*

Politik

Vestager: Modigt af Politiken

Den radikale leder synes, at det er modigt af Politiken at indgå forlig om Muhammed-tegningerne.

Det er modigt af Politiken, når avisen indgår forlig med otte muslimske organisationer efter trusler om sagsanlæg, mener Margrethe Vestager. Foto: Polfoto

Lederen af Det Radikale Venstre, Margrethe Vestager, kan ikke se noget galt i, at Politiken har indgået et forlig med otte muslimske organisationer i kølvandet på en trussel om sagsanlæg fra organisationernes advokat.

”Jeg synes, det er modigt af Politiken at vælge dialog frem for konfrontation. Det er netop dialogen, de mest ekstreme muslimer er så bange for. Desværre reagerer hele det danske establisement automatisk med forfærdelse. Og de læser jo Politiken, som fanden læser biblen - hvis de altså har læst Politikens erklæring," siger Margrethe Vestager i en pressemeddelelse.

Hun mener ikke, at Politiken gør knæfald for islamister, da avisen hverken lover, at de ikke vil bringe tegningerne igen, eller beklager, at de bragte dem. Vestager mener ligeledes ikke, at Politiken begrænser sin ytringsfrihed, men tværtimod udviser menneskelig menneskelig indsigt og vilje til dialog.

Politiske reaktioner udtryk for misforståelse

”Jeg synes, flere danske politikeres reaktioner er udtryk for en grundlæggende misforståelse. Ytringsfriheden er forankret og beskyttet af grundloven, hverken af den ene eller den anden avis,” siger Margrethe Vestager.

Hun sammenligner situationen med balladen om Holbergskolens såkaldte mødre-møder, hvor flere politikere ifølge den radikale gruppeformand for ud med bål og brand uden at have sat sig ordentligt ind i sagerne.

LÆS OGSÅ: JP-redaktør: En sørgelig dag

LÆS OGSÅ: Lisbeth Knudsen: Pinligt og trist

LÆS OGSÅ: Politiken undskylder for Muhammedtegninger

LÆS OGSÅ: Kurt Westergaard: Undskyldning er et knæfald for islamisme

LÆS OGSÅ: Dagblade er imod Politikens undskyldning

LÆS OGSÅ: Politikens erklæring

LÆS OGSÅ: Læs Politikens pressemeddelelse her

Flemming Lassen

 • Flemming Lassen (1902-1984) var en dansk funktionalistisk arkitekt, bror til arkitekten Mogens Lassen.
 • 'Den trætte mand' var oprindeligt tegnet til Snedkerlaugets Møbelkonkurrence i 1935 og er produceret i et halvt hundrede eksemplarer. Det var Flemming Lassens mål, at man skulle sidde »så varmt og trygt som en isbjørneunge i favnen på sin mor midt på indlandsisen« ifølge Bruun Rasmussen.
 • Min egen stol er Flemming Lassens egen stol, kun produceret i det ene eksemplar.
 • Flemming Lassen arbejdede sammen med arkitekten og designeren Arne Jacobsen i 1930'erne, men fik aldrig den store anerkendelse, da han levede.
 • Men nu er hans hyggelige og bamsede udtryk noget af det hotteste i udlandet.

Følg
Jyllands-Posten
De 50 største arkæologiske fund
Forsiden lige nu
Afstemningen

Sådan stemmer du

  Du kan afgive din stemme fra den 29. januar til og med den 5. februar, da afstemningen slutter. Du kan kun afgive én stemme på det fund, som du mener er det største. Det fund, der får flest stemmer, bliver offentliggjort i avisen og på vores site søndag den 12. februar. De tre fund, som får flest stemmer, vil også blive særligt omtalt på vores site, hvor vi offentliggør de tre kapitler fra bogen ”50 fund - højdepunkter i arkæologien”, som fortæller om de kårede fund.

Her kan du stemme

Om temaet

Hvad er verdens største arkæologiske fund. Er det f.eks. Den kinesiske terrakottahær? Grauballemanden? Tutankhamons grav? Eller en anden spektakulær bygning, genstand eller person?

Jyllands-Posten inviterer i samarbejde med Aarhus Universitetsforlag læserne med til at kåre verdens største arkæologiske fund. Det fund, som er mest banebrydende. Fundet der måske fortæller den væsentligste historie om vores fortid, og hvordan vi har levet. Eller som bare er så storslået og fascinerende, at vi bliver slået omkuld af dets storhed og af bar begejstring over, hvad mennesket i virkeligheden er i stand til at skabe eller bygge.

Kåringen tager udgangspunkt i bogen ”50 fund - højdepunkter i arkæologien”, der er udgivet af Aarhus Universitetsforlag.

Alle, der stemmer, vil modtage ”50 fund - højdepunkter i arkæologien” som e-bog, og vi trækker desuden lod om 20 fysiske eksemplarer af den flotte bog blandt de læsere, der har stemt på det fund, der kåres som det allerstørste.

JP Anbefaler
Køb bogen

Køb bogen: "50 fund - højdepunkter i arkæologien"

  Hardback: 350 sider, rigt illustreret med farvefotos Redaktion: Vinnie Nørskov og Peter Pentz
  Forlag: Aarhus Universitetsforlag
  Pris: 349,95 kr. JP-abonnenter: 299 kr.
  Er udkommet og er fjerde bind i serien ”50 højdepunkter”. der tidligere har fortalt om de største opdagelser, ideer og opfindelser.

Køb bogen her

Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her