*

Politik

Støjberg kritiseres for norsk tale

Venstre står skulder ved skulder med det norske fremskridtsparti, sagde Inger Støjberg forrige weekend. Venstre-lederen i Norge er vred, og også danske partifæller undrer sig.

Inger Støjberg (V). Foto: Stine Larsen

Den nye beskæftigelses- og ligestillingsminister, Inger Støjberg (V), har knap nået at sætte stiletterne inden for ministerkontoret, før hun allerede har lagt sig ud med dele af Venstres bagland, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Baggrunden er, at Inger Støjberg under en tale på det norske Fremskridtspartiets møde i Tønsberg forrige weekend fastslog, at Venstre i Danmark og Fremskridtpartiet (Frp.) i Norge står skulder ved skulder, når det drejer sig om indvandring, ligestilling og sundhedspolitik.

Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen afviste i 2006 et møde med den norske Frp. leder, Siv Jensen, som Inger Støjberg i sidste uge roste og sammenlignede med Anders Fogh Rasmussen.

Norsk Venstre kræver en forklaring

Støjbergs rosende ord af Frp. har fået lederen af Venstre i Norge, Lars Sponheim, til at fare i flint. Han kræver nu en forklaring af sine parti kolleger i Danmark.

Men også i venstres bagland herhjemme, er der furore over ministerens flirten med Frp. i Norge.

- Jeg kan godt forstå, at Venstre i Norge er fortørnede. Det er jeg også. Inger Støjberg kan på ingen måde tillade sig at sammenligne Anders Fogh Rasmussen med en leder fra Fremskridtspartiet. Desuden har Venstre kun et søsterparti i Norge - og det er Venstre. Basta, lyder det fra en Christiansborgpolitiker fra Venstre.

- Skandaløst. Ganske enkelt skandaløst, lyder det fra en anden politiker i Venstres bagland. Begge ønsker at være anonyme.

Det er ikke lykkedes Nyhedsbrevet 3F at få en kommentar fra Inger Støjberg.

Kilde: Nyhedsbrevet 3F
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her