*

Politik

Støjberg kritiseres for norsk tale

Venstre står skulder ved skulder med det norske fremskridtsparti, sagde Inger Støjberg forrige weekend. Venstre-lederen i Norge er vred, og også danske partifæller undrer sig.

Inger Støjberg (V). Foto: Stine Larsen

Den nye beskæftigelses- og ligestillingsminister, Inger Støjberg (V), har knap nået at sætte stiletterne inden for ministerkontoret, før hun allerede har lagt sig ud med dele af Venstres bagland, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Baggrunden er, at Inger Støjberg under en tale på det norske Fremskridtspartiets møde i Tønsberg forrige weekend fastslog, at Venstre i Danmark og Fremskridtpartiet (Frp.) i Norge står skulder ved skulder, når det drejer sig om indvandring, ligestilling og sundhedspolitik.

Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen afviste i 2006 et møde med den norske Frp. leder, Siv Jensen, som Inger Støjberg i sidste uge roste og sammenlignede med Anders Fogh Rasmussen.

Norsk Venstre kræver en forklaring

Støjbergs rosende ord af Frp. har fået lederen af Venstre i Norge, Lars Sponheim, til at fare i flint. Han kræver nu en forklaring af sine parti kolleger i Danmark.

Men også i venstres bagland herhjemme, er der furore over ministerens flirten med Frp. i Norge.

- Jeg kan godt forstå, at Venstre i Norge er fortørnede. Det er jeg også. Inger Støjberg kan på ingen måde tillade sig at sammenligne Anders Fogh Rasmussen med en leder fra Fremskridtspartiet. Desuden har Venstre kun et søsterparti i Norge - og det er Venstre. Basta, lyder det fra en Christiansborgpolitiker fra Venstre.

- Skandaløst. Ganske enkelt skandaløst, lyder det fra en anden politiker i Venstres bagland. Begge ønsker at være anonyme.

Det er ikke lykkedes Nyhedsbrevet 3F at få en kommentar fra Inger Støjberg.

Kilde: Nyhedsbrevet 3F

  • Hollande på ferie (2012): Franskmændenes indtryk af deres præsident lider det første store knæk, da de ser ham holde afslapningsferie i Sydfrankrig. Han kritiseres for ikke at tage embedet alvorligt nok.
  • Budgetminister taget for skattefusk (2013): Jérôme Cahuzac, præsidentens budgetminister, træder tilbage efter afsløringer om, at han har haft en hemmelig bankkonto i skattely i ca. 20 år.
  • Krigen i Mali (2013): Francois Hollande sender franske militærstyrker til det vestafrikanske land Mali for at bekæmpe islamistiske oprørere. Den franske præsident viser for første gang, at han tør tage store militære beslutninger.
  • Den utro præsident (2014): Sladdermagasinet Closer afslører, at Hollande tager på natlige scooterbesøg hos den franske skuespiller Julie Gayet. Affæren får hans samlever, Valérie Trierweller, til at forlade Elysée-palæet. Hun skriver en bog om ydmygelsen.
  • Terrorangreb (2015-): Frankrig har i Hollandes regeringstid været ramt af en stribe blodige terrorangreb. Hver gang har præsidenten haft til opgave at berolige befolkningen, og her er han blevet rost for at holde den samlet.
  • Arbejdsmarkedsreformer (2016): Hollande og hans regering gennemtrumfer omfattende og omstridte arbejdsmarkedsreformer, som tusindvis af franskmænd demonstrerer imod.
  • ”En præsident burde ikke sige det her…” (2016): To journalister fra Le Monde udgiver en omstridt bog om præsidenten. Han kritiseres for at tale mere med journalister end at gøre noget godt for befolkningen.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her