*

Politik

Avis: Spindoktor ville lække oplysninger

Troels Lund Poulsens højre hånd forhandlede i månedsvis med journalist på Ekstra Bladet.

Troels Lund Poulsen (V). Foto: Stine Larsen

Tidligere skatteminister Troels Lund Poulsens (V) daværende spindoktor Peter Arnfeldt var parat til at lække oplysninger fra Helle Thornings (S) og hendes mands, Stephen Kinnocks, skattesag.

Det skriver Ekstra Bladet søndag.

Videregivelsen er oplysningerne er ifølge avisen ulovlig, da der er tale om dybt fortrolige personoplysninger.

Spindoktor havde adgang

Spindoktoren forhandlede i månedsvis i tiden efter skatteafgørelsen 16. september 2010 med Ekstra Bladets journalist Jan Kjærgaard om at lække skatteafgørelsen.

Peter Arnfeldt erklærede gennem hele forløbet over for avisen, at han havde adgang til de fulde ni sider, og at der var negative ting i afgørelsen, som burde komme frem i offentligheden.

- Det pinte i den grad spindoktoren, at Helle Thorning fremstod "clean", når han samtidig vidste, at der var ting i afgørelsen, som også belastede S-formanden, siger Jan Kjærgaard i Ekstra Bladet om forløbet.

"Klart brud på tavshedspligt"

Forhandlingerne mellem Peter Arnfeldt og Ekstra Bladet ebbede efterhånden ud.

- Det endte i ingenting, fordi jeg ikke kunne få lov til at læse det hele, og derfor var der risiko for, at Arnfeldt blot kunne plukke passager i teksten, der stillede Thorning i et dårligt lys, siger Jan Kjærgaard.

Jura- og statsretseksperter er ikke i tvivl om, at Troels Lund Poulsens spindoktor brød straffeloven, da han tilbød fortrolige oplysninger om Helle Thorning-Schmidts skattesag.

- Det er et klart brud på tavshedspligtbestemmelsen både at videregive og forsøge at videregive fortrolige oplysninger, siger lektor og juraekspert Sten Bønsing fra Aarhus Universitet til Ekstra Bladet.

- Hvis det forholder sig, som sagen er forelagt, så har Peter Arnfeldt overtrådt straffelovens paragraf 152 d, der kan give bøde eller fængsel i op til seks måneder. Det er en ganske alvorlig sag, siger Sten Bønsing.

Arnfeldt henviser til advokat

Anklagerne kan ifølge juraeksperten give op til seks måneders fængsel.

Peter Arnfeldt har ifølge avisen ikke ønsket at kommentere anklagerne, men henviser til sin advokat Tyge Trier.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
»Det har intet med Venstre at gøre«
Selv om pilen peger på, at det var Troels Lund Poulsens betroede medarbejder - hans særlige rådgiver Peter Arnfeldt - der lækkede afgørelsen i Thornings skattesag til pressen, har hverken Troels Lund Poulsen eller Venstre noget med det hele at gøre. Det mener Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Lars Hedegaard 75 år

Morten Uhrskov Jensen
En kriger fylder rundt.

Blog: Lars Løkkes lange omvej til tilgivelse

Olav Skaaning Andersen
Der er fremgang at spore, men statsministeren slider stadig med sin troværdighed
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her