*

Er ejere af solceller fredede?

At elselskaberne tidligere har fritaget for tariffer vedrørende solcelleejerens eget direkte forbrug, giver næppe grundlag for at rejse et krav over for elselskaberne om fritagelse for at bidrage til elselskabernes løbende omkostninger.

Spørg om penge: Låner du penge af chefen? Det kan være skattepligtigt

Arbejdsgiveres pengeudlån til ansatte på lempelige vilkår kan være et skattepligtigt personalegode. En ny afgørelse fra Landsskatteretten belyser, hvornår der er tale om ”lempelige vilkår”.

Spørg om penge: Arv efter en ugift, barnløs person

En 40-årig, ugift person vil vide, hvem der skal arve vedkommende.

Spørg om penge: Vær forsigtig med at låne børnene penge

De skattemæssige konsekvenser ved udlån i familieforhold, typisk lån fra forældre til børn, har stor praktisk betydning.

Skat: Tilbagebetaling af for meget opkrævet ejendomsskat

Spørgsmål:  Jeg vil gerne vide, om disse beløb, der er skrevet om, der skal betales tilbage – ved for meget opkrævet ...

Spørg om penge: Hvorfor dog så indviklet?

Et skifte vil indebære, at der skal svares boafgifter samt eventuelt skatter i anledning af skiftet efter de almindelige regler herom, hvilket kan reducere arvebeholdningen ganske betydeligt.

Præmier og skat: Skattefri hæderspriser og medaljer

Med mellemrum markerer danskere sig på forskellig vis i sportslige, videnskabelige, medicinske, kunstneriske, litterære, designmæssige sammenhænge etc. Hæderen er ofte ledsaget af en kontant belønning. Spørgsmålet opstår derfor, om den kontante belønning er skattepligtig i Danmark. Det er den som hovedregel. Modtagere af olympiske medaljer kan dog nu se frem til skattefrihed af præmiepengene.

Spørg om penge: Jeg er ikke betænkelig ved +/- 15 pct.s-reglen

Spørgsmål:  Kære Tommy Christiansen Tak for en god og tankevækkende artikel om forældrekøb og -salg i JP, lørdag den 4. marts 2017. Jeg står for at overdrage en ...

Spørg om penge: Fradrag i skat for vedligeholdelse af fast ejendom

Skattereglerne om udgifter til vedligeholdelse og forbedring af fast ejendom er i teorien enkle – men i praksis vanskelige at håndtere.

Spørg om penge: Partnerselskaber – er deltagerne selvstændig erhvervsdrivende?

Skatteministeriet er på vej med et lovforslag om, at personer med mindre andele i partnerselskaber i visse tilfælde skattemæssigt ikke vil blive anerkendt.

Spørg om penge

Tommy V. Christiansen, advokat (H), cand merc.

Spørgsmål, der udvælges til besvarelse, kan bringes under mærke, men redaktionen skal kende spørgerens identitet og adresse. Redaktionen forbeholder sig ret til at redigere og forkorte spørgsmål.

Svarene i brevkassen er ikke individuel rådgivning, men generel orientering, der bringes uden ansvar for Jyllands-Posten. Spørgsmål besvares ikke privat.

Skriv til tommy@v.dk eller per brev til: Morgenavisen Jyllands-Posten, Grøndalsvej 3, 8260 Viby J

Spørg om penge: Nyt ægtskab er ingen hindring for uskiftet bo

Spørgsmål:Siden min mand døde i 2011, har jeg været i uskiftet bo. Nu vil jeg gerne giftes igen. Jeg har fået at vide, at jeg skal skifte med mine to voksne børn. Hvis ...

Spørg om penge Erhvervsmæssig kørsel - skattefri befordringsgodtgørelse

En arbejdsgiver kan vælge at udbetale skattefri befordringsgodtgørelse til medarbejdere, der anvender egen bil til kørsel i arbejdsgiverens tjeneste. Men skattefrihed forudsætter, at en række betingelser er opfyldt – herunder at befordringsgodtgørelsen ikke er et substitut for en skattepligtig løn og dermed i realiteten camoufleret løn.

Spørg om penge: Hvilken kurs skal man bruge ved en aktiegave?

Spørgsmål: Hej Tommy Christiansen Jeg nyder at læse dine artikler i Jyllands-Posten. Jeg har et par spørgsmål til artiklen ”Aktier i dåbsgave til barnebarn” den 21. ...

Spørg om penge: Der er god grund til at interessere sig for testamentet

Både ægtefæller og papirløst samlevende kan have behov for at oprette testamente med en anden arvedeling end foreskrevet i arveloven. Sådanne testamenter oprettes ofte som fælles testamenter.

Spørg om penge: Lejen er steget med ca. 10 pct. på fem år

Ejendomsskat betales også af lejere. Som udgangspunkt skal der svares ejendomsskat til kommunen af grundværdien af alle faste ejendomme i kommunen.

JP Investerer
Mest Læste
 1. 1
  Drabelig kamp i naturen: Rovfugl tog meterlang snog
  Naturskribent Jan Skriver overværede kampen
 1. 2
  Den Gamle By bygget af 400.000 Lego-klodser
  Lego er ikke kun for børn, pointerer den 57-årige computerprogrammør Glenn Knøsgaard.
 1. 3
  Faderen indkaldte til bøn – sønnen begik terror
  Terroristen Salman Abedi kom fra en af Manchesters slidte forstæder. Naboerne fortæller, at familien ikke gjorde ...
Premium Tophistorier

Energistyrelsen kan spænde ben for salget af Dongs olie

Dong Energys salg af olie- og gasforretningen til Ineos skal godkendes af Energistyrelsen. Ineos har nemlig også overtaget Dongs forpligtelser til dekommissionering, og det stiller krav til både Ineos' finansielle styrker og tekniske kompetencer.

CV-rytteren fra Struer har taget sabbatåret til nye højder

Mens gymnasiekammeraterne er på backpackerture rundt i verden, gør Victor Lund alt, hvad der skal til, for at pynte sit cv. »Jeg har taget sabbatåret til det højeste niveau,« fortæller han fra Sydney.

Analyse: Derfor blev det ikke Mærsk, der fik Dongs olie

Maersk Oil var i princippet den mest oplagte køber af Dongs olie- og gas. Sådan skulle det ikke gå. Forklaringerne er flere.

Portræt: Skochefen, der kan tackle ejerfamilien

Kronprins Steen Borgholm er kommet til tops i familiefirmaet Ecco, som han dog allerede i et vist omfang har stået i spidsen for.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her