*

Politik

Støjberg kritiseres for norsk tale

Venstre står skulder ved skulder med det norske fremskridtsparti, sagde Inger Støjberg forrige weekend. Venstre-lederen i Norge er vred, og også danske partifæller undrer sig.

Inger Støjberg (V). Foto: Stine Larsen

Den nye beskæftigelses- og ligestillingsminister, Inger Støjberg (V), har knap nået at sætte stiletterne inden for ministerkontoret, før hun allerede har lagt sig ud med dele af Venstres bagland, skriver Nyhedsbrevet 3F.

Baggrunden er, at Inger Støjberg under en tale på det norske Fremskridtspartiets møde i Tønsberg forrige weekend fastslog, at Venstre i Danmark og Fremskridtpartiet (Frp.) i Norge står skulder ved skulder, når det drejer sig om indvandring, ligestilling og sundhedspolitik.

Tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen afviste i 2006 et møde med den norske Frp. leder, Siv Jensen, som Inger Støjberg i sidste uge roste og sammenlignede med Anders Fogh Rasmussen.

Norsk Venstre kræver en forklaring

Støjbergs rosende ord af Frp. har fået lederen af Venstre i Norge, Lars Sponheim, til at fare i flint. Han kræver nu en forklaring af sine parti kolleger i Danmark.

Men også i venstres bagland herhjemme, er der furore over ministerens flirten med Frp. i Norge.

- Jeg kan godt forstå, at Venstre i Norge er fortørnede. Det er jeg også. Inger Støjberg kan på ingen måde tillade sig at sammenligne Anders Fogh Rasmussen med en leder fra Fremskridtspartiet. Desuden har Venstre kun et søsterparti i Norge - og det er Venstre. Basta, lyder det fra en Christiansborgpolitiker fra Venstre.

- Skandaløst. Ganske enkelt skandaløst, lyder det fra en anden politiker i Venstres bagland. Begge ønsker at være anonyme.

Det er ikke lykkedes Nyhedsbrevet 3F at få en kommentar fra Inger Støjberg.

Kilde: Nyhedsbrevet 3F

Flemming Lassen

 • Flemming Lassen (1902-1984) var en dansk funktionalistisk arkitekt, bror til arkitekten Mogens Lassen.
 • 'Den trætte mand' var oprindeligt tegnet til Snedkerlaugets Møbelkonkurrence i 1935 og er produceret i et halvt hundrede eksemplarer. Det var Flemming Lassens mål, at man skulle sidde »så varmt og trygt som en isbjørneunge i favnen på sin mor midt på indlandsisen« ifølge Bruun Rasmussen.
 • Min egen stol er Flemming Lassens egen stol, kun produceret i det ene eksemplar.
 • Flemming Lassen arbejdede sammen med arkitekten og designeren Arne Jacobsen i 1930'erne, men fik aldrig den store anerkendelse, da han levede.
 • Men nu er hans hyggelige og bamsede udtryk noget af det hotteste i udlandet.

Følg
Jyllands-Posten
De 50 største arkæologiske fund
Forsiden lige nu
Afstemningen

Sådan stemmer du

  Du kan afgive din stemme fra den 29. januar til og med den 5. februar, da afstemningen slutter. Du kan kun afgive én stemme på det fund, som du mener er det største. Det fund, der får flest stemmer, bliver offentliggjort i avisen og på vores site søndag den 12. februar. De tre fund, som får flest stemmer, vil også blive særligt omtalt på vores site, hvor vi offentliggør de tre kapitler fra bogen ”50 fund - højdepunkter i arkæologien”, som fortæller om de kårede fund.

Her kan du stemme

Om temaet

Hvad er verdens største arkæologiske fund. Er det f.eks. Den kinesiske terrakottahær? Grauballemanden? Tutankhamons grav? Eller en anden spektakulær bygning, genstand eller person?

Jyllands-Posten inviterer i samarbejde med Aarhus Universitetsforlag læserne med til at kåre verdens største arkæologiske fund. Det fund, som er mest banebrydende. Fundet der måske fortæller den væsentligste historie om vores fortid, og hvordan vi har levet. Eller som bare er så storslået og fascinerende, at vi bliver slået omkuld af dets storhed og af bar begejstring over, hvad mennesket i virkeligheden er i stand til at skabe eller bygge.

Kåringen tager udgangspunkt i bogen ”50 fund - højdepunkter i arkæologien”, der er udgivet af Aarhus Universitetsforlag.

Alle, der stemmer, vil modtage ”50 fund - højdepunkter i arkæologien” som e-bog, og vi trækker desuden lod om 20 fysiske eksemplarer af den flotte bog blandt de læsere, der har stemt på det fund, der kåres som det allerstørste.

JP Anbefaler
Køb bogen

Køb bogen: "50 fund - højdepunkter i arkæologien"

  Hardback: 350 sider, rigt illustreret med farvefotos Redaktion: Vinnie Nørskov og Peter Pentz
  Forlag: Aarhus Universitetsforlag
  Pris: 349,95 kr. JP-abonnenter: 299 kr.
  Er udkommet og er fjerde bind i serien ”50 højdepunkter”. der tidligere har fortalt om de største opdagelser, ideer og opfindelser.

Køb bogen her

Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her