*

Fodbold uden grænser: Den nordatlantiske drøm er ikke ny

Europas mellemstore klubber har raslet med sablerne i 16 år. Denne gang synes krigserklæringen alvorligere for Uefa.

Fodbold uden grænser: Spanien kom bedst ud af finanskrisen

Torsdag aften mødes de to sydeuropæiske rivaler Italien og Spanien i en meget imødeset VM-kvalifikationskamp i Torino. Opgøret er en EM-revanche, men samtidig en duel mellem finanskrisens vinder og taber.

Fodbold uden aldersgrænser: 40 år og i gang med sin 25. sæson for samme klub

Roma-spilleren, der for længst har vokset sig større end sin klub, er en levende legende, men samtidig en del af en truet art.

Storklubber med rejsefeber: Skal der spilles Premier League-kampe i Beijing?

De globale superklubber i fodbold spejder efter nyt land og drømmer om spille turneringskampe uden for Europa.

Uefas nye boss kæmper for de små: Har europæisk fodbold fået sin egen Robin Hood?

Med valget af Aleksander Ceferin til Uefa-præsident trækker det op til en konflikt mellem det europæiske fodboldforbund og de rigeste klubber. En af parterne vil lide nederlag.

Klubfodbolden skummer fløden: Ingen gider at være landstræner

Med ansættelsen af Sam Allardyce har FA hyret en mand uden meritter, fordi det var ham, man kunne få. Det engelske landshold står ikke alene med udfordringen fra den altdominerende klubfodbold.

Bundesliga-premiere: »Det er lidt kedeligt altid at pege på Bayern«

Den bedste tyske række er stadig et charmerende laboratorium af friske tanker, fyldte tribuner og begivenhedsrig fodbold.

Superklubernes umættelige grådighed: Skifter Pogba til Manchester United, begynder en ny tid

Det er formentlig kun et spørgsmål om tid, før Paul Pogba skifter fra Juventus til Manchester United. Den unge franskmands transfer vil ændre vores opfattelse af den internationale spillerhandel.

Det gælder ikke om at have bolden mest

Europamesterskabet i Frankrig har vist os, at det ikke længere er nok at have bolden. Med offervilje kan selv begrænsede mandskaber nå langt på landsholdsfodboldens ujævne scene.

Vi savnede mål – nu kommer de i stride strømme

I gruppespillet var EM ramt af en måltørke. I slutspillet har det regnet med scoringer. Historien viser, at der ikke nødvendigvis er en sammenhæng mellem antallet af deltagere og antallet af mål.

Fodbold uden grænser

Asker Hedegaard Boye skriver om international fodbold. Han er cand. mag. i idehistorie, men hans passion er fodbold, og han ved om ikke alt så næsten alt, hvad der er værd at vide om aktørerne på og uden for banen. Og han kan fortælle historien.

Hver weekend sætter han sin egen dagsorden for den internationale fodbold.

Indblik

Irritationen er international: Alle elsker at hade Portugal

Portugal står i sin fjerde EM-semifinale af fem mulige i dette århundrede. Alligevel synes ingen at holde med det lille land.

EM-sejr til Island? Ingen i Frankrig tør tænke tanken

Før det islandske fodboldlandsholds kvartfinale mod Frankrig spejler islændingene sig i den danske sommer i 1992. Det handler om venskab, enkelhed og et næsten ubrydeligt kollektiv.

EM har født en ny angriber

Engang var hans opgave at løbe kridtet af sidelinjen, i dag er han målscorer og matchvinder. Ved EM har vi set flere eksempler på de omskolede wings, tidens nye forwardtype.

De stores kvaler er de smås held

EM har vist os, at mens forskellen på de største og resten er enorm i klubfodbolden, så råder en anden jævnbyrdighed på landsholdsplan.

Fodbold uden grænser: Jorden kalder Spanien

Det spanske landshold er i færd med at forny sig uden at give køb på de velkendte dyder. Men nederlaget til Kroatien afslørede, at landstræner Vicente del Bosque endnu ikke er helt i mål.

Premium Tophistorier

68-årig biolog har fundet nøglen til at sinke aldring: Smil og gå mere, hold op med at jamre og nyd sex med din partner

Hvis man har styr på sine telomerer, kan man dæmme op for aldringsprocessen, siger nobelprismodtager, der har opdaget en vigtig indgang til menneskets livskvalitet. Prøv nogle af hendes 30 aldersråd.

Lænket til internettet? Sådan ser du, om dit barn er blevet slave af computerspil

David Madsen var en af Danmarks bedste Counter-Strike-spillere, da det gik op for ham, at han havde et problem. I dag hiver han andre ud af den virtuelle verden, inden de går til grunde i den.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her