*

Spørg om penge: Ingen husleje for forældrekøbslejligheden

Spørgsmål:Jeg har købt en ejerlejlighed til min datter i København, da hun skal starte på universitetet til september. Hun vil få normal SU, men har ikke ...

Spørg om penge: Udlandsdanskere og pensionistreglen

For udlandsdanskere i pensionsalderen med sommerhus eller fritidsbolig i Danmark kan nye regler for pensionisters ret til at bruge sommerhuse som helårsbolig på utilsigtet vis give grundlag for fuld beskatning til Danmark.

Spørg om penge: Gevinst på gæld i pund skal beskattes

Spørgsmål:Hej Tommy. Min søster, der bor i England, har tidligere lånt mig 100.000. pund. Det svarede dengang ...

Spørg om penge: Skal modtageren af repræsentationsydelse beskattes?

Repræsentation er for nogle virksomheder et vigtigt led i bestræbelserne på at fastholde og udvide kundegrundlaget. Fradragsretten for repræsentationsudgifter blev for mange år siden begrænset til 25 pct. Modtagerne af repræsentationsydelser har til gengæld ikke hørt meget fra Skat. Men fremover blæser måske nye vinde på området.

Spørg om penge: Selskaber skal have tilladelse, hvis de vil købe sommerhus

Spørgsmål:Af artiklen i Spørg om Penge den 8. april 2017 om personalesommerhuse fremgår, at et selskab i 2010 ...

Spørg om penge: Her er Skats 2017-plan for kontrol af virksomheder

Skat udarbejder hvert år en oversigt over de kontrolaktiviteter, som Skat har planlagt at gennemføre i løbet af året. Aktivitetsplanen for 2017 er blevet offentliggjort i slutningen af maj 2017 og omfatter 99 aktiviteter rettet mod såvel private borgere som virksomheder.

Spørg om penge: Håndværkerfradrag i sommerhuset

Spørg om penge: Indtil årets udgang er det også muligt at få håndværkerfradrag for udgifter på sommerhuset.

Er ejere af solceller fredede?

At elselskaberne tidligere har fritaget for tariffer vedrørende solcelleejerens eget direkte forbrug, giver næppe grundlag for at rejse et krav over for elselskaberne om fritagelse for at bidrage til elselskabernes løbende omkostninger.

Spørg om penge: Låner du penge af chefen? Det kan være skattepligtigt

Arbejdsgiveres pengeudlån til ansatte på lempelige vilkår kan være et skattepligtigt personalegode. En ny afgørelse fra Landsskatteretten belyser, hvornår der er tale om ”lempelige vilkår”.

Spørg om penge: Arv efter en ugift, barnløs person

En 40-årig, ugift person vil vide, hvem der skal arve vedkommende.

Spørg om penge

Tommy V. Christiansen, advokat (H), cand merc.

Spørgsmål, der udvælges til besvarelse, kan bringes under mærke, men redaktionen skal kende spørgerens identitet og adresse. Redaktionen forbeholder sig ret til at redigere og forkorte spørgsmål.

Svarene i brevkassen er ikke individuel rådgivning, men generel orientering, der bringes uden ansvar for Jyllands-Posten. Spørgsmål besvares ikke privat.

Skriv til tommy@v.dk eller per brev til: Morgenavisen Jyllands-Posten, Grøndalsvej 3, 8260 Viby J

Spørg om penge: Vær forsigtig med at låne børnene penge

De skattemæssige konsekvenser ved udlån i familieforhold, typisk lån fra forældre til børn, har stor praktisk betydning.

Skat: Tilbagebetaling af for meget opkrævet ejendomsskat

Spørgsmål:  Jeg vil gerne vide, om disse beløb, der er skrevet om, der skal betales tilbage – ved for meget opkrævet ejendomsskat – vil blive betalt tilbage til de ...

Spørg om penge: Hvorfor dog så indviklet?

Et skifte vil indebære, at der skal svares boafgifter samt eventuelt skatter i anledning af skiftet efter de almindelige regler herom, hvilket kan reducere arvebeholdningen ganske betydeligt.

Præmier og skat: Skattefri hæderspriser og medaljer

Med mellemrum markerer danskere sig på forskellig vis i sportslige, videnskabelige, medicinske, kunstneriske, litterære, designmæssige sammenhænge etc. Hæderen er ofte ledsaget af en kontant belønning. Spørgsmålet opstår derfor, om den kontante belønning er skattepligtig i Danmark. Det er den som hovedregel. Modtagere af olympiske medaljer kan dog nu se frem til skattefrihed af præmiepengene.

Spørg om penge: Jeg er ikke betænkelig ved +/- 15 pct.s-reglen

Spørgsmål:  Kære Tommy Christiansen Tak for en god og tankevækkende artikel om forældrekøb og -salg i JP, lørdag den 4. marts 2017. Jeg står for at overdrage en ...

JP Investerer
Mest Læste
 1. 1
  Britisk forsvarsminister godter sig trods meldinger om kæmpe sikkerhedshul: »Russerne vil komme til at misunde os vores nye hangarskib«
  Verden stoler ikke på præsident Trump. Ny båd til Københavns Politi. Dansk universitet til studerende: I skal tage ...
 1. 2
  Berømt og frygtløst krigerfolk kræver selvstændighed
  Voldsomme uroligheder i det nordøstlige Indien, hvor de indiske gurkhaer kræver deres egen delstat. ...
 1. 3
  Er du virkelig vild med salsa og dans? Så er her et forslag til en ø, du skal besøge
  I Cuba findes der næppe den provinsby, der ikke tilbyder børn, unge og gamle gratis musik-, danse- eller ...
Premium Tophistorier

Dørkæmpe fra Løgstør hiver flere penge hjem

Kapitalfondstrios afhændede dørproducent Vest-Wood, som i dag hedder Jeld-Wen efter sin amerikanske ejer, løfter både top- og bundlinje, viser nyt regnskab.

Carlsberg Byen vil udleje før man sætter bygninger til salg

I Københavns nye bydel, Carlsberg Byen, skal alle kontorer og butikker udlejes, før de sælges til investorer. Den alternative forretningsmodel skal sikre sammenhængskraft.

Oppositionen: Nye pensionsregler gør livet surt for erhvervslivet

Opstramning af reglerne for optjening af folkepension kan blive dyrt for virksomhederne og samfundet, lyder det fra oppositionen.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her