*

Politik

DF vil have garanti for it-kurser

Ældre mennesker, der aldrig har rørt en computer, skal garanteres hjælp, når Danmark bliver papirløst.

Integrationsordfører Martin Henriksen (DF). Arkivfoto: Bo Svane

Dansk Folkeparti vil have en garanti for, at ældre mennesker stadig har mulighed for at få brevpost eller hjælp i kommunerne, når Danmark bliver papirløst i 2015.

- Vi må sikre, at de ældre får mulighed for at komme på it-kurser eller er garanteret hjælp i kommunerne. Ellers bliver de efterladt i et sort hul, og det er ikke hensigtsmæssigt, siger socialordfører Martin Henriksen (DF).

Dansk Folkeparti kommer senere med et forslag om it-kurser og borgerhjælp, der kan indgå i forhandlinger med regeringen.

Hastrup: Flere kurser

Kun lidt over halvdelen af danskere over 65 år bruger computer, og ifølge Ældresagens direktør, Bjarne Hastrup, skal der meget mere fart på computerkurser for de ældre, for mange vil gerne.

- I digitaliseringsplanen ligger ydelserne til ældre til sidst, så vi har et par år til at forberede os. Vi vil gerne tilbyde at udvide vores korps af frivillige it-undervisere, så de kan dække hele landet, men det kræver opbakning i form af lokaler og computere fra kommunerne, siger Bjarne Hastrup til Jyllands-Posten.

Der er store besparelser at hente, når papiret forsvinder. Alene i porto forventer regeringen, at der er op mod 800 millioner kroner at spare.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Lars Hedegaard 75 år

Morten Uhrskov Jensen
En kriger fylder rundt.

Blog: Lars Løkkes lange omvej til tilgivelse

Olav Skaaning Andersen
Der er fremgang at spore, men statsministeren slider stadig med sin troværdighed
Annonce
Bolig
Hemmeligheden bag 100 års møbelsucces: Intet overlades til tilfældighederne i familiefirma
Møbelproducenten Carl Hansen & Søn tager møbeldesign så seriøst, at produktionen hele tiden strømlines, mens de vigtigste danske designikoner samles under ét tag - senest Børge Mogensen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her