*

Kommentar: Uber, tag politikere og fagbosser med på genopdragelse

Uber bærer selv en stor del af skylden for sin exit fra det danske marked. Men fortællingen om Uber kan lære nutidens fagbevægelse og lovgivere meget om fremtidens samfund.

Kommentar: Vores kamp mod hvidvask er en bananrepublik værdig

Kommentar: Folketingets ansvar for, at Danmark er blevet hvidvaskcentral for kriminelle formuer, er fløjet under radaren. Det er ikke reglerne, den er gal med. Det er den manglende forvaltning af dem.

Kommentar: Postens besynderlige plan: Giv os 2 mia. for at smadre din forretning

Kommentar: PostNord vil for skatteydernes penge genopfinde sig selv i en form, der dræber privat initiativ. Planen dokumenterer, at statens postvæsen har misforstået sin eksistensberettigelse i samfundet.

Kommentar: Nordeas eneste store problem er: Nordea

Nordens største bank fremstår efter et horribelt år som branchens introverte gøgeunge, der visner i indre processer. Det kan kræve en paladsrevolution at genoplive dynamikken i Nordea.

Derfor er guldfisk nu bedre til fordybelse end mennesker

Kommentar: Det moderne menneske er ved at miste evnen til fordybelse. Til gengæld kan vi multitaske som aldrig før. Alt sammen på grund af den digitale revolution og verdens mest populære produkt.

Her er den største trussel mod et økonomisk opsving

Flaskehalsen peger på arbejdsmarkedet. Manglen på arbejdskraft skal forebygges ved at belønne dem, der kan og vil give den en ekstra skalle på arbejdspladsen. Det haster.

Alternative fakta inficerer også erhvervslivets topbosser

Kommentar: Danmarks Statistik har i flere år uforvarende spredt misinformation.

Derfor er vi blevet foregangsland for offentlige it-skandaler

Kommentar: Mens offentlige chefer har travlt med at brænde it-koncernen KMD på bålet, overser vi de samme chefers eget ansvar for at hælde milliarder af skattekroner i fejlslagne it-projekter.

Oprøret mod eliten har kurs mod erhvervslivets topchefer

Kommentar: Mens 3.000 topchefer i Davos kollektivt ryster på hovedet over verdens tilstand, buldrer oprøret mod eliten videre i folkedybet. Erhvervslivet ligner det næste offer for den nye bølge.

Bundlinjen

Steen Rosenbak er chefredaktør på Jyllands-Posten med speciale i dansk og internationalt erhvervsliv og økonomi.

Steen Rosenbak har journalistisk erfaring fra bl.a. Reuters, Økonomisk Ugebrev og Jyllands-Posten og kommenterer og analyserer i "Bundlinjen" økonomiske trends og begivenheder af betydning for danske virksomheder, investorer og husholdninger.

Brug ATP til at bekæmpe grådighed i erhvervstoppen

Det undergraver erhvervslivets troværdighed i det omgivende samfund, når medlemmer af topchefernes loge belønner hinanden med økonomisk uafhængighed for at gøre deres arbejde.

Glem lønfesten – robotternes indtog ændrer dit arbejdsliv

Årets overenskomstforhandlinger skal handle mere om at integrere mennesket på fremtidens arbejdsmarked end om, hvem der skal have nogle håndører mere i lønningsposen.

Jamen, vi har da for længst indført 30 timers arbejdsuge

Kommentar: Myten om det stadigt mere hårdtarbejdende Danmark holder ikke vand. Lønmodtagerne får allerede i dag løn for langt flere timer, end vi arbejder, når det kommer til stykket.

Kommentar: Lego-familiens store sats kan skade legetøjsimperiet

Kommentar: Legos nye topchef, Bali Padda, er 13 år ældre end sin forgænger og bliver en overgangsfigur inden næste generationsskifte i Billund. I mellemtiden har han travlt. Meget travlt.

Når Falcks blå blink bliver en samfundsskadelig affære

Kommentar: Med særdeles uortodokse metoder har Falck gang på gang forsvaret sit monopol. Men fremfærden er uacceptabel, for gevinsten ender hos Falcks ejere, mens skatteyderne betaler regningen.

Premium Tophistorier

Kæmpe underskud og discountkrig blev Kiwis endeligt

Kiwi havde et tab på mere end 300 mio. kr. i 2016. 103 butikker lukker, hvoraf 30 omdannes til Meny, Spar eller Min Købmand-forretninger.

Danske Banks boligkunder betaler mere i bidragssats

Realkredit Danmark øger overskuddet bl.a. som følge af de bidragsstigninger, som blev gennemført sidste år.

Thomas Borgen: Det har aldrig været sværere at misbruge Danske Bank

Interview: Danske Banks Thomas F. Borgen er tilfreds med, at bankens kunder bliver mere tilfredse, men der er fortsat lang vej igen for banken, som investerer massivt i at bekæmpe svindel.

Nedtur udraderer store dele af tidligere chefduos formue i Falck

Den detroniserede Falck-topchef og hans kompagnon kan se frem til at få en ny økonomisk nedtur efter endnu et annus horribilis.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her