*

Spørg om penge: Jeg er ikke betænkelig ved +/- 15 pct.s-reglen

Spørgsmål:  Kære Tommy Christiansen Tak for en god og tankevækkende artikel om forældrekøb og -salg i JP, lørdag den 4. marts 2017. Jeg står for at ...

Spørg om penge: Fradrag i skat for vedligeholdelse af fast ejendom

Skattereglerne om udgifter til vedligeholdelse og forbedring af fast ejendom er i teorien enkle – men i praksis vanskelige at håndtere.

Spørg om penge: Partnerselskaber – er deltagerne selvstændig erhvervsdrivende?

Skatteministeriet er på vej med et lovforslag om, at personer med mindre andele i partnerselskaber i visse tilfælde skattemæssigt ikke vil blive anerkendt.

Spørg om penge: Nyt ægtskab er ingen hindring for uskiftet bo

Spørgsmål:Siden min mand døde i 2011, har jeg været i uskiftet bo. Nu vil jeg gerne giftes igen. Jeg har fået at ...

Spørg om penge Erhvervsmæssig kørsel - skattefri befordringsgodtgørelse

En arbejdsgiver kan vælge at udbetale skattefri befordringsgodtgørelse til medarbejdere, der anvender egen bil til kørsel i arbejdsgiverens tjeneste. Men skattefrihed forudsætter, at en række betingelser er opfyldt – herunder at befordringsgodtgørelsen ikke er et substitut for en skattepligtig løn og dermed i realiteten camoufleret løn.

Spørg om penge: Hvilken kurs skal man bruge ved en aktiegave?

Spørgsmål: Hej Tommy Christiansen Jeg nyder at læse dine artikler i Jyllands-Posten. Jeg har et par spørgsmål til artiklen ”Aktier i dåbsgave til barnebarn” den 21. ...

Spørg om penge: Der er god grund til at interessere sig for testamentet

Både ægtefæller og papirløst samlevende kan have behov for at oprette testamente med en anden arvedeling end foreskrevet i arveloven. Sådanne testamenter oprettes ofte som fælles testamenter.

Spørg om penge: Lejen er steget med ca. 10 pct. på fem år

Ejendomsskat betales også af lejere. Som udgangspunkt skal der svares ejendomsskat til kommunen af grundværdien af alle faste ejendomme i kommunen.

Spørg om penge: Skat ved salg af fast ejendom fra selskab til aktionær

Landsskatteretten har i en afgørelse fra november 2016 udtalt, at en hovedaktionær skulle udbyttebeskattes af det tab, som selskabet havde lidt ved at sælge en fast ejendom til hovedaktionæren. Det blev ikke tillagt betydning, at hovedaktionæren havde betalt markedsprisen for ejendommen. Der er med afgørelsen lagt an til en skærpet beskatning.

Spørg om penge: Lempede afgiftsregler, når firmaer skal generationsskiftes

Skatter og afgifter: Regeringen vil gradvist reducere gaveafgift og boafgift ved generationsskifte til 5 pct. i 2020. Samtidig foreslås en stramning af den såkaldte pengetankregel.

Spørg om penge

Tommy V. Christiansen, advokat (H), cand merc.

Spørgsmål, der udvælges til besvarelse, kan bringes under mærke, men redaktionen skal kende spørgerens identitet og adresse. Redaktionen forbeholder sig ret til at redigere og forkorte spørgsmål.

Svarene i brevkassen er ikke individuel rådgivning, men generel orientering, der bringes uden ansvar for Jyllands-Posten. Spørgsmål besvares ikke privat.

Skriv til tommy@v.dk eller per brev til: Morgenavisen Jyllands-Posten, Grøndalsvej 3, 8260 Viby J

Spørg om penge: Gaver til stedbørn

Spørgsmål: Kan Spørg om Penge oplyse om afgift for gaver til stedbørn? På forhånd tak Svar:Svaret er det enkle, at der gælder samme afgiftsregler for forældres gaver til ...

Spøg om penge: Båndlagte gaver til børnebørnene

Spørgsmål:Vi har nået vores tredje alder og kan se, at vi har lidt overskud på økonomien. Vi kunne godt tænke os at tilgodese vores tre børnebørn og vil derfor gerne ...

Spørg om penge: Skærpede regler for 10-mandsprojekter

Med et lovforslag fremsat den 14. december 2016 ønsker regeringen at stoppe skattetænkning i forbindelse med de såkaldte 10-mands-projekter.

Spørg om penge: Testamenter og indbolister

Kære Tommy V. Christiansen.

?I en artikel har du skrevet om noget, som jeg mener du kaldte indbolister. Jeg mener, at det var en slags testamente. ...

Skat: Vækst giver strafpoint hos Skat

En landsretsdom betyder, at der er risiko for, at virksomheder med vækstplaner må se frem til øgede, betydelige administrative og skattemæssige byrder, når vækstomkostninger skal udskilles fra omkostninger vedrørende den daglige drift.

JP Investerer
Mest Læste
 1. 1
  68-årig biolog har fundet nøglen til at sinke aldring: Smil og gå mere, hold op med at jamre og nyd sex med din partner
  Hvis man har styr på sine telomerer, kan man dæmme op for aldringsprocessen, siger nobelprismodtager, der har ...
 1. 2
  Spiser du alt det rigtige, men uden effekt på vægten? Her er 10 madvarer, der slet ikke er så sunde, som du tror
  Er pastaen sund, fordi den er grøn? Er sushi slet ikke så sundt, som vi tror? Og er tørret frugt en sukkerbombe? Få ...
 1. 3
  Vingerne står stille: Dansk prestigeprojekt styrer mod konflikter
  Vrede mod Afrikas største vindmøllepark i Kenya.
Premium Tophistorier

Medlemmerne strømmer til kinesisk bank

Den kinesisk kontrollerede udviklingsbank AIIB har fået 13 nye medlemmer og har nu flere medlemmer end den amerikansk-japansk støttede ADB.

De tjener kassen på danskernes ændrede madvaner

Aarstiderne har på få år fordoblet omsætningen, og indtjeningen er skudt i vejret. Selskabet frygter ikke øget konkurrence.

Usikkerheden hærger: To nervepirrende år forude for britisk erhvervsliv

Banker, bilproducenter og andre virksomheder i Storbritannien forbereder sig på, at brexit ender med et worst case scenario.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her