*

Kommentar: Vores kamp mod hvidvask er en bananrepublik værdig

Kommentar: Folketingets ansvar for, at Danmark er blevet hvidvaskcentral for kriminelle formuer, er fløjet under radaren. Det er ikke reglerne, den er gal med. Det er den manglende forvaltning af dem.

Kommentar: Postens besynderlige plan: Giv os 2 mia. for at smadre din forretning

Kommentar: PostNord vil for skatteydernes penge genopfinde sig selv i en form, der dræber privat initiativ. Planen dokumenterer, at statens postvæsen har misforstået sin eksistensberettigelse i samfundet.

Kommentar: Nordeas eneste store problem er: Nordea

Nordens største bank fremstår efter et horribelt år som branchens introverte gøgeunge, der visner i indre processer. Det kan kræve en paladsrevolution at genoplive dynamikken i Nordea.

Kommentar: Derfor er guldfisk nu bedre til fordybelse end mennesker

Kommentar: Det moderne menneske er ved at miste evnen til fordybelse. Til gengæld kan vi multitaske som aldrig før. Alt sammen på grund af den digitale revolution og verdens mest populære produkt.

Kommentar: Her er den største trussel mod et økonomisk opsving

Flaskehalsen peger på arbejdsmarkedet. Manglen på arbejdskraft skal forebygges ved at belønne dem, der kan og vil give den en ekstra skalle på arbejdspladsen. Det haster.

Alternative fakta inficerer også erhvervslivets topbosser

Kommentar: Danmarks Statistik har i flere år uforvarende spredt misinformation.

Derfor er vi blevet foregangsland for offentlige it-skandaler

Kommentar: Mens offentlige chefer har travlt med at brænde it-koncernen KMD på bålet, overser vi de samme chefers eget ansvar for at hælde milliarder af skattekroner i fejlslagne it-projekter.

Oprøret mod eliten har kurs mod erhvervslivets topchefer

Kommentar: Mens 3.000 topchefer i Davos kollektivt ryster på hovedet over verdens tilstand, buldrer oprøret mod eliten videre i folkedybet. Erhvervslivet ligner det næste offer for den nye bølge.

Brug ATP til at bekæmpe grådighed i erhvervstoppen

Det undergraver erhvervslivets troværdighed i det omgivende samfund, når medlemmer af topchefernes loge belønner hinanden med økonomisk uafhængighed for at gøre deres arbejde.

Glem lønfesten – robotternes indtog ændrer dit arbejdsliv

Årets overenskomstforhandlinger skal handle mere om at integrere mennesket på fremtidens arbejdsmarked end om, hvem der skal have nogle håndører mere i lønningsposen.

Bundlinjen

Steen Rosenbak er chefredaktør på Jyllands-Posten med speciale i dansk og internationalt erhvervsliv og økonomi.

Steen Rosenbak har journalistisk erfaring fra bl.a. Reuters, Økonomisk Ugebrev og Jyllands-Posten og kommenterer og analyserer i "Bundlinjen" økonomiske trends og begivenheder af betydning for danske virksomheder, investorer og husholdninger.

Jamen, vi har da for længst indført 30 timers arbejdsuge

Kommentar: Myten om det stadigt mere hårdtarbejdende Danmark holder ikke vand. Lønmodtagerne får allerede i dag løn for langt flere timer, end vi arbejder, når det kommer til stykket.

Kommentar: Lego-familiens store sats kan skade legetøjsimperiet

Kommentar: Legos nye topchef, Bali Padda, er 13 år ældre end sin forgænger og bliver en overgangsfigur inden næste generationsskifte i Billund. I mellemtiden har han travlt. Meget travlt.

Når Falcks blå blink bliver en samfundsskadelig affære

Kommentar: Med særdeles uortodokse metoder har Falck gang på gang forsvaret sit monopol. Men fremfærden er uacceptabel, for gevinsten ender hos Falcks ejere, mens skatteyderne betaler regningen.

Nu må erhvervslivet forsvare den globale økonomis goder

Donald Trumps triumf er en sejr for protektionisme og et nederlag for globaliseringseliten. Tiden er inde til, at erhvervslivet tager sit medansvar for at fordele frihandelens goder til hele landet.

Derfor bør Uber og Airbnb aldrig sælges på folkeaktier

Både Uber og Airbnb er nu mere værd end samtlige danske virksomheder på nær Novo Nordisk. Men det kan blive en dyr fornøjelse for folket, hvis deleøkonomien skal på folkeaktier.

Premium Tophistorier

Et Christiansborg i slowmotion spiller hasard med fjernvarmens fremtid

Fidusen med at udskrive historiske renteregninger har været på den politiske radar under tre energiministre.

Svanefelt kan koste yderligere milliardrabat

Energistyrelsen har undladt at tage et gigantisk gasfelt med i sine beregninger. Dermed risikerer finansieringen at skyde langt under målet.

Niels Rasmussen træner topchefer i udlandet i at tænke som danskere – med succes

I over 28 år har Niels Rasmussen boet i udlandet. I dag træner han topchefer i internationale virksomheder i den danske, uformelle tone og tilgang til ledelse.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her