*

Tv-anmeldelse: »Politikere og myndigheder kommer til at se unødigt svagpissende ud«

Problemet er, at politikere og myndigheder i bandekonflikten kommer til at se unødigt svagpissende ud, fordi de i det herskende klima ikke kan få lov til at bruge de nødvendige midler.

Tv-anmeldelse: Livet er for kort til damefodbold. Som sådan

Uden det følelsesmæssige boost bliver ugens tv-højdepunkt temmeligt søvndyssende.

Tv-anmeldelse: De holder fast ved messias, men hvor længe?

EU-optimistiske meningsdannere løfter øjenbrynene en kende, men holder indtil videre fast ved Macron. Men hvor længe?

Ugen i tv: »Så var der pludselig hul igennem til vore egne plagede tider«

DR og TV 2 ville tjene folkeligheden bedre ved at blive væk fra Bornholm. Hvad med et polititilhold?

Det britiske valg: Kloakdæksler og talende pausefisk

Hvis man egentlig sidder meget godt i det, og har flertal i parlamentet og meningsmålingerne med sig, skal man aldrig gå ud og bede om »et stærkere folkeligt mandat«. Det er en form for hybris, og det bliver straffet.

DR’s dispositioner er ofte hævet over almindelige menneskers fatteevne

DR har udviklet dette med at lade sine journalister interviewe sine journalister til et yderst tvivlsomt niveau. De er ikke eksperter, og det er hjerteligt ligegyldigt, hvad de svarer. Hvem gider høre på det?

Skatten i Debatten

I Skat-gate skal der nu nedsættes en undersøgelseskommission. Så må vi håbe, at der kan findes den rette ”ansvarliggørelseskultur” i dansk politik. Som en kur mod politikerleden.

Elitære, bedrevidende og underligt fjerne fra verdens tummel

Mens alle andre har flyttet sig i integrationsdebatten, har De Radikale stået helt stille. Som det ser ud, er det især dem, der forhindrer integrationen.

Der kom en mand sydfra

Ham, der gav os landbruget, var som en enlig, forfulgt asylsøger fra syd. Mødet med de nordiske venligboere var fredeligt – i hvert fald ifølge DR’s nye satsning ”Historien om Danmark”.

Ugen i TV

Henrik Jensen er historiker, forfatter og samfundsdebattør. Han har bl.a. udgivet den meget anerkendte bog  ”Ofrets århundrede” om, hvordan erfaringen fra skyttegravene har påvirket den europæiske mentalitet, og ”Det ordentlige menneske” og ”Det faderløse samfund” om autoritetstabets konsekvenser. Han har desuden udgivet bøger om den sorte død i Middelalderen.

I Ugen i tv tager Henrik Jensen livtag med nyhedsformidlingens slingrekurs og mediernes lemmingetendenser.

Dengang vi var optimister

En af de ting, man dengang i 1960’erne ikke i sin vildeste fantasi kunne forestille sig, var de problemer ”markante muslimer” udsætter os for i dag.

Et nødvendigt onde

Sådan kaldte Rasmus Jarlov meget præcist stramningerne på indvandringsområdet i Debatten. Og hvis vi så kunne få lidt mere realpolitik og lidt færre slag i den ideologiske bolledej.

De drømmer om at bryde igennem

I ”Generation Hollywood” får skuespillerspirerne lov til at spille rollen som sig selv. Det er de gode til, selvom det er tydeligt, at det er en rolle.

Stakkels svenskere

Ikke nok med at deres mordrater er på himmelflugt, og deres biler brænder, nu skal de også til lommerne for at redde det danske postvæsen.

Selvglade frikadellemanerer udstiller DR’s egen ekspert

Gør det en amatør som Adrian Hughes til ekspert i højhusbyggeri i København, at han er studievært for en kunstquiz?

Premium Tophistorier

Tidligere hersker gør comeback: 92-årig vil vælte regeringen i Malaysia

Malaysias tidligere nærmest enevældige hersker gennem 22 år har dannet nyt parti.

Beboer på Nørrebro: Politiet er som kavaleriet i Lucky Luke: De kommer farende, men først når det hele er overstået.

Justitsministeren har indsat mobile politistationer på Nørrebro i bandekonflikten. Politifolk: De virker som et håndklæde i et skybrud.

Der var engang: Dårlige lunger? Ryg som en skorsten!

Den danske rygelov runder 10 år. I dag er ingen i tvivl om, at det er ekstremt skadeligt at ryge - tidligere anbefalede selv læger rygning.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her