og brugen blev først godkendt af sportens højeste domstol CAS i 2011.

FAKTA: Her er Wadas konklusioner i ny dopingrapport

»Databasen brugt af ARD og Sunday Times og de to australske forskere kunne ikke have været brugt til at rejse tiltale om atleter om overtrædelse af dopingreglementet, før det biologiske pas kom i 2009, og CAS godkendte først brugen til det i 2011,« sagde Dick Pound.

I rapporten fra undersøgelseskommissionen roses IAAF for at have været »ekstremt aktiv i kampen mod doping«.

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
TV
Annonce
Bolig
Få plads med skrå reoler
Boligredaktøren udvælger hver uge et antal aktuelle historier og nyheder fra boglig- og designbranchen. 
Se flere
Test: Samsungs Galaxy A5 (2017) - en sejlivet mobil
Samsungs Galaxy A5 (2017) fungerer godt, er pæn at se på og holder længe på en optankning. Prisen må Samsung dog godt se på igen. 
Se flere
Undgå vintertrætte fødder med få simple råd
Varmt fodtøj i den kolde tid kan være hårdt for fødderne. Derfor er det vigtigt, at du plejer dem grundigt for at undgå tør og sprækket hud. 
Se flere
Viden
Havets græsplæner renser vandet og redder korallerne
Havgræs gør mennesket mange tjenester, og nu viser det sig, at græsset også er i stand til at fjerne farlige bakterier fra havvandet. Det kan komme både koraller, dyr og mennesker til gode. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her