*

Her er bedst at bo
Politik

Departementschef sendt hjem

Omstridt departementschef er fritaget fra tjeneste med øjeblikkelig virkning.

Departementschef Peter Loft Foto: JP

Departementschef Peter Loft er med øjeblikkelig virkning blevet fritaget fra tjeneste og sendt hjem.

Det oplyser skatteminister Thor Möger Pedersen.

Departementschefen i Skatteministeriet har angiveligt haft en uheldig rolle i den omstridte sag om Helle Thorning-Schmidts skattesag og den efterfølgende lækage af skattepapirer til dagbladet BT.

Ministeriet igennem omorganisering

Det præcise forløb undersøges nu af en kommission.

»Skattesagskommissionen har fået to år til sit arbejde. Og det er min vurdering, at en ny departementschef bedst kan stå i spidsen for de udfordringer, Skatteministeriet står over for, herunder den kommende omorganisering af ministeriet, som skal sikre en skarpere adskillelse mellem departementet og de dele af SKAT, der træffer afgørelse i konkrete skattesager,« udtaler Thor Möger Pedersen i en pressemeddelelse onsdag.

Koncerndirektør Jesper Skovhus Poulsen er midlertidigt indsat som departementschef, indtil en ny departementschef er fundet. Det vil ske "efter opslag," oplyser skatteministeriet.

Mystisk notat

Skatteministeren bad sidste år departementschef Peter Loft og direktør i Skat København, Erling Andersen, om at aflevere redegørelser om forløbet omkring daværende statsministerkandidat Helle Thorning-Schmidts skattesag.

Under sagsbehandlinge bad Peter Loft - ifølge Erling Andersen - om at et omstritd notat blev medtaget i sagsbehandlingen.

Notatet konkludredee, at Stephen Kinnock - Thornings mand - rent faktisk var skattepligtig, stik imod Skats opfattelse.

"Peter Loft burde ikke have viderebragt notatet, han burde i stedet have sagt fra og arkiveret det," sagde Steen Børsing, lektor ved Juridisk Institut på Aalborg Universitet, tilbage i december.

Skatteministeriet har foreløbig tilbageholdt notatet og ønsker ikke at offentliggøre det.

Engell: Helt naturligt

Til ritzau siger politisk kommentator Hans Engell, at det er helt naturligt, at Thor Möger Pedersen har fritaget sin departementschef.

"Det er helt uundgåeligt. Selvfølgelig kan en så central minister som Thor Möger Pedersen ikke sidde med en departementschef, der er så involveret i en sag, der er så alvorlig og muligvis belastende," siger han.

Hans Engell påpeger samtidig, at Peter Loft selv kunne have valgt at bede om en orlovsordning på et tidligere tidspunkt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Jeg har ondt af Prins Henrik

Victor Boysen
Det er synd for de kongelige, at de ingen rettigheder har. Lad os slippe dem fri.

Blog: Vi må gøre op med krævementaliteten

Maria Bille Høeg
Vores ekstremt omfattende velfærdsstat har den slagside, at det personlige ansvar er ved at lide en stille kvælningsdød.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her