*

Anden sport

Dansk esportshold jagter Nordens største talenter

Copenhagen Flames indleder scouting-event, hvor jagten på de bedste uopdagede League og Legends-talenter i Norden bliver sat ind.

Søren "Bjergsen" Bjerg i midten efter sejren i NA spring split. Til højre for ham står danske Dennis "Svenskeren" Johnsen. Foto: af Riot via. Flickr

Søren “Bjergsen” Bjerg blæste kommentatorer, eksperter og fans omkuld, da han fik debut for Copenhagen Flames i en alder af kun 16. I dag er han den største vestlige League of Legends-spiller.

Mads “Broxah” Brock-Pedersen fik chancen for Fnatics LCS-hold i dette split og satte sig sikkert på junglerpositionen derefter.

I denne weekend forsøger den danske esportsorganisation Copenhagen Flames at lave endnu en af disse historier.

For stifteren af Copenhagen Flames, Steffen Thomsen, har sammen med Daniel Vorborg, der har trænet nogle af verdens bedste League of Legends-hold, stablet eventet ’Scouting Grounds’ på benene.

De bedste nordiske spillere har kunnet tilmelde sig til eventet, som løber hele weekenden, og skal teste, hvor gode de unge talenter er og se, om nogen af dem har evnerne til at gå helt til tops.

»Ideen kom i stand, fordi vi arbejdede sammen med Daniel Vorborg i påsken. Her talte vi om de mange nordiske talenter, der måtte være, som endnu ikke var opdaget. Vi ville så kunne give dem en spændende mulighed for udvikling og eksponering. Ud fra de mange tilmeldingerne sammensætter vi nogle hold, der spilles 3-4 kampe om dagen plus 1 mod 1-kampe om aftenen og kåring af dagens bedste spiller,« siger Steffen Thomsen.

Selvom stifteren af Copenhagen Flames selvfølgelig håber, at weekendens talent-event måske kan kaste nogle nye spillere af sig til hans hold, er det bestemt ikke et must, siger han.

»Det er ikke sådan, at vi absolut skal signe et hold bestående af disse spillere. Vores prioritet er at lave et fedt event, en god seeroplevelse og samtidig være med til at løfte den danske og nordiske League of Legends-scene. Vi vil gerne give tilbage til miljøet, og med dette projekt kan vi være med til at løfte spillere ved hjælp af træner Daniel Vorborg og ved at give dem chancen for at blive opdaget i et konkurrencedygtigt miljø,” siger Steffen Thomsen.

Eventet slutter søndag klokken 21.00, men alle kampen bliver sendt direkte fra klokken 17.00 i aften via Copenhagen Flames TV, som du kan finde via dette link.

Følg
Jyllands-Posten
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Sport
Annonce
TV
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her