*

Politik

Thorning til ekstremister: Flyt ud af Danmark

Statsminister Helle Thorning-Schmidt opfordrer salafister til at flytte fra Danmark, men varsler samtidig en ny tone i den udlændingepolitiske debat

Foto: Gregers Tycho

I sin tale på Socialdemokraternes partikongres opfordrede Helle Thorning-Schmidt (S) yderligtgående muslimske grupperinger til at forlade landet.

”Hvis man ønsker Sharia-zoner i Danmark, så var det måske lettere og bedre for alle parter, hvis man tog til et af de lande, som er indrettet som en stor sharia-zone,” sagde Helle Thorning-Schmidt og rettede hård kritik mod både salafister og andre ekstreme grupper:

”Til salafisterne og andre grupper, som har en samfundsnedbrydende karakter, er budskabet fra den nye regering lige så klart: I ødelægger det for de mange unge, der ønsker at blive en del af det danske samfund,” sagde Thorning-Schmidt.

Dermed bakker statsministeren op om den kritik, som også udenrigsminister Villy Søvndal (SF) og social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) har rettet mod de religiøse grupperinger, som ifølge en rapport fra Integrationsministeriet er et voksende problem i Danmark.

Ny tone

På kongressen modtog Helle Thorning-Schmidt en række klapsalver under sin tale, men særligt længe blev der klappet, da hun varslede et opgør med VKO-regeringens udlændingepolitik.

”Salafisterne er et lille mindretal, der næres af den interesse, som rabiate holdninger og udtalelser giver. Det store flertal af indvandrere i Danmark ønsker, at deres børn bliver en del af deres nye hjemland uden at glemme deres rødder. Det store flertal af indvandrerne i Danmark ønsker at finde et arbejde og forsøge sin egen familie. Den nye regering er også en regering for jer,” sagde hun og opfordrede oppositionen til at tone ændre tone i takt med regeringens nye ”udlændingepolitiske linje”:

”Jeg er overbevist om, at der også blandt de borgerlige partier findes kræfter som ønsker, at vi i Danmark igen bliver et land, hvor ord som tolerance og frisind ikke udløser dummebøder i den politiske skolegård,” sagde Helle Thorning-Schmidt.

null
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Der er så meget, mænd ikke forstår

Signe Munk
"Tillykke til jer. Eller hvad siger man? Det er jo bare fordi, I er også kvinder, og det er jo kvindelandsholdet", sagde han. Og jeg tænkte fandeme nej. Tillykke til OS og Danmark.

Blog: Politikerne tager røven på os

Lars Boje Mathiesen
Selvom især de borgerlige partier gerne profilerer sig i medierne på en stram kurs over for kriminelle udlændinge, så sker der absolut ingenting.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her