*

Kommentar: Parterne i konflikterne om KMD's projekter begik tre fejl

Topledelserne hos kunder og leverandør er blevet involveret for sent i de KMD-projekter, som har vakt opsigt i den seneste tid. Nu er samarbejdet mellem parterne nedsmeltet.

Kommentar: Sikkerhed er for vigtig til at overlade til familien

Vores samfund kan blive lammet af fejl og uheld i it-systemer. Alligevel tager vi ikke it-sikkerheden alvorligt nok.

Kommentar: Data er stadig det nye guld

Big data: Data er mange milliarder værd, hvis de anvendes korrekt. Og den voksende udbredelse af kunstig intelligens kan grave endnu mere guld op. F.eks. ved at målrette produkter og tjenester til den enkelte bruger.

Kommentar: Derfor er teleselskaberne i fare for at uddø

Vi elsker hurtige data, og vi betaler ikke for det. Blander man det med teknologigiganternes fremmarch samt fastnettelefoniens og SMS'ernes snarlige død, får man en cocktail, der bliver livsfarlig for de nuværende teleselskaber.

Få nu ryddet de gamle styresystemer af vejen

Man kan glemme alt om at høste frugterne af den digitale fremtid, hvis medarbejdernes computere kører på Windows XP eller andre forældede styresystemer.

Et anderledes år helt i forandringens tegn

Swipp og bestikkelsessagerne hos Atea blev årets store it-fusere. Pokemon Go og disruption var blandt de godt ting på it-området.

Nu er det jul igen: Men disse produkter finder du næppe under juletræet

Apples topchef, Tim Cook, mener, at Apple Watch bliver en af de mest populære julegaver i år. Men der kommercielle succes for den slags computere, wearable devices, har indtil nu været begrænset.

Disruption er flyttet ind dagligstuen

Internettets og mobiltelefonens velsignelser og forbandelser er nu for alvor slået igennem hjemme hos danskerne. Fastnettelefonen er snart en saga blot, og digitalkameraet er langsomt, men sikkert, på vej ud ligesom MP3-afspillere og GPS-navigatorer.

Er fremtiden dyster for vores børnebørn?

Automatiseringen kommer til at påvirke vores liv og arbejdsmarked – men hvordan?

It-bossen

Per Palmkvist Knudsen er it-direktør i JP/Politikens Hus og finalist i dysten om at blive årets CIO i 2011.

Han har været vidt omkring i it-verdenen og arbejdet med alt fra drift, udvikling og undervisning til rådgivning, salg og ledelse.

Per Palmkvist Knudsen skriver for Jyllands-Posten om it-branchen og om anvendt it set fra indersiden af virksomhedens datarum.

Før eller siden svigter det it-firma, der holder styr på jeres dokumenter

Ca. 100 forskellige it-firmaer tilbyder at holde styr på jeres virksomheds vigtigste dokumenter. Hvilket skal man vælge, når det ene er bedre end det andet – og det eneste sikre er risikoen for, at deres tjeneste eller de selv lukker ned?

Amazon tværer gamle kæmper ud i konkurrencen om at levere it-kraft via nettet

Gamle it-virksomheder som IBM har det svært mod nye konkurrenter, når det gælder cloud computing.

Det grå it-guld over 40 år har trange kår – nogle steder

De amerikanske it-giganter slås nærmest om at have den yngste gennemsnitsalder blandt de ansatte. I Danmark er der stadig håb, hvis man sørger for at vedligeholde sine kompetencer.

Gårsdagens chauffør bestemmer kørslen i morgendagens selvkørende bil

I en nær fjern fremtid overtager computere styringen af vores biler. Programmører og tidligere bilister vil via algoritmer også have en hånd på rattet.

Premium Tophistorier

Indtjening styrtdykker: Dansk it-komet på hård nedtur

Efter en lang årrække med tårnhøje vækstrater er Stibo Systems ramt af pludselige modgang. Skærpet konkurrence, prisfald og store investeringer får indtjeningen til at falde 86 pct.

Morningstar: Udvid porteføljen med mange værdipapirer via investeringsfonde

For gør-det-selv investorerne kan der spares ganske mange penge ved selv at sammensætte porteføljen med investeringsfonde.

Ugens aktie: Roblons nye strategi aflejrer sig i regnskabet

Nordjyske Roblon har vendt udviklingen og har blikket rettet mod ny vækst efter udnævnelsen af en ny topchef og salget af sit problembarn, den underskudsgivende lysdivision.

Investerede du for 10 år siden: Disse fonde har gjort dig rig, og disse har du stadig tab på

Der er enorm forskel på de bedste og dårligste investeringsfonde målt over 10 år henover finanskrisen. Blandt de bedste er tre passive fonde.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her