*

Politik

Thorning: Min mand er ikke bøsse

Statsministerparrets revisor i skattesag er ophavsmand til homorygte.

43 personer skal afgive forklaring for skattesagskommissionen, som skal afklare, hvem der lækkede fortrolige skatteoplysninger om Helle Thorning-Schmidt (S), før hun blev statsminister, samt hendes ægtemand Stephen Kinnock. Arkivfoto: Lars Krabbe Foto: Lars Krabbe

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) tager nu det helt usædvanlige skridt at dementere rygter om, at hendes mand, Stephen Kinnock, er homoseksuel.

- Det er ikke sandt. Og det bliver aldrig sandt, siger statsministeren i et interview med Politiken lørdag.

Rygterne om Kinnocks seksuelle orientering dukkede op i forbindelse med behandlingen af Helle Thorning-Schmidts og Stephen Kinnocks skattesag tilbage i 2010. Den gang måtte parret offentligt dementere, at de skulle skilles.

Bilag med udtalelser

Nu viser det sig, at parrets egen revisor i skattesagen, Frode Holm, ifølge Skat København er ophavsmand til rygtet om Kinnock.

Formanden for skattesagskommissionen gav for en uge siden Helle Thorning-Schmidt et brev med oplysninger om et bilag, der gengiver udtalelser fra Frode Holm. Udtalelserne fremkom på et møde om skattesagen.

Teksten er udformet af skattedirektør Lisbeth Rasmussen i Skat København 26. august 2010, og i teksten står:

"Efter længere tids drøftelser fortæller Frode Holm, at SK (Stephen Kinnock, red.) er biseksuel/homoseksuel".

Svært for familien

Helle Thorning-Schmidt afviser over for Politiken, at hendes mand er biseksuel eller homoseksuel.

- For det første synes jeg ikke, det er et spørgsmål, man skal svare på. Men nej, det er han ikke, siger hun og fortsætter:

- Jeg skal være ærlig at sige, at det var rigtig svært for familien, måske særligt for børnene at blive mødt med den slags rygter. Derfor har vi brug for som familie at sige, at selv om man gentager en påstand tilstrækkelig mange gange, så bliver den ikke nødvendigvis sand.

Offentliggøre skatteafgørelse

Statsministerparret har samtidig besluttet at offentliggøre den skatteafgørelse, som Skat København traf i 2010.

- Det gør vi for at lægge alle myter ned om, hvad der står i brevet. Men også om, hvad der ikke står i brevet, siger Thorning-Schmidt.

Det var artikler i dagbladet BT, der i sommeren 2010 førte til en undersøgelse i Skat af, om Thorning-Schmidts mand skulle betale skat i Danmark, selv om han boede og arbejdede i Schweiz.

16. september afgjorde Skat København, at det skulle han ikke. Et år efter blev den fortrolige afgørelse lækket til BT.

Nedsat kommission

Da det senere kom frem, at Skatteministeriets departementschef, Peter Loft, havde blandet sig i sagsbehandlingen, besluttede regeringen i december sidste år at nedsætte en kommission til at undersøge sagen.

Nyt job til mistænkt i Thornings-skattesag

Det er forberedelserne til kommissionens arbejde, der har bragt de nye oplysninger frem om, hvad Frode Holm skal have sagt om Kinnocks seksualitet.

I et indlæg i Politiken lørdag skriver Helle Thorning-Schmidt, at Frode Holm mener, at han er blevet misforstået. Hun oplyser samtidig, at han ikke ikke længere er parrets revisor.

Ritzau har været i kontakt med Frode Holms hustru, som oplyser, at han er i udlandet og derfor ikke er til at træffe.

Skattesagskommissionens begynder sine afhøringer på tirsdag og skal behandle Helle Thornings-Schmidts skattesag. Blandt andet hvordan Skats afgørelse kunne blive lækket.

Thornings skattesag dag for dag

LÆS HELE STATSMINISTERPARRETS INDLÆG I POLITIKEN HER

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
En sprængfarlig sag
Det begyndte med en mistanke for skattesvig. Siden udviklede det sig til en af nyere tids alvorligste politiske sager.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Der er så meget, mænd ikke forstår

Signe Munk
"Tillykke til jer. Eller hvad siger man? Det er jo bare fordi, I er også kvinder, og det er jo kvindelandsholdet", sagde han. Og jeg tænkte fandeme nej. Tillykke til OS og Danmark.

Blog: Politikerne tager røven på os

Lars Boje Mathiesen
Selvom især de borgerlige partier gerne profilerer sig i medierne på en stram kurs over for kriminelle udlændinge, så sker der absolut ingenting.
Annonce
Præsten mægler mellem stridende søskende
Når sognepræst Søren Hermansen fra Sorgenfri mægler mellem stridende søskende eller møder dem til en begravelsessamtale om deres afdøde mor eller far, støder han ofte på konflikter, som har rod i barndommen. Samtalerne kan være befordrende eller afsluttende for deres relation. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her