*

Politik

Ekstra Bladet i skattesag: Vi skjuler intet

Ekstra Bladet holder fast i sin anklage: Tidligere spindoktor forsøgte at lække Thornings skatteoplysninger

Chefradaktør på Esktra Bladet, Poul Madsen. Foto: Thomas Borberg

Ekstra Bladet er klar til at lægge alle kort på bordet over for Skattesagskommissionen, når afhøringerne om statsminister Helle Thorning-Schmidts skattesag begynder tirsdag.

Her er avisens journalist Jan Kjærgaard og chefredaktør Poul Madsen første vidner i skranken.

- Vi går ned i skattekommissionen og fremlægger det, vi ved. Så de vurderer, hvad de kan bruge det til, siger Poul Madsen forud for afhøringerne.

Alvorlig anklage mod spindoktor

Jan Kjærgaard og Poul Madsen er blevet viklet ind i den omfattende sag, fordi Ekstra Bladet i december sidste år bragte en artikel, der rejste en alvorlig anklage mod tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens spindoktor Peter Arnfeldt.

Arnfeldt var ifølge avisen parat til at lække oplysninger fra Helle Thorning og Stephen Kinnocks skattesag til Ekstra Bladet. Det er ulovligt, da der er tale om dybt fortrolige personoplysninger.

Poul Madsen vil ikke gå nærmere i detaljer om, hvilke beviser Ekstra Bladet har for anklagen, ud over det der fremgår af artiklen fra december.

- Der vil ikke komme noget nyt i forhold til det, vi har fortalt. Men vi vil selvfølgelig svare på de spørgsmål, vi bliver stillet, siger han.

Han oplyser, at Ekstra Bladet allerede har sendt forskellige papirer til kommissionen.

Del af større sag

Sagen om læk af fortrolige oplysninger er en mindre del af en større sag, hvor kommissionen også skal undersøge, om personer uden for Skat København har været involveret i Skat Københavns behandling af skattesagen.

Når Ekstra Bladets folk er de første, der skal afhøres, skyldes det, at Københavns Politi gerne vil høre, hvad de to har at sige. Københavns Politi har nemlig efterforsket sagen om læk af fortrolige oplysninger, men Ekstra Bladet vil ikke udtale sig til politiet.

- Vi vil ikke stille op hos en tilfældig politimand. Vi vil have, at det skal indgå der, hvor alle vidner og alle oplysninger samles, så der er folk med baggrundsviden, der kan vurdere det, vi kan sige, forklarer Poul Madsen.

Skattesagskommissionen har fået to år til sit arbejde, men hvis der skulle være basis for en straffesag, risikerer den at blive forældet.

Derfor er Ekstra Bladets journalister øverst på den lange vidneliste, der også tæller tidligere Troels Lund Poulsen (V), hans daværende spindoktor Peter Arnfeldt, tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og en række embedsfolk, journalister, spindoktorer og andre politikere.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu

Kronik: Så opdrag for h… jeres børn

Joachim Nielsen, partner hos Idefilm og Think Big
De bliver små uforskammede og ulidelige sataner uden nogen form for rimelig ydmyghed.
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: David Trads er ikke en farlig mand

Lars Boje Mathiesen
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu.

Blog: Europa på vej mod ny Reformation

Mikael Jalving
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne.

Blog: Migrantkrise? Nu skal yderligere 500.000 migranter mod Europa

Anders Vistisen
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her