*

Tre partier og et forbud mod folkeafstemning, hvad skal det gøre godt for?

Mange danske folkeafstemninger om EU har ikke alene været overflødige; de har også bevirket, at den danske EU-debat er ført med nidkær millimeterretfærdighed. ...

National identitet? For de fleste er det ligegyldigt, hvor man er født

Debatten om Folketingets vedtagelse viser, at der er mange opfattelser af at være dansk.

Trump har fået et nyt ”folk”, og det er ikke det, som stemte ham ind i Det Hvide Hus

Efter års debat, hvor enhver bekymring for den vestlige civilisations undergang er tillagt nationalister på højrefløjen, så træder andre bekymrede borgere frem. De er også bange for den vestlige civilisations undergang, men ud fra andre præmisser.

Ugens tilbud i den politiske studehandel: En ambassadørpost

Tjener det Danmarks eller partilederens interesser at sende politikere ud som ambassadører?

Muddermaskinen er et effektivt redskab til at hænge folk ud

Der er intet nyt i, at respekterede folk skal trækkes gennem sølet, men de sociale medier har udvidet mulighederne for at gøre det.

International

Jette Elbæk Maressa er Jyllands-Postens internationale korrespondent.

Hun er født i 1960 og kom til Jyllands-Posten i 1998 og har tidligere været leder af den politiske redaktion, udlandsredaktør og debatredaktør.

Uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole med suppleringsuddannelse i Europastudier fra Aarhus Universitet.

Synspunkter og holdninger i klummen er hendes egne.

Vesten fejllæste Putin

Det syriske oprør begyndteen martsdag i 2011 med noget grafitti om, at folket ville vælte regimet. Det ville regimet som bekendt ikke finde sig i og svarede hårdt igen. Efter ...

Trump tog telefonen. Taiwan var i røret, og mere skulle der ikke til

Som tingene kører nu, er Trump mest af alt uforudsigelig, og netop den uforudsigelighed er tilstrækkelig til at skabe uro.

Hofers force: »Han siger ikke, hvad folk skal tænke. Han siger det, de tænker«

Østrig kan som det første land siden Anden Verdenskrig få en højreorienteret statschef. Spørger man hans vælgere, stemmer de på ham, fordi hans parti er indvandrerkritisk.

Elitens opgør med Trump nærmer sig det selvpineriske

Bekendelserne efter at detstod klart, at Donald Trump er valgt til USA’s næste præsident, er interessante. For det første har en stribe kommentatorer haft travlt med at ...

Hvem gider ringe til en taber?

Nå, jeg blev ikke præsident, hvad skal jeg så finde på?

Premium Tophistorier

Energistyrelsen kan spænde ben for salget af Dongs olie

Dong Energys salg af olie- og gasforretningen til Ineos skal godkendes af Energistyrelsen. Ineos har nemlig også overtaget Dongs forpligtelser til dekommissionering, og det stiller krav til både Ineos' finansielle styrker og tekniske kompetencer.

CV-rytteren fra Struer har taget sabbatåret til nye højder

Mens gymnasiekammeraterne er på backpackerture rundt i verden, gør Victor Lund alt, hvad der skal til, for at pynte sit cv. »Jeg har taget sabbatåret til det højeste niveau,« fortæller han fra Sydney.

Analyse: Derfor blev det ikke Mærsk, der fik Dongs olie

Maersk Oil var i princippet den mest oplagte køber af Dongs olie- og gas. Sådan skulle det ikke gå. Forklaringerne er flere.

Portræt: Skochefen, der kan tackle ejerfamilien

Kronprins Steen Borgholm er kommet til tops i familiefirmaet Ecco, som han dog allerede i et vist omfang har stået i spidsen for.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her