*

Kommunalvalg
Politik

V: Vi går ikke fri af øget flygtningepres

3819 flygtninge bankede i 2009 på døren til Danmark og bad om at få asyl. Det er flere end dobbelt så mange som året før.

Stigningen er ifølge Venstres integrationsordfører, Karsten Lauritzen, ikke udtryk for, at Danmark er blevet mere attraktiv for alverdens flygtninge.

- Flygtningestrømmene til Europa er øget betydeligt. Det er en generel tendens, som Danmark selvfølgelig ikke går fri af, siger han til Ritzau.

Karsten Lauritzen mener ikke, at Danmark kan påvirke tallet ved at stramme de danske regler, men at det er muligt at lave en forebyggende indsats i hjemlandene.

- Der er mange familier fra f.eks. Afghanistan, der betaler menneskesmuglere formuer for at få sendt et barn til Europa. Jeg synes, det er oplagt at bruge flere penge på at hjælpe familierne i nærområderne, for det er jo ikke for sjov, at nogen flygter til Danmark, siger Karsten Lauritzen.

Også Dansk Folkepartis Peter Skaarup peger på indsatsen i hjemlandene som det væsentligste.

- Man kan lægge et større pres på de lande, hvor asylansøgerne kommer fra. Derfor har vi også aftalt med regeringen, at Danmark skal oprette lokale centre i Afghanistan og Irak, sådan at selve behandlingen af asylansøgninger sker der. Det, tror vi på, vil lægge en væsentlig dæmper på lysten til at tage af sted og på familiernes lyst til at sende deres børn af sted, siger Peter Skaarup, som i modsætning til Karsten Lauritzen også ønsker at stramme op på forholdene i Danmark.

Peter Skaarup vil gerne have, at grænsekontrollen ved de danske grænser bliver bedre, og at politiet bliver mere effektive, når det gælder om at sende afviste asylansøgere ud af landet igen.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Europa efter Europa

Mikael Jalving
Merkels problem er også vores problem. Migranterne kan ikke fortsætte med at komme herop, uden at vores samfund forvandles til uigenkendelighed.

Blog: Et pudseløjerligt valg

Morten Uhrskov Jensen
Der er plads til en ret stor religiøs sekt hertillands.

Blog: Tillykke til Danmark med nederlaget

Anders Vistisen
Danske skatteydere kan glæde sig over, at det europæiske lægemiddelagentur ikke endte i Danmark.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her