*

Debat

Kronik: Mørkets hjerte

Danske drenge på totalt fremmed grund forsøger at håndtere problemstillinger, som deres ringe dannelse og beskedne alder gør dem magtesløse overfor. At tage liv, miste kammerater, bruge fattige bønders hjem som krigszone og føre dialog med en hårdt prøvet lokalbefolkning.

Løfter man sit ansigt fra andedammen for at få ren besked om affærer, som er af særlig følsomhed for rigets magthavere, opdager man, at selv den mest jomfruelige flække er besudlet af storpolitisk manipulation. Således også for nylig i Ry, da den lokale biograf viste den omdiskuterede dokumentarfilm Armadillo. Ca. 50 ryboere stimlede sammen i den lille biograf en berusende smuk juliaften i det gudenåske eventyrland for at deltage i et stort dox:bio-arrangement med deltagelse ...

 

Det får du i JP Premium

Kære læser

Med et Premium-abonnement kommer du til at vide mere.
Du får ubegrænset adgang på mobil, tablet, web og via apps til Jyllands-Postens digitale univers, herunder alt den journalistik, som du også finder i print- eller e-avis-udgaven af Morgenavisen Jyllands-Posten.
Dertil kommer en række yderligere artikler, features og guides, som kun kan læses i Premium.
Abonnementet er garanti for unikke læseoplevelser og dagligt indblik i aktuelle temaer med analyser, interviews, reportager og features præsenteret i et moderne digitalt design.
Du får også overblik over døgnets vigtigste danske og internationale nyheder via Briefing, som skrives af vores nyhedsværter.
Som abonnent får du desuden en række særlige fordele så som adgang til events, produkter og bøger med rabat.

Få ubegrænset adgang: Bliv abonnent på Premium nu - hvis du vil vide mere.

Ok. Få adgang nu
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
JP mener: Aarhus er spinatbedenes by
Aarhus har gjort det igen – gjort sig til grin.
Kronik: Migræne er en folkesygdom, som skal gribes rigtigt an
Messoud Ashina, professor og overlæge på Dansk Hovedpinecenter, Neurologisk Afdeling, Rigshospitalet-Glostrup | Hanne Johannsen, formand Migræne & Hovedpineforeningen
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce

Blog: Politikere leger aktiespekulanter

Lars Boje Mathiesen
I Aarhus har politikerne valgt at gamble med borgernes penge – og bruger tilmed gevinsterne på forskud.

Blog: Det er for let, Christel!

Morten Løkkegaard
Spørgsmålet om databeskyttelse er for kompliceret et emne at blive reduceret til en gammeldags rød-blå, forbruger overfor grimme-virksomheder-fortælling. Christel Schaldemoses anklager kræver et svar.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her