*

Politik

Danmark kan modtage flygtninge fra Libyen

Malta har bedt om EU-hjælp til bådflygtninge fra Libyen. Danmark overvejer at modtage omkring 10 flygtninge.

Søren Pind. Foto: JP/Lars Krabbe

Integrationsminister Søren Pind (V) åbner for, at Danmark kan tage imod omkring 10 flygtninge fra Libyen, som den seneste uge er ankommet med båd til Malta.

De libyske flygtninge vil i så fald skulle indgå som en del af Danmarks kvoteflygtninge under FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, oplyser ministeren.

Antallet skræmmer ikke

- Anmodningen skal komme fra UNHCR først, og i øvrigt skal jeg lige sondere det politiske klima. Men jeg skal ærligt sige, at et tal på 10 ikke er noget, der umiddelbart skræmmer mig, siger Pind efter et EU-møde i Luxembourg.

Tyskland har meddelt, at landet er parat til at modtage 100 flygtninge fra Malta. Og det er i den sammenhæng, at Søren Pind skyder på et muligt dansk bidrag på omkring 10 personer.

Malta, som er EU's mindste land med blot 420.000 indbyggere, har den seneste uge modtaget over 1000 libyske bådflygtninge. Det svarer til, at der i Danmark ville komme over 12.500 flygtninge på blot en uge.

Løfter fra EU's medlemslande

Derfor er der på mødet i Luxembourg udgået en officiel appel fra EU til medlemslandene om at hjælpe Malta med frivilligt at omfordele flygtningene. Ifølge den maltesiske indenrigsminister har der været mange positive tilbagemeldinger.

- Mindst halvdelen af medlemslandene har lovet, at de vil fremsætte løfter om at tage flygtninge fra Malta, siger indenrigsminister Carmelo Mifsud Bonnici til avisen Times of Malta.

Ud over Tyskland er der dog endnu ingen lande, som har offentliggjort deres løfter om hjælp til Malta.

Modsat Malta måtte Italien opgive at få de øvrige EU-lande til at overtage nogle af de næsten 30.000 flygtninge fra Tunesien, som er ankommet med båd til øen Lampedusa siden nytår.

Ægte flygtninge

Men ifølge Søren Pind er der god grund til forskelsbehandlingen.

- De mennesker, der søger til Malta, er ægte flygtninge fra situationen i Libyen, som har behov for et humanitært ophold.

- Hvorimod det er helt entydigt, at størstedelen af de 25.-30.000, der har søgt til Italien, er kommet til Europa som fattigdomsflygtninge for at søge en bedre økonomisk tilværelse, siger Søren Pind.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Manden der reddede verden

Holger K Nielsen
For nylig kom det frem at Stanislav Petrov er død. Eller rettere: han døde i maj måned men først nu er dødsfaldet kommet frem til en større offentlighed

Blog: Legalisering af hash fjerner ikke bandeproblemet

Jens-Kristian Lütken
Det er hamrende naivt at tro, at hårdkogte kriminelle vil stoppe deres kriminelle aktiviteter, hvis indtægtsgrundlaget for hashsalget forsvinder på grund af en legalisering.
Annonce
I fjor blev usikker milliongevinst reserveret til senere – I år er millionerne straks lagt ind i budgettet klar til brug
Den forventede gevinst på 82 mio. kr. ved valg af model for budgettet bliver straks brugt til nye tiltag i Aarhus, selv om indtægten først kan endeligt opgøres om fire år. Nye Borgerlige kritiserer borgmesteren, som afviser at være uansvarlig. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her