*

Kommentar: Får langturschaufførens nekrolog en værdig slutning?

Kommentar: Førerløse biler kommer, og de kan stort set overflødiggøre nutidens chaufførerhverv. Frem for blot at hæve prisen og råbe på arbejdskraft, bør vognmændene tage fat på en ny plan B.

Kommentar: Nets symboliserer en farlig tendens for erhvervslivet

Kommentar: Kritikken af de høje gevinster til Nets' ledelse er blot det danske sindbillede på en global tendens. Den eksplosive vækst i cheflønninger har sendt erhvervstoppen ud i en massiv tillidskrise.

Kommentar: Euroens fremtid er blind passager i Tysklands valg

Kommentar: Dramaet om det tyske valg synes langt mindre end det, der venter, når de nye mandater skal i arbejde. Udfaldet kan bane vejen for en fælleseuropæisk valuta af et helt nyt tilsnit: Et, der virker.

Kommentar: Tyskland er klar til et nyt økonomisk mirakel. Er vi?

Den tyske valgkamp er rigere på substans end underholdningsværdi. Uanset udfaldet kører det tyske vækstlokomotiv nu, og dansk erhvervsliv risikerer at komme for sent til afgangen.

Kommentar: Erhvervslivets nye kvindekamp hedder integration

Kommentar: Tusindvis af flygtninge går fra offentlig til privat forsørgelse. Men bag de fine tal gemmer sig en ubehagelig sandhed om en gruppe, som vi slet ikke har evnet at integrere.

Sig det nu bare: Rigdom er ingen skam for de dygtige

Kommentar: Misundelsesdebatten lægger sin ærtesuppe over det politiske Danmark. Men regeringen fortjener ros for de store linjer, som vi ikke må tale om, i ugens malstrøm af økonomiske udspil.

Toppen af Danmarks vigtigste branche er pilrådden

Kommentar: Forsvarerne for elkongernes fejlslagne investeringer synger en falsk melodi. Heller ikke i andelsbevægelsen er det samfundsgavnlig virksomhed at formøble 10 milliarder medlemskroner.

Fremtidens bank siger nej tak til erhvervslivets penge

Nye regler kan tvinge danske virksomheder til at opgive bankkontoen som parkeringsplads for kassebeholdningen. Skal vi nu have endnu en statsbank for at undgå en ny indlånsklemme?

Sådan ville Danmark se ud, hvis erhvervseliten bestemte

Erhvervsministeren klager over, at topcheferne vender ryggen til den politiske debat. Måske fordi et Danmark styret af erhvervslivet ville se fundamentalt anderledes ud end det, vi kender.

Verdens politiske ledere er topbossernes største frygt

Kommentar: Centralbankerne står i kø for at give kørekortet til verdensøkonomien tilbage til markedet. Men erhvervselitens frygt for geopolitisk uro kan skyde opsvinget ned, inden det er begyndt.

Bundlinjen

Steen Rosenbak er chefredaktør på Jyllands-Posten med speciale i dansk og internationalt erhvervsliv og økonomi.

Steen Rosenbak har journalistisk erfaring fra bl.a. Reuters, Økonomisk Ugebrev og Jyllands-Posten og kommenterer og analyserer i "Bundlinjen" økonomiske trends og begivenheder af betydning for danske virksomheder, investorer og husholdninger.

Kommentar: Markedets dramaqueens er kørt i stilling til en urolig sommer

Aktierådgivernes spåkugler varsler alt fra krak til himmelflugt i kurshorisonten.

Jamen, liberale skal da elske ideen om borgerløn til alle

Kommentar: Tanken om statslig grundydelse til alle borgere er genoplivet i den globale debat. I teorien en god løsning på staternes forsørgelsesudfordring, men i praksis hundedyr og kropumulig.

Erhvervskongen går af, men virksomheden er stadig syg

Kommentar: El-kongen Knud Steen Larsens afgang fra Ewii i tirsdags bør ikke skygge for det faktum, at en handlingslammet bestyrelse vender ryggen til ansvaret for en særdeles kritisabel ledelseskultur.

Den danske version af tryghed gør os alle fattigere

Kommentar: Stik imod alle facts og viden ser en stor del af arbejdsmarkedets svageste ingen grund til at uddanne sig mere. Fremtidens proletariat på overførselsindkomst bliver skabt lige nu.

Forbered dig på et otium uden folkepensionen

Kommentar: Det er en udbredt misforståelse, at samfundet har ansvar for den enkeltes levestandard i pensionsalderen. Privat opsparing er altafgørende for, om folkepensionen overhovedet har en fremtid.

Premium Tophistorier

Novo Nordisk og co. kan slet ikke følge med årets ejerledere

De nominerede i kåringen "Årets Ejerleder" har i gennemsnit øget overskuddet med 184 pct. på fem år. Væsentligt mere end C20-selskaberne.

Erhvervsejendomme: OPP-projekter vinder priser

Psykiatrisk Afdeling i Vejle og Retten i Svendborg er begge opført i et offentligt-privat partnerskab (OPP). Begge projekter har lige vundet arkitekturpriser.

Analyse: Ryanair under hårdt pres fra piloter

Det irske lavprisselskab har skuffet flere hundrede tusinde rejsende med aflyste flyvninger. Men den største udfordring kan komme fra utilfredse piloter.

Erhvervslivets rygrad venter vild vækst

Landets dygtigste ejerledere forventer kraftig vækst i de kommende år. Men DI ser udfordringer, der kan spænde ben for ambitionerne.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her