*

Kommentar: Der kom en mand sydfra

Ham, der gav os landbruget, var som en enlig, forfulgt asylsøger fra syd. Mødet med de nordiske venligboere var fredeligt – i hvert fald ifølge DR’s nye satsning ”Historien om Danmark”.

Kommentar: Dengang vi var optimister

En af de ting, man dengang i 1960’erne ikke i sin vildeste fantasi kunne forestille sig, var de problemer ”markante muslimer” udsætter os for i dag.

Kommentar: Et nødvendigt onde

Sådan kaldte Rasmus Jarlov meget præcist stramningerne på indvandringsområdet i Debatten. Og hvis vi så kunne få lidt mere realpolitik og lidt færre slag i den ideologiske bolledej.

Kommentar: De drømmer om at bryde igennem

I ”Generation Hollywood” får skuespillerspirerne lov til at spille rollen som sig selv. Det er de gode til, selvom det er tydeligt, at det er en rolle.

Stakkels svenskere

Ikke nok med at deres mordrater er på himmelflugt, og deres biler brænder, nu skal de også til lommerne for at redde det danske postvæsen.

Selvglade frikadellemanerer udstiller DR’s egen ekspert

Gør det en amatør som Adrian Hughes til ekspert i højhusbyggeri i København, at han er studievært for en kunstquiz?

Du danske nationalmand

Søren Ryge Direkte er en skønsom blanding af hygge-snakke-fjernsyn, absurd teater og gør-det-selv med haveråd – og en værdifuld lille tidslomme med ægte tilstedeværelse.

Held og uheld på en onsdag aften

Er der ikke nogen, der kan tage nyhedsprogrammernes studieværter i ørerne og vride dem om? De skaber sig for meget – vi er danskere, for pokker!

Og de bar stadig øl ind

Gymnasieelever drikker sig i respirator. Den højt besungne danske festivalånd slår igennem i uddannelsessystemet.

Ugen i TV

Henrik Jensen er historiker, forfatter og samfundsdebattør. Han har bl.a. udgivet den meget anerkendte bog  ”Ofrets århundrede” om, hvordan erfaringen fra skyttegravene har påvirket den europæiske mentalitet, og ”Det ordentlige menneske” og ”Det faderløse samfund” om autoritetstabets konsekvenser. Han har desuden udgivet bøger om den sorte død i Middelalderen.

I Ugen i tv tager Henrik Jensen livtag med nyhedsformidlingens slingrekurs og mediernes lemmingetendenser.

DR’s kolde hånd i natpotten

Debat i Deadline om mediegiganten DR, som giver aviserne en fremstrakt hånd. Måtte det ikke blive en isnende håndsrækning som Stengæstens i ”Don Juan”.

Klummeskribent: De Olympiske Lege er noget opgejlet tøjeri

Med fare for mit liv vil jeg sige, at OL er noget opgejlet tøjeri: massepsykose med elefantiasis, et overdimensioneret babelstårn, dopingkaos.

Vi skal have noget i skrutten!

Mad, mad, mad. Mange af de talrige madprogrammer er fup og fidus, der mere handler om ædedolkene selv end om det kulinariske.

Gruen i Nice, volden i Tyrkiet, skuddene i Dallas og Baton Rouge: En forbandet virkelighed bliver uvirkelig

I denne uskønne blanding af mord, kvæstelser, blod, arrestationer, vold, skyderier og tarvelig selviscenesættelse gør man klogt i at minde sig selv om det så sårbare og skrøbelige, virkelige og lidende menneske ved at genkalde sig billedet af dukken på asfalten.

Klummeskribent langer ud efter EM-kommentatorer: En uophørlig ordflom af ligegyldigheder

Kommentatorernes enerverende palaver smitter af på avisernes reportager. Desværre er det længe siden, at Per Høyer Hansen kunne skildre en kamp, så man så den for sit indre øje.

Premium Tophistorier

Kia Optima Plug-in Halvkedelig hybrid

Mange ting er nærved og næsten ved den nye Kia Optima Plug-in Hybrid, men den når ikke helt i mål. Det er ærgerligt, for den har faktisk potentiale til at være en fin bil.

Hurtige penge »Du kan få 15.000 kr. om 14 minutter«

Trods en ny lov, der kræver 48 timers betænkningstid ved indgåelse af kviklån, kan man stadig låne hurtige penge på nettet. Forbrugerrådet Tænk er kritisk.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her