*

Kommentar: Du danske nationalmand

Søren Ryge Direkte er en skønsom blanding af hygge-snakke-fjernsyn, absurd teater og gør-det-selv med haveråd – og en værdifuld lille tidslomme med ægte tilstedeværelse.

Kommentar: Håret i suppen

I Deadline onsdag fik Anders Samuelsens så ofte citerede mantra, »topskat koster velstand«, lov til at sejle nærmest uudfordret igennem interviewet.

Kommentar: Held og uheld på en onsdag aften

Er der ikke nogen, der kan tage nyhedsprogrammernes studieværter i ørerne og vride dem om? De skaber sig for meget – vi er danskere, for pokker!

Kommentar: Og de bar stadig øl ind

Gymnasieelever drikker sig i respirator. Den højt besungne danske festivalånd slår igennem i uddannelsessystemet.

DR’s kolde hånd i natpotten

Debat i Deadline om mediegiganten DR, som giver aviserne en fremstrakt hånd. Måtte det ikke blive en isnende håndsrækning som Stengæstens i ”Don Juan”.

Klummeskribent: De Olympiske Lege er noget opgejlet tøjeri

Med fare for mit liv vil jeg sige, at OL er noget opgejlet tøjeri: massepsykose med elefantiasis, et overdimensioneret babelstårn, dopingkaos.

Vi skal have noget i skrutten!

Mad, mad, mad. Mange af de talrige madprogrammer er fup og fidus, der mere handler om ædedolkene selv end om det kulinariske.

Gruen i Nice, volden i Tyrkiet, skuddene i Dallas og Baton Rouge: En forbandet virkelighed bliver uvirkelig

I denne uskønne blanding af mord, kvæstelser, blod, arrestationer, vold, skyderier og tarvelig selviscenesættelse gør man klogt i at minde sig selv om det så sårbare og skrøbelige, virkelige og lidende menneske ved at genkalde sig billedet af dukken på asfalten.

Klummeskribent langer ud efter EM-kommentatorer: En uophørlig ordflom af ligegyldigheder

Kommentatorernes enerverende palaver smitter af på avisernes reportager. Desværre er det længe siden, at Per Høyer Hansen kunne skildre en kamp, så man så den for sit indre øje.

Ugen i TV

Henrik Jensen er historiker, forfatter og samfundsdebattør. Han har bl.a. udgivet den meget anerkendte bog  ”Ofrets århundrede” om, hvordan erfaringen fra skyttegravene har påvirket den europæiske mentalitet, og ”Det ordentlige menneske” og ”Det faderløse samfund” om autoritetstabets konsekvenser. Han har desuden udgivet bøger om den sorte død i Middelalderen.

I Ugen i tv tager Henrik Jensen livtag med nyhedsformidlingens slingrekurs og mediernes lemmingetendenser.

Klummeskribent: »Engang ville jeg have sagt, at landet er åbent for dem, der vil leve ligesom os. Det vil jeg ikke længere«

Ja, hvad skal man gøre for at sikre en fornuftig integration? Jeg mener, at det vigtigste er at forpligte.

Nogen må rykke ud her

Hvem har ret til at kalde nogen ’gammel’, og må Pontoppidan omtale en jødisk næse som »en orientalsk ansigtspukkel«?

Scener fra et provinsægteskab

At se "Bertram og Lisa" af Leif Panduro i dag er som at gå ind i en tidslomme. Fortiden er et andet land, de gør ting anderledes der.

”10 digte til når du er liderlig”

Jo tak. Men helt ærligt, hvem gider lige at læse digte, når de er liderlige? Der er dog andre, mere tiltrækkende muligheder. Men det er måske forskellen på rigtige digtnørder og så os andre.

I hottentotterne på hinanden

Mens vi slås så indædt om ordet ”neger”, glemmer vi at glæde os over, hvor sindssygt heldigt det er, at universet findes. Og vi mennesker med det.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her