*

Politik

Vestager: Modigt af Politiken

Den radikale leder synes, at det er modigt af Politiken at indgå forlig om Muhammed-tegningerne.

Det er modigt af Politiken, når avisen indgår forlig med otte muslimske organisationer efter trusler om sagsanlæg, mener Margrethe Vestager. Foto: Polfoto

Lederen af Det Radikale Venstre, Margrethe Vestager, kan ikke se noget galt i, at Politiken har indgået et forlig med otte muslimske organisationer i kølvandet på en trussel om sagsanlæg fra organisationernes advokat.

”Jeg synes, det er modigt af Politiken at vælge dialog frem for konfrontation. Det er netop dialogen, de mest ekstreme muslimer er så bange for. Desværre reagerer hele det danske establisement automatisk med forfærdelse. Og de læser jo Politiken, som fanden læser biblen - hvis de altså har læst Politikens erklæring," siger Margrethe Vestager i en pressemeddelelse.

Hun mener ikke, at Politiken gør knæfald for islamister, da avisen hverken lover, at de ikke vil bringe tegningerne igen, eller beklager, at de bragte dem. Vestager mener ligeledes ikke, at Politiken begrænser sin ytringsfrihed, men tværtimod udviser menneskelig menneskelig indsigt og vilje til dialog.

Politiske reaktioner udtryk for misforståelse

”Jeg synes, flere danske politikeres reaktioner er udtryk for en grundlæggende misforståelse. Ytringsfriheden er forankret og beskyttet af grundloven, hverken af den ene eller den anden avis,” siger Margrethe Vestager.

Hun sammenligner situationen med balladen om Holbergskolens såkaldte mødre-møder, hvor flere politikere ifølge den radikale gruppeformand for ud med bål og brand uden at have sat sig ordentligt ind i sagerne.

LÆS OGSÅ: JP-redaktør: En sørgelig dag

LÆS OGSÅ: Lisbeth Knudsen: Pinligt og trist

LÆS OGSÅ: Politiken undskylder for Muhammedtegninger

LÆS OGSÅ: Kurt Westergaard: Undskyldning er et knæfald for islamisme

LÆS OGSÅ: Dagblade er imod Politikens undskyldning

LÆS OGSÅ: Politikens erklæring

LÆS OGSÅ: Læs Politikens pressemeddelelse her

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her