*

Spørg om penge: Når barnet vil sælge forældrekøbslejligheden

Spørgsmål: Som mangeårig læser af din gode brevkasse i JP har jeg følgende spørgsmål: Jeg har for to år siden solgt en forældrekøbslejlighed til min ...

Spørg om penge: Alt skal ikke længere deles ved en skilsmisse

Folketinget vedtog i maj 2017 ny lovgivning om ægtefællers økonomiske forhold. Loven træder i kraft den 1. januar 2018. Lovens udgangspunkt er, at ægtefællernes respektive formuer skal deles mellem ægtefællerne ved skilsmisse. Flere aktiver skal dog ikke deles, men kan udtages forlods af ejerægtefællen.

Spørg om penge: Udlejning til tidligere samlever

Spørgsmål: Vores datter skal skilles fra sin samlever gennem mere end 20 år. Samleveren har fundet en ...

Spørg om penge: Konefinten – en saga blot?

Spørg om penge: Fra den 1. januar 2018 skal foretages, hvad der betegnes som en "dobbelt insolvensvurdering" ved alle gaveoverdragelser. Herudover er der vedtaget særlige, skærpede regler, der er rettet specielt mod gaveoverdragelser til nærtstående, dvs. konefinten.

Spørg om penge: Sådan kan du fordele dit indbo

Spørg om penge: Ved at oprette en indbofordelingsliste kan man sikre, at ens indbo ender hos de personer, man ønsker at betænke.

Spørg om penge: Dyrere at udvide virksomheden efter højesteretsdom

Virksomheder kan ikke få fradrag for alle lønomkostninger, hvis medarbejdere f.eks. har brugt en del af deres arbejdstid på opkøb. Sådan lyder dommen fra Højesteret i en principiel sag, der har skabt frygt i dansk erhvervsliv for et administrativt monster på skatteområdet.

Spørg om penge: Gælder der stadig regler om energiafgrøder?

Der er flere miljømæssige fordele ved plantearter som pil og poppel.

Spørg om penge: Hvad er ”grøn istandsættelse” efter Boligjob-ordningen?

Boligjob-ordningen blev i slutningen af 2015 forlænget med en ”grøn” ordning – en række forskellige ydelser giver mulighed for skattemæssig fradragsret for lønudgifter.

Spørg om penge: Ingen husleje for forældrekøbslejligheden

Spørgsmål:Jeg har købt en ejerlejlighed til min datter i København, da hun skal starte på universitetet til september. Hun vil få normal SU, men har ikke ...

Spørg om penge: Udlandsdanskere og pensionistreglen

For udlandsdanskere i pensionsalderen med sommerhus eller fritidsbolig i Danmark kan nye regler for pensionisters ret til at bruge sommerhuse som helårsbolig på utilsigtet vis give grundlag for fuld beskatning til Danmark.

Spørg om penge

Tommy V. Christiansen, advokat (H), cand merc.

Spørgsmål, der udvælges til besvarelse, kan bringes under mærke, men redaktionen skal kende spørgerens identitet og adresse. Redaktionen forbeholder sig ret til at redigere og forkorte spørgsmål.

Svarene i brevkassen er ikke individuel rådgivning, men generel orientering, der bringes uden ansvar for Jyllands-Posten. Spørgsmål besvares ikke privat.

Skriv til tommy@v.dk eller per brev til: Morgenavisen Jyllands-Posten, Grøndalsvej 3, 8260 Viby J

Spørg om penge: Gevinst på gæld i pund skal beskattes

Spørgsmål:Hej Tommy. Min søster, der bor i England, har tidligere lånt mig 100.000. pund. Det svarede dengang til 1.060.000 kr. Lånet er et anfordringslån. Hvis jeg ...

Spørg om penge: Skal modtageren af repræsentationsydelse beskattes?

Repræsentation er for nogle virksomheder et vigtigt led i bestræbelserne på at fastholde og udvide kundegrundlaget. Fradragsretten for repræsentationsudgifter blev for mange år siden begrænset til 25 pct. Modtagerne af repræsentationsydelser har til gengæld ikke hørt meget fra Skat. Men fremover blæser måske nye vinde på området.

Spørg om penge: Selskaber skal have tilladelse, hvis de vil købe sommerhus

Spørgsmål:Af artiklen i Spørg om Penge den 8. april 2017 om personalesommerhuse fremgår, at et selskab i 2010 købte et sommerhus med hensigt at udleje til ...

Spørg om penge: Her er Skats 2017-plan for kontrol af virksomheder

Skat udarbejder hvert år en oversigt over de kontrolaktiviteter, som Skat har planlagt at gennemføre i løbet af året. Aktivitetsplanen for 2017 er blevet offentliggjort i slutningen af maj 2017 og omfatter 99 aktiviteter rettet mod såvel private borgere som virksomheder.

Spørg om penge: Håndværkerfradrag i sommerhuset

Spørg om penge: Indtil årets udgang er det også muligt at få håndværkerfradrag for udgifter på sommerhuset.

JP Investerer
Mest Læste
 1. 1
  Betjenten, der skød fire terrorister, reddede hårdt kvæstet makker
  Hundredvis af somaliere forsvundet i Danmark. 10 savnes på amerikansk krigsskib efter kollision. Eksperter: ...
 1. 2
  Anmeldelse: Restauranten, du bare skal besøge én gang i livet. Mindst.
  Villa Vest er en rejse værd bare for udsigten, men maden er også fremragende.
 1. 3
  Her virkede et bandeforbud: »Vi havde en rockerkrig, og den holdt nærmest op med det samme«
  Knive, pistoler og sprængstoffer forsvandt fra gaden, da Bandidos og Hells Angels blev forbudt.
Premium Tophistorier

Indtjening styrtdykker: Dansk it-komet på hård nedtur

Efter en lang årrække med tårnhøje vækstrater er Stibo Systems ramt af pludselige modgang. Skærpet konkurrence, prisfald og store investeringer får indtjeningen til at falde 86 pct.

Morningstar: Udvid porteføljen med mange værdipapirer via investeringsfonde

For gør-det-selv investorerne kan der spares ganske mange penge ved selv at sammensætte porteføljen med investeringsfonde.

Ugens aktie: Roblons nye strategi aflejrer sig i regnskabet

Nordjyske Roblon har vendt udviklingen og har blikket rettet mod ny vækst efter udnævnelsen af en ny topchef og salget af sit problembarn, den underskudsgivende lysdivision.

Investerede du for 10 år siden: Disse fonde har gjort dig rig, og disse har du stadig tab på

Der er enorm forskel på de bedste og dårligste investeringsfonde målt over 10 år henover finanskrisen. Blandt de bedste er tre passive fonde.

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her