*

 

Politik

Støjberg kritiseres for norsk tale

Venstre står skulder ved skulder med det norske fremskridtsparti, sagde Inger Støjberg forrige weekend. Venstre-lederen i Norge er vred, og også danske partifæller undrer sig.

Inger Støjberg (V). Foto: Stine Larsen

Den nye beskæftigelses- og ligestillingsminister, Inger Støjberg (V), har knap nået at sætte stiletterne inden for ministerkontoret, før hun allerede har lagt sig ud med dele af Venstres bagland, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Baggrunden er, at Inger Støjberg under en tale på det norske Fremskridtspartiets møde i Tønsberg forrige weekend fastslog, at Venstre i Danmark og Fremskridtpartiet (Frp.) i Norge står skulder ved skulder, når det drejer sig om indvandring, ligestilling og sundhedspolitik.

Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen afviste i 2006 et møde med den norske Frp. leder, Siv Jensen, som Inger Støjberg i sidste uge roste og sammenlignede med Anders Fogh Rasmussen.

Norsk Venstre kræver en forklaring

Støjbergs rosende ord af Frp. har fået lederen af Venstre i Norge, Lars Sponheim, til at fare i flint. Han kræver nu en forklaring af sine parti kolleger i Danmark.

Men også i venstres bagland herhjemme, er der furore over ministerens flirten med Frp. i Norge.

- Jeg kan godt forstå, at Venstre i Norge er fortørnede. Det er jeg også. Inger Støjberg kan på ingen måde tillade sig at sammenligne Anders Fogh Rasmussen med en leder fra Fremskridtspartiet. Desuden har Venstre kun et søsterparti i Norge - og det er Venstre. Basta, lyder det fra en Christiansborgpolitiker fra Venstre.

- Skandaløst. Ganske enkelt skandaløst, lyder det fra en anden politiker i Venstres bagland. Begge ønsker at være anonyme.

Det er ikke lykkedes Nyhedsbrevet 3F at få en kommentar fra Inger Støjberg.

Kilde: Nyhedsbrevet 3F

Flemming Lassen

  • Flemming Lassen (1902-1984) var en dansk funktionalistisk arkitekt, bror til arkitekten Mogens Lassen.
  • 'Den trætte mand' var oprindeligt tegnet til Snedkerlaugets Møbelkonkurrence i 1935 og er produceret i et halvt hundrede eksemplarer. Det var Flemming Lassens mål, at man skulle sidde »så varmt og trygt som en isbjørneunge i favnen på sin mor midt på indlandsisen« ifølge Bruun Rasmussen.
  • Min egen stol er Flemming Lassens egen stol, kun produceret i det ene eksemplar.
  • Flemming Lassen arbejdede sammen med arkitekten og designeren Arne Jacobsen i 1930'erne, men fik aldrig den store anerkendelse, da han levede.
  • Men nu er hans hyggelige og bamsede udtryk noget af det hotteste i udlandet.

Følg
Jyllands-Posten
Britisk EU-afstemning
Forsiden lige nu

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her