*

 

Politik

Politiformand: "Politiet kan helt kollapse"

Politiet kan ganske enkelt kollapse, hvis ikke politikerne og politiledelsen tager en ny sønderlemmende kritisk rapport om danskernes syn på politiet meget alvorlig og handler på det.

"Politiet kan helt kollapse, hvis vi ikke handler nu. Det vil sige, at vi i fremtiden kun vil være i stand til at tage os af det allermest mest presserende," siger Peter Ibsen. Arkivfoto: David Bering

Det frygter formand for Politiforbundet, Peter Ibsen.

- Jeg synes, det er noget, vi bør tage dybt, dybt alvorligt, siger han til Ritzau og tilføjer, at politikerne efter hans opfattelse bør sætte sig sammen igen og tænke nye initiativer for at få politireformen på rette vej.

Rapporten fra Justitsministeriet offentliggøres i dag og viser, at blot 0,9 procent af befolkningen er tilfredse med den godt to år gamle politireform. Og uanset om forskerne bag undersøgelsen spørger danskerne om politiets effektivitet, synlighed, professionalisme eller evne til at komme, når man kalder, så mener såvel borgere som kommunale samarbejdspartnere, at ordensmagten er blevet ringere og ringere, siden reformen trådte i kraft i 2007.

"Såvel borgere som samarbejdspartnere oplever forringelser, og den positive udvikling i borgernes oplevelse af politiet, der skete frem til 2006, er vendt på alle områder", konkluderer rapporten således.

Politiformanden hæfter sig først og fremmest ved, at andelen af befolkningen, der har tillid til politiet, er faldet fra 81 procent i 2006 til 72 procent nu.

- Det gør ondt, og man kan diskutere, om det er retfærdigt. Men hvis det er befolkningens opfattelse, må vi forholde os til det. Og jeg må også sige, at det er tendenser, vi har set ude i kredsen, hvor vi har svært ved at få den daglige drift til at hænge sammen. Politiet kan helt kollapse, hvis vi ikke handler nu. Det vil sige, at vi i fremtiden kun vil være i stand til at tage os af det allermest mest presserende, siger Peter Ibsen.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blogs

Blog: Vor postborgerlige tilstand

Mikael Jalving
Nærmest umærkeligt holdt moderate kræfter i det meste af Vesteuropa op med at være nationale, kristne, traditionsbevidste og at se sig som historiske væsener.

Blog: Vold er vold – også inden for hjemmets fire vægge

Louise Holck
Danmark er et af verdens mest veludviklede og ligestillede lande, og alligevel oplever tusindvis af danske kvinder årligt at blive udsat for vold begået af deres nuværende eller tidligere partner.

Blog: Terror-ytrende islamist skal tale imorgen på Nørrebro

Jaleh Tavakoli
Er det en del af selvhadet at vi værner om voldsmandens ytringsfrihed, imens at fredelige og demokratiske borgere ikke kan bruge deres ytringsfrihed?
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her