*

Her er bedst at bo
Politik

Rød regering vil tage penge fra Lomborg

Socialdemokraterne og SF vil fjerne Bjørn Lomborgs ni millioner kroner til hans Copenhagen Consensus Center.

Bjørn Lomborg. Arkivfoto: Torben Stroyer

Miljødebattøren Bjørn Lomborg mister ni millioner kroner til sit Copenhagen Consensus Center, når Helle Thorning-Schmidt bliver statsminister for en rød regering.

Det siger SF's miljøordfører, Ida Auken.

- Vi vil prioritere anderledes, end VK-regeringen gør. Vi har ikke tænkt os at lave vennetjenester og finanspolitik efter ideologiske mærkesager. Jeg forventer ikke, at der er særbidrag til forskere. De må finde deres penge andre steder, siger hun.

"Vi forfølger ingen"

Før folketingsvalget lovede Socialdemokraterne og Socialistisk Folkeparti at sløjfe Lomborgs bevilling på finansloven for 2012. Ida Auken afviser, at en rød regering laver en "omvendt Fogh" ved at fjerne penge fra borgerlige debattører, som de er uenige med.

- Forskere skal have deres penge via de fine systemer, vi har i dag. Det har været helt mærkeligt, at der har været en særbevilling til enkelte forskere på en meget ideologisk måde. Vi kommer til at lave finanspolitik på en anden måde, siger Ida Auken og tilføjer:

- Vi forfølger ingen. Vi bruger bare pengene på en anden måde, siger SF's miljøordfører.

Socialdemokraternes skatteordfører, Nick Hækkerup, sagde i foråret, at S-SF i sin 2020-plan i alt vil spare 100 millioner kroner på "borgerlige debattører" som Bjørn Lomborg og professor Bent Jensen, der har forsket i Danmark under den kolde krig.

Socialdemokraternes miljøordfører, Mette Gjerskov, vil ikke kommentere, om en rød regering sløjfer Bjørn Lomborgs bevilling.

- Vi forhandler regeringsgrundlag. Deri ligger vel også en finanslov. Vores udgangspunkt er naturligvis, at penge - som gives til mennesker, der ikke er enige i klimaproblemet - er smidt ud af vinduet. Men jeg kan ikke svare på, hvad der står i vores finanslov, siger hun.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Boykot Læger uden grænser

Morten Uhrskov Jensen
Fra humanitært arbejde til hjælp til menneskesmuglere.

Blog: Muslimske mænd er dejlige

Camilla Schwalbe
"De trænger til at vide, at den understrøm af mistroiskhed og fordømmelse, som mange af dem (op)lever med i hverdagen, ikke deles af os alle".

Blog: Se mere tysk tv!

Finn Slumstrup
Vi kan lære af debatkulturen i vort sydlige naboland.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her