*

Kommentar: Erhvervskongen går af, men virksomheden er stadig syg

Kommentar: El-kongen Knud Steen Larsens afgang fra Ewii i tirsdags bør ikke skygge for det faktum, at en handlingslammet bestyrelse vender ryggen til ansvaret for en særdeles kritisabel ledelseskultur.

Kommentar: Den danske version af tryghed gør os alle fattigere

Kommentar: Stik imod alle facts og viden ser en stor del af arbejdsmarkedets svageste ingen grund til at uddanne sig mere. Fremtidens proletariat på overførselsindkomst bliver skabt lige nu.

Kommentar: Forbered dig på et otium uden folkepensionen

Kommentar: Det er en udbredt misforståelse, at samfundet har ansvar for den enkeltes levestandard i pensionsalderen. Privat opsparing er altafgørende for, om folkepensionen overhovedet har en fremtid.

Kommentar: Finanslobbyen har ret i sit stille oprør mod lovtyranniet

Historien viser, at finanssektoren skal underkastes streng kontrol fra samfundet, hvis vi skal forebygge kriser. Men kontrollen er på vej til at løbe af sporet, og resultatet kan blive dårligere banker.

Digitale terrorister er verdens mest undervurderede trussel

Kommentar: Hackerkulturen har mistet sin uskyld efter ugens globale angreb. Erhvervslivet skal bidrage til at bekæmpe de digitale storforbrydere, og politikerne har pligt til at sikre, at det sker.

De nye boligskatter pumper prisboblen til bristepunktet

Kommentar: Aftalen om nye boligskatter er kortsigtet og udskyder regningen for nutidens boligbobler til fremtidens boligejere. Men den er gode nyheder for tilhængere af stor gæld og hård gearing.

Kommentar: Lad os nu få det opgør med Danmarks perverse bilafgifter

Kommentar: Leasingbranchen bruger et lovhul til at vaske flåden fri af afgifter til staten. Afsløringen af den trafik giver Folketinget alle muligheder for at slukke for strømmen til forældede bilafgifter.

Erhvervslivet er kørt i stilling som den femte statsmagt

Nordea spiller hovedrollen i et offentligt opgør med den svenske regering. Denne gang vinder banken formentlig og det indvarsler en ny magtbase for samfundets skaffedyr, erhvervslivet.

Uber, tag politikere og fagbosser med på genopdragelse

Uber bærer selv en stor del af skylden for sin exit fra det danske marked. Men fortællingen om Uber kan lære nutidens fagbevægelse og lovgivere meget om fremtidens samfund.

Bundlinjen

Steen Rosenbak er chefredaktør på Jyllands-Posten med speciale i dansk og internationalt erhvervsliv og økonomi.

Steen Rosenbak har journalistisk erfaring fra bl.a. Reuters, Økonomisk Ugebrev og Jyllands-Posten og kommenterer og analyserer i "Bundlinjen" økonomiske trends og begivenheder af betydning for danske virksomheder, investorer og husholdninger.

Vores kamp mod hvidvask er en bananrepublik værdig

Kommentar: Folketingets ansvar for, at Danmark er blevet hvidvaskcentral for kriminelle formuer, er fløjet under radaren. Det er ikke reglerne, den er gal med. Det er den manglende forvaltning af dem.

Postens besynderlige plan: Giv os 2 mia. for at smadre din forretning

Kommentar: PostNord vil for skatteydernes penge genopfinde sig selv i en form, der dræber privat initiativ. Planen dokumenterer, at statens postvæsen har misforstået sin eksistensberettigelse i samfundet.

Nordeas eneste store problem er: Nordea

Nordens største bank fremstår efter et horribelt år som branchens introverte gøgeunge, der visner i indre processer. Det kan kræve en paladsrevolution at genoplive dynamikken i Nordea.

Derfor er guldfisk nu bedre til fordybelse end mennesker

Kommentar: Det moderne menneske er ved at miste evnen til fordybelse. Til gengæld kan vi multitaske som aldrig før. Alt sammen på grund af den digitale revolution og verdens mest populære produkt.

Her er den største trussel mod et økonomisk opsving

Flaskehalsen peger på arbejdsmarkedet. Manglen på arbejdskraft skal forebygges ved at belønne dem, der kan og vil give den en ekstra skalle på arbejdspladsen. Det haster.

Premium Tophistorier

Ugens aktie: CPH ruller den store investeringspakke ud

CPH-aktien er dyr, men også en aktie, der er steget pænt de seneste år. Alene i 2016 var stigningen på 68 pct. En omfattende investeringspakke skal sikre fortsat fremgang for lufthavnen.

Erhvervslitteratur: En bog til dig, der bliver udsat for andres ledelse

Finn Havaleschka har undersøgt ledelsestilstanden i Danmark og finder den ringe. I en personlig beretning og med præsentation af fire person- profiler henvender han sig til alle de medarbejdere, der bliver udsat for andres ledelse.

Spørg om penge: Udlandsdanskere og pensionistreglen

For udlandsdanskere i pensionsalderen med sommerhus eller fritidsbolig i Danmark kan nye regler for pensionisters ret til at bruge sommerhuse som helårsbolig på utilsigtet vis give grundlag for fuld beskatning til Danmark.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her