*

Politik

Medie: SF's spidskandidat købte annoncer for skatteyderpenge

SF har brugt danske skatteyderpenge til at købe annoncer til spidskandidat Margrete Auken, skriver metroxpress

SF's spidskandidat til Europa-parlamentsvalget Margrethe Auken. Arkivfoto: Gorm Olesen

SF's spidskandidat, Margrete Auken, har flere gange under EU-valget talt om misbrug af EU-midler, men nu ser det ud til, at hendes eget parti kan have brugt penge fra Europa-Nævnet forkert,  skriver metroxpress.

Dermed er det danske skatteyderes penge, der misbruges, da nævnet modtager sin bevillinger fra finansloven.

SF fik i perioden 2012-2014 2,9 millioner kroner af Europa-Nævnet. Nogle af de penge er angiveligt gået til at købe avisannoncer i blandt andet Information, metroxpress og Politiken.

Annoncerne har vist et stort billede af Margrete Auken med teksten: "Der er brug for Margrete Auken i EU" med SF's og Europa-Nævnets logo.

Men ifølge loven må midler fra Europa-Nævnet kun bruges til at informere om Europa og ikke til annoncer.

- Man må ikke bruge midlerne fra Europa-Nævnets partibevillinger til valgannoncer og valgplakater. Pengene skal bruges til at oplyse og skabe debat om Europa, siger Hedvig Musil, fuldmægtig i styrelsen, til metroxpress.

Ifølge Margrete Auken er grunden til, at de bruger Europa-Nævnets logo "nok, fordi de har betalt noget af annoncerne".

SF's pressechef, Sune Knudsen, erkender dog, at de har brugt pengene fra Europa-Nævnet på annoncerne. Han mener dog ikke, at det er valgannoncer, men en generel information om EU.

Det er to reklamedirektører dog ikke enige i.

- Det er en valgannonce - det kan man slet ikke tale sig uden om, siger Frederik Preisler fra reklamebureauet Mensch til metroxpress.

Mensch har tidligere lavet kampagner for både Socialdemokraterne og Venstre. Pia Tandrup, der er dansk direktør for Ogilvy & Mather, er enig.

Som sekretariat for Europa-Nævnet oplyser Kulturstyrelsen, at man først ser på SF's bilag næste år.

- Partierne aflægger regnskab og rapport for tilskuddet senest 15. marts året efter, og her skal også indsendes et eksemplar af eventuelt fremstillede materialer, der er udgivet med støtte fra Europa-Nævnets partibevilling, lyder det.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Når undtagelsestilstand bliver nødvendig

Olav Skaaning Andersen
Vi lever i en tid, hvor vores demokrati er truet. Derfor må vi finde os i, at undtagelsestilstande bruges til at beskytte vore samfund.

Blog: David Trads er ikke en farlig mand

Lars Boje Mathiesen
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu.

Blog: Europa på vej mod ny Reformation

Mikael Jalving
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne.
Annonce
Bolig
Hun fandt sit kreative drive på en gård langt ude på landet
Cecilie Elisabeth Rudolph er en kreativ sjæl, som både arbejder med tekstil-, print- og materialedesign. Hun deltager netop nu i udstillingen “Our Scissors” om Fiskarssakse på Helsinki Design Museum og har et julesamarbejde med designfirmaet Stilleben. 
Se flere
Hun fandt sit kreative drive på en gård langt ude på landet
Cecilie Elisabeth Rudolph er en kreativ sjæl, som både arbejder med tekstil-, print- og materialedesign. Hun deltager netop nu i udstillingen “Our Scissors” om Fiskarssakse på Helsinki Design Museum og har et julesamarbejde med designfirmaet Stilleben. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her