*

Her er bedst at bo
Politik

Nu skal kriminelle udlændinge udvises

Folketinget har vedtaget omstridt lov om kriminelle udlændinge.

Søren Pind (V). Foto: Mathias Christensen/Polfoto

De skal ud.

Sådan lyder en omstridt lov om kriminelle udlændinge, der fredag blev vedtaget i Folketinget med stemmerne 97 mod 7.

Fremover vil kriminelle udlændinge i Danmark som udgangspunkt udvises efter fængselsstraf i modsætning til tidligere, hvor det blot var en mulighed, at de skulle udvises.

Kun hvis det »med sikkerhed« kan fastslås, at en udvisning er i strid med internationale forpligtelser og konventioner skal kriminelle udlændinge idømmes betinget udvisning.

I nærheden af kanten

Regeringen er blevet advaret mod lovgivningen af blandt andre Røde Kors, Red Barnet, Dansk Flygtningehjælp og UNHCR.

Tidligere har direktøren for Institut for Menneskerettigheder Jonas Christoffersen vurderet, at Danmark risikerer at tabe sager ved Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol:

»Jo flere sager, hvor man skal gå til kanten, jo større sandsynlighed er der for, at man kommer til at træde ud over kanten,« siger han til Information.

En procesrisiko

Søren Pind erkender, at der nu er en risiko for, at Danmark kan tabe sager.

»Det her får den virkning, at vi siger til danske domstole: Nu skal I gå lige så langt, som I overhovedet kan, og om nødvendigt er der en procesrisiko,« siger integrationsministeren.

Professor i jura ved Københavns Universitet, Eva Smith, har advaret om, at de nye stramninger kan risikere at krænke konventionerne.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Flere burde ønske danske muslimer glædelig Eid

Siddik Lausten
Selvfølgelig skal statsministeren ønske ”glædelig Eid”. Og måske var der langt flere danskere, der skulle gøre det samme.

Blog: Færre migranter til Europa og flere kondomer til Afrika

Mikael Jalving
Menneskesyn er forklædt religiøsitet, det er åndelighed i metermål: Enten har du det rigtige menneskesyn eller også er du et dumt svin.
Annonce
Få flest kanaler for 300 kroner om måneden
Du kan få seks ud af de otte mest sete kanaler i en tv-pakke til under 300 kroner om måneden. Men overvej dit behov meget grundigt, siger Forbrugerrådet Tænk. 
Se flere
TV: IC4 Skrot
I Randers er man lige nu i gang med at skrotte fem ubrugelige IC4-togsæt. I første omgang har DSB skrællet togene for alt, hvad man kan bruge. Herefter er skrotfolkene gået i gang med klippesakse af den store slags. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her