*

Politik

Departementschef sendt hjem

Omstridt departementschef er fritaget fra tjeneste med øjeblikkelig virkning.

Departementschef Peter Loft Foto: JP

Departementschef Peter Loft er med øjeblikkelig virkning blevet fritaget fra tjeneste og sendt hjem.

Det oplyser skatteminister Thor Möger Pedersen.

Departementschefen i Skatteministeriet har angiveligt haft en uheldig rolle i den omstridte sag om Helle Thorning-Schmidts skattesag og den efterfølgende lækage af skattepapirer til dagbladet BT.

Ministeriet igennem omorganisering

Det præcise forløb undersøges nu af en kommission.

»Skattesagskommissionen har fået to år til sit arbejde. Og det er min vurdering, at en ny departementschef bedst kan stå i spidsen for de udfordringer, Skatteministeriet står over for, herunder den kommende omorganisering af ministeriet, som skal sikre en skarpere adskillelse mellem departementet og de dele af SKAT, der træffer afgørelse i konkrete skattesager,« udtaler Thor Möger Pedersen i en pressemeddelelse onsdag.

Koncerndirektør Jesper Skovhus Poulsen er midlertidigt indsat som departementschef, indtil en ny departementschef er fundet. Det vil ske "efter opslag," oplyser skatteministeriet.

Mystisk notat

Skatteministeren bad sidste år departementschef Peter Loft og direktør i Skat København, Erling Andersen, om at aflevere redegørelser om forløbet omkring daværende statsministerkandidat Helle Thorning-Schmidts skattesag.

Under sagsbehandlinge bad Peter Loft - ifølge Erling Andersen - om at et omstritd notat blev medtaget i sagsbehandlingen.

Notatet konkludredee, at Stephen Kinnock - Thornings mand - rent faktisk var skattepligtig, stik imod Skats opfattelse.

"Peter Loft burde ikke have viderebragt notatet, han burde i stedet have sagt fra og arkiveret det," sagde Steen Børsing, lektor ved Juridisk Institut på Aalborg Universitet, tilbage i december.

Skatteministeriet har foreløbig tilbageholdt notatet og ønsker ikke at offentliggøre det.

Engell: Helt naturligt

Til ritzau siger politisk kommentator Hans Engell, at det er helt naturligt, at Thor Möger Pedersen har fritaget sin departementschef.

"Det er helt uundgåeligt. Selvfølgelig kan en så central minister som Thor Möger Pedersen ikke sidde med en departementschef, der er så involveret i en sag, der er så alvorlig og muligvis belastende," siger han.

Hans Engell påpeger samtidig, at Peter Loft selv kunne have valgt at bede om en orlovsordning på et tidligere tidspunkt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Der er så meget, mænd ikke forstår

Signe Munk
"Tillykke til jer. Eller hvad siger man? Det er jo bare fordi, I er også kvinder, og det er jo kvindelandsholdet", sagde han. Og jeg tænkte fandeme nej. Tillykke til OS og Danmark.

Blog: Politikerne tager røven på os

Lars Boje Mathiesen
Selvom især de borgerlige partier gerne profilerer sig i medierne på en stram kurs over for kriminelle udlændinge, så sker der absolut ingenting.
Annonce
Præsten mægler mellem stridende søskende
Når sognepræst Søren Hermansen fra Sorgenfri mægler mellem stridende søskende eller møder dem til en begravelsessamtale om deres afdøde mor eller far, støder han ofte på konflikter, som har rod i barndommen. Samtalerne kan være befordrende eller afsluttende for deres relation. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her