*

Her er bedst at bo
Politik

Barfoed forsøger at få Hizb ut-Tahrir forbudt

Justitsminister Lars Barfoed (K) har bedt rigsadvokaten om at undersøge, om det er muligt at opløse Hitz ut-Tahrir.

Arklivfoto: Jan Dagø

Justitsminister Lars Barfoed (K) har bedt rigsadvokaten om at undersøge, om det er muligt at opløse Hitz ut-Tahrir

- Udtalelserne om væbnet modstand er oprørende. Jeg beder nu rigsadvokaten genoverveje, om der kan rejses en sag ved domstolene om opløsning af Hizb ut-Tahrir. siger Lars Barfoed til Ritzau.

Samtidig skal Københavns Politi vurdere, om de udtalelser, Hizb ut-Tahrir er kommet i forbindelse med et omstridt debatmøde, som den islamiske foreningen planlægger at holde, indeholder en overtrædelse af straffeloven.

Væbnet modstand i Afghanistan

Debatmøde, der skal holdes i Den Sorte Diamant, "skal sætte fokus på pligten til væbnet modstand for muslimer i Afghanistan og omegn. Vi anser denne modstand som fuldt ud legitim. I den sammenhæng vil myndighedernes forsøg på at kriminalisere eller intimidere enhver krigsmodstander også blive belyst".

Sådan skriver foreningen i invitationen, der viser billeder af danske, svenske og norske kister på et kort over Afghanistan.

- Københavns Politi skal se på det samlede materiale, og det er klart, at det må indgå i rigsadvokatens vurdering, hvad Københavns Politi når frem til, siger Lars Barfoed.

Nej til forbud i 2008

I sommeren 2008 kom rigsadvokaten med en redegørelse om en eventuel opløsning af Hizb ut-Tahrir. Her var konklusionen, at der ikke var grundlag for at rejse en sag om forbud mod foreningen.

- Men rigsadvokaten sagde samtidig, at der var grund til at have skærpet opmærksomhed i forhold til foreningen. Så der er skabt en ordning, så rigsadvokaten løbende bliver orienteret fra politikredsene og PET, siger justitsministeren

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Er højreorienterede fordomsfulde?

Morten Uhrskov Jensen
Næ, mennesker, som de er flest, har kun fordomme, hvis de ikke har andet at gå efter.

Blog: At være eller ikke at være udlændingeminister

Josephine Fock
Hele sagen om Inger Støjbergs ulovlige instruks har været fyldt af spin, løgn og lovbrud. Vores demokrati fortjener ministre, der taler sandt og agerer efter lovens regler.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her