*

Kommunalvalg
Politik

Dansk Erhverv forsvarer taxameterordning

Trods massiv kritik af ordningen mener Dansk Erhverv ikke, at der er åbenlyse alternativer.

Taxameterordningen er ifølge Dansk Erhverv den mindst ringe løsning for landets universiteter. Foto: Colourbox

Der er ifølge Dansk Erhverv ingen grund til at gå i panik, når en del af underviserne på landets universiteter siger, at de føler sig pressede til at lade studerende bestå uddannelser, som de egentlig ikke har de faglige forudsætninger for at bestå.

"Hvis undersøgelsen er udtryk for en generel tendens, har universitetsledelserne et forklaringsproblem. Men lad os nu ikke gå i panik, for der er trods alt 2/3 af de adspurgte, som ikke er kritiske over for taxametersystemet," siger forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv Jannik Schack Linnemann.

Han henviser til den undersøgelse, som Jyllands-Posten freag kunne offentliggøre, og som viser, at en tredjedel af underviserne på landets universiteter har følt sig pressede til at slække på krav til studerende, så flere vil bestå.

Ingen alternativer

Med taxameterordningen får den enkelte uddannelsesinstitution del i en pose penge, hver gang en studerende består. Det giver ifølge mange undervisere uddannelsesinstitutionerne et incitament til at lade flest muligt bestå, på bekostning af fagligheden.

Dansk Erhverv mener dog ikke, at det incitament i sig selv er et problem.

"Universiteterne har jo også positive incitamenter, f.eks. i forhold til at styrke undervisningens kvalitet og studiemiljøet, da det vil kunne holde på de studerende og øge deres gennemførsel," siger Jannik Schack Linnemann.

Massiv kritik - minister i samråd

Kritikken er dog dagen igennem haglet ned over taxameterordningen fra oppositionen og Dansk Folkeparti.

Socialdemokratiets forskningsordfører, Kirsten Brosbøl, har kaldt videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) i samråd om sagen, og Venstres egen forskningsordfører, Malou Aamund, har udtalt, at hun er rystet over sagen.

Også SF og De Radikale har udtalt kritik af ordningen.

Videnskabsministeren, der er den relevante minister på området, har til gengæld sagt, at hun synes taxametersystemet er et fantastisk system, og at hun har fuld tillid til det.

LÆS OGSÅ: Aamund om universiteter: Jeg er oprørt

null
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Politisk oprør mod taxametersystemet
Uddannelse: Taxameterordning og pres fra ledelsen får undervisere til at lade uegnede elever bestå. SF, Venstre, Dansk Folkeparti og de radikale vil universiteternes finansieringsmodel til livs.
JP mener: Tankens fabrik
Det burde ikke komme bag på nogen, at den faglige standard på universiteterne har lidt skade ved den såkaldte taksameterordning.
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Tillykke til Danmark med nederlaget

Anders Vistisen
Danske skatteydere kan glæde sig over, at det europæiske lægemiddelagentur ikke endte i Danmark.

Blog: Stem Enhedslisten ind – og skattely ud

Rune Lund
Alle steder i kommuner og regioner, hvor vi kan forhindre skattespekulanterne i at få snablen ned i fælleskassen, er en sejr.

Blog: Detektor er venstreorienteret propaganda

Rune Toftegaard Selsing
På en god dag er DR's Detektor bare mildt ubegavet og venstreorienteret. På en dårlig er det sammenligneligt med propganda fra den gamle østblok.
Annonce
Ældre Sagen har kæmpet under valgkampen: »Jeg håber, at der blev tænkt på de ældre i stemmeboksen«
Niels Mark fra Ældre Sagens lokalafdeling i Hadsten, der repræsenterer 6.500 ældre fra Favrskov Kommune, har gennem valgkampen kæmpet for de ældre, men kampen fortsætter også efter valgresultatet har tikket ind. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her