*

Her er bedst at bo
Politik

Thorning til ekstremister: Flyt ud af Danmark

Statsminister Helle Thorning-Schmidt opfordrer salafister til at flytte fra Danmark, men varsler samtidig en ny tone i den udlændingepolitiske debat

Foto: Gregers Tycho

I sin tale på Socialdemokraternes partikongres opfordrede Helle Thorning-Schmidt (S) yderligtgående muslimske grupperinger til at forlade landet.

”Hvis man ønsker Sharia-zoner i Danmark, så var det måske lettere og bedre for alle parter, hvis man tog til et af de lande, som er indrettet som en stor sharia-zone,” sagde Helle Thorning-Schmidt og rettede hård kritik mod både salafister og andre ekstreme grupper:

”Til salafisterne og andre grupper, som har en samfundsnedbrydende karakter, er budskabet fra den nye regering lige så klart: I ødelægger det for de mange unge, der ønsker at blive en del af det danske samfund,” sagde Thorning-Schmidt.

Dermed bakker statsministeren op om den kritik, som også udenrigsminister Villy Søvndal (SF) og social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) har rettet mod de religiøse grupperinger, som ifølge en rapport fra Integrationsministeriet er et voksende problem i Danmark.

Ny tone

På kongressen modtog Helle Thorning-Schmidt en række klapsalver under sin tale, men særligt længe blev der klappet, da hun varslede et opgør med VKO-regeringens udlændingepolitik.

”Salafisterne er et lille mindretal, der næres af den interesse, som rabiate holdninger og udtalelser giver. Det store flertal af indvandrere i Danmark ønsker, at deres børn bliver en del af deres nye hjemland uden at glemme deres rødder. Det store flertal af indvandrerne i Danmark ønsker at finde et arbejde og forsøge sin egen familie. Den nye regering er også en regering for jer,” sagde hun og opfordrede oppositionen til at tone ændre tone i takt med regeringens nye ”udlændingepolitiske linje”:

”Jeg er overbevist om, at der også blandt de borgerlige partier findes kræfter som ønsker, at vi i Danmark igen bliver et land, hvor ord som tolerance og frisind ikke udløser dummebøder i den politiske skolegård,” sagde Helle Thorning-Schmidt.

null
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: En tølper

David Trads
Debatten må gerne være hård, men jeg accepterer ikke at blive kaldt landsforræder.

Blog: Løkke hygger sig med diktatorerne

David Trads
Statsministerens påskeferie gik til grumt diktatur. Næste uge skal han se på pandaer i verdens største diktatur. Stop dig selv!
Annonce
Glem guidebogen: Åbn alle sanser og omfavn storbyen på din helt egen måde
Seværdigheder er selvsagt ofte seværdige, men du kan også kaste dig ud i en unik vandring, der er helt din egen, og som ikke kan gennemføres to gange. Kridt skoene og følg med på turen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her