*

Tv-anmeldelse: Synd for dem, der intet sommerhus har

Hvorfor forlader folk deres velfungerende bolig fredag aften og sidder i kø på motorvejen for at komme hen til et upraktisk hus? Fordi vi ikke kan holde os selv ud hjemme.

Juncker som falleret bankbestyrer: Klog mand pisser ikke mod vinden

Men ramme så meget ved siden af, som kommissionsformand Juncker gjorde forleden, kan man ikke, uden at der er tale om et besværgende forsøg på at omdefinere modvind til medvind.

Tv-anmeldelse: »Nu venter vi på, at den amerikanske præsident også har demens«

Den seneste melding fra kongehuset gør, at vi nu forstår tidligere udmeldinger meget bedre. Sådan, nemlig, at der ingen mening var i dem.

Havde Lady Diana karisma? Højst en vis udstråling

Mest var hun en banal, ret intetsigende pige med et udpræget psykisk problem. Med lidt god vilje kan man godt blive imponeret over, hvor tæt hun kom på at få skovlen under det britiske kongehus.

Symbolpolitik eller realpolitik

Den evige kritik af Inger Støjberg er populistisk om noget. Det er, som om der ikke er en regering og et folketingsflertal bag hendes handlinger, som om de gror ud af hendes subjektive indfald.

Har jeg savnet ”TV Avisen”? Ikke spor

Der var ikke noget bemærkelsesværdigt, det var de forventelige indslag.

Tv-anmeldelse: »Politikere og myndigheder kommer til at se unødigt svagpissende ud«

Problemet er, at politikere og myndigheder i bandekonflikten kommer til at se unødigt svagpissende ud, fordi de i det herskende klima ikke kan få lov til at bruge de nødvendige midler.

Tv-anmeldelse: Livet er for kort til damefodbold. Som sådan

Uden det følelsesmæssige boost bliver ugens tv-højdepunkt temmeligt søvndyssende.

Tv-anmeldelse: De holder fast ved messias, men hvor længe?

EU-optimistiske meningsdannere løfter øjenbrynene en kende, men holder indtil videre fast ved Macron. Men hvor længe?

Ugen i TV

Henrik Jensen er historiker, forfatter og samfundsdebattør. Han har bl.a. udgivet den meget anerkendte bog  ”Ofrets århundrede” om, hvordan erfaringen fra skyttegravene har påvirket den europæiske mentalitet, og ”Det ordentlige menneske” og ”Det faderløse samfund” om autoritetstabets konsekvenser. Han har desuden udgivet bøger om den sorte død i Middelalderen.

I Ugen i tv tager Henrik Jensen livtag med nyhedsformidlingens slingrekurs og mediernes lemmingetendenser.

Ugen i tv: »Så var der pludselig hul igennem til vore egne plagede tider«

DR og TV 2 ville tjene folkeligheden bedre ved at blive væk fra Bornholm. Hvad med et polititilhold?

Det britiske valg: Kloakdæksler og talende pausefisk

Hvis man egentlig sidder meget godt i det, og har flertal i parlamentet og meningsmålingerne med sig, skal man aldrig gå ud og bede om »et stærkere folkeligt mandat«. Det er en form for hybris, og det bliver straffet.

DR’s dispositioner er ofte hævet over almindelige menneskers fatteevne

DR har udviklet dette med at lade sine journalister interviewe sine journalister til et yderst tvivlsomt niveau. De er ikke eksperter, og det er hjerteligt ligegyldigt, hvad de svarer. Hvem gider høre på det?

Skatten i Debatten

I Skat-gate skal der nu nedsættes en undersøgelseskommission. Så må vi håbe, at der kan findes den rette ”ansvarliggørelseskultur” i dansk politik. Som en kur mod politikerleden.

Elitære, bedrevidende og underligt fjerne fra verdens tummel

Mens alle andre har flyttet sig i integrationsdebatten, har De Radikale stået helt stille. Som det ser ud, er det især dem, der forhindrer integrationen.

Premium Tophistorier

Forhenværende lægefaglig direktør efter strid om lungekræftskanning: Uforståeligt, at man opretholder årelangt dokumentationskrav

Den tidligere lægefaglige direktør på Regionshospitalet i Silkeborg støtter lungelægerne, der mener, at deres erfaringer med ny skanningsmetode er så overbevisende, at den bør udbredes.

Norditalienere stemte ja: Første skridt mod et frit Padanien

Vælgerne i Lombardiet og Veneto var kaldt til vejledende folkeafstemning om øget selvstyre.

Valg Abe vandt storsejr i Japan

Der er lagt op til forfatningsændringer i Japan.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her