*

Her er bedst at bo
Politik

SF-topscorer: Max-løn på 50.000 kroner

Ingen dansker skal tjene mere end 50.000 kroner om måneden før skat.

Ingen dansker skal tjene mere end 50.000 kroner om måneden før skat, mener Mattias Tesfaye fra SF's landsledelse. Foto: Polfoto.

Det mener SF's unge komet Mattias Tesfaye, der med 244 stemmer blev den helt store stemmesluger ved valget til SF's landsledelse på partiets landsmøde i weekenden.

MF'ere ned i løn

Den unge SF'er har skrevet på sin blog på avisen.dk, at lønninger over 50.000 kroner ender i unødvendigt luksusforbrug, der skader naturens ressourcer. I stedet skal pengene f.eks. bruges til bedre ældrepleje og infrastruktur.

- Med en maksimumsløn på 50.000 brutto pr. borger kunne pengene og dermed forbruget kanaliseres andre steder hen i samfundsøkonomien. Steder hvor vi har mere brug for det. Det kunne være ordentlig mad i hjemmeplejen. En tiltrængt renovering af kloaknettet. Eller en anstændig løn til de folk, der laver det hårdeste og mest utaknemmelige arbejde i vores samfund, skriver Mattias Tesfaye.

Ny SF-næstformand

Hvis forslaget blev til virkelighed ville tusinder af danskere skulle gå ned i løn. Også landets folketingsmedlemmer skal være parat til at vinke farvel til en del af gagen, hvis det står til Tesfaye. Et menigt folketingsmedlem tjener i dag 54.054 kroner om måneden.

Thor Möger Pedersen, der i aften blev valgt til SF's næstformand, slår dog fast, at forslaget om en maksimumløn ikke er SF's politik.

- Vi lader trygt arbejdsmarkedet om at regulere sig selv. Det er ikke en opgave for Christiansborg, siger Thor Möger Pedersen.

Vil tænke sig om

Mattias Tesfaye fastholder her til aften, at han mener, at folketingsmedlemmer tjener for meget, men han erkender, at han skal tænke sig lidt mere om, inden han fremlægger nye forslag i fremtiden.

- Det er en god idé at diskutere, hvad der sker med løndannelsen i Danmark. Men nu er jeg blevet valgt til landsledelsen, hvor det også forventes af mig, at jeg ikke slynger om mig med forslag, som jeg ikke ville stemme for i praksis. Derfor vil jeg for fremtiden tænke lidt mere over, at de ting, jeg fremsætter, også skal kunne realiseres, siger Mattias Tesfaye.

null
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Er højreorienterede fordomsfulde?

Morten Uhrskov Jensen
Næ, mennesker, som de er flest, har kun fordomme, hvis de ikke har andet at gå efter.

Blog: At være eller ikke at være udlændingeminister

Josephine Fock
Hele sagen om Inger Støjbergs ulovlige instruks har været fyldt af spin, løgn og lovbrud. Vores demokrati fortjener ministre, der taler sandt og agerer efter lovens regler.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her