*

Kommunalvalg
Politik

EL: Drop Løkke og lav rød skattereform

Trods "ikke-eksisterende" tillid til regeringen er Enhedslisten klar til at skrive under på rød skatteaftale.

Søndag eftermiddag har Johanne Schmidt-Nielsen holdt møde med Enhedslistens folketingsgruppe og hovedbestyrelse. Foto: Martin Bubandt

Hos Enhedslisten kalder Johanne Schmidt-Nielsen det for dybt useriøst, at regeringen bringer det tunge skyts i form af tre ministre på banen for at "spinne sig ud af, at de løb fra en aftale med Enhedslisten".

Finansminister Bjarne Corydon (S), skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) og økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) siger, at der ikke lå en færdig aftale med Enhedslisten klar, da de indgik skatteaftalen med Venstre og De Konservative.

- Sagen er, at regeringen valgte at lave en politisk aftale med højrefløjen, da de bød sig til. Derved valgte de den røde skatteaftale fra, og det kan de altså ikke spinne sig ud af, siger den politiske ordfører til Ritzau og tilføjer:

"Vi er klar"

- Hvis de har fortrudt, så er de velkomne til at komme tilbage til os. Hvis de opsiger aftalen med Løkke, så står vi klar.

Søndag eftermiddag har Johanne Schmidt-Nielsen holdt møde med Enhedslistens folketingsgruppe og hovedbestyrelse. Hun indkaldte til mødet fredag eftermiddag med det formål, at hovedbestyrelsen skulle give grønt lys til den røde skattereform.

Det grønne lys er givet - men til ingen verdens nytte, nu da Venstre og De Konservative sidder i Finansministeriet og forhandler de sidste detaljer på plads i skatteaftalen søndag.

- Men mødet viste, hvad jeg godt vidste: At der fra hovedbestyrelsens side er en entydig opbakning - både til den aftale, vi havde forhandlet os frem til med regeringen, og til den linje, vi har lagt: At vi ikke kan støtte en regering, vi ikke har tillid til, siger hun.

Hvis de er flove

Men trods den manglende tillid til regeringen og det faktum, at Enhedslisten nu ikke længere er regeringens støtteparti, men i opposition, vil Johanne Schmidt-Nielsen stadig gerne lege med regeringen, hvis den kommer på bedre tanker:

- Hvis de har fortrudt og er flove over den blå skattereform, så er de hjerteligt velkomne til at komme tilbage til Enhedslisten og gennemføre den røde skattereform, vi havde forhandlet os frem til.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Vision Amager Fælled 2027 – Den sande tilstand

Jens Kindberg
Der er ikke en fugl, fisk eller frø, som har fået det bedre i 2027 med den nuværende tilgang.

Blog: Vi tillader, at parallelsamfund udvikler sig

Olav Skaaning Andersen
Det er betænkeligt, at fædregrupper og imamer - under politiets radar - kan overtale kriminelle bander til en 'våbenhvile'.

Blog: Danske brune feminister skal have mere mod

Naser Khader
For mig at se, er lakmusprøven om man er en ægte brun feminist, at man tør udfordre de kvindeundertrykkende passager i Koranen.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her