*

Kommunalvalg
Politik

DF om aftale: Nu går satspuljemidler til repatriering

For første gang afsætter et bredt flertal på Christiansborg satspuljemidler til repatriering, siger DF.

På Christiansborg bliver 15 millioner kroner i en aftale normalt ikke regnet for det store. Men Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, er godt tilfreds.

De 15 millioner kroner fra satspuljemidlerne er nemlig afsat til repatriering af flygtninge, og det er ifølge Martin Henriksen første gang, det sker:

- Vi har forhandlet om de penge, der er til rådighed på udlændingeministerens område. Regeringen havde lagt op til, at pengene skulle bruges på en beskæftigelsesindsats for flygtninge.

- Men for første gang har vi fået med, at en del af pengene skal gå til repatriering. Vi mener nemlig, at man skal bruge penge på at få flygtninge hjem igen, siger Martin Henriksen.

Det er dog fortsat indsatsen for at få flygtninge ud på arbejdsmarkedet, der fylder mest med knap 80 millioner kroner over fire år.

- Vi synes, det er en uskik at bruge satspuljemidler på udlændingeområdet, men det ønsker de andre partier. Derfor synes vi, at der skal fokuses på at overtale flygtninge til at vende hjem, siger Martin Henriksen.

Det er kommunerne, der står for repatrieringsindsatsen. Den har det svært, fordi det er få personer, der tager mod tilbuddet om at få penge med, hvis man frivilligt vender tilbage til oprindelseslandet.

- Der er ikke så mange, der tager imod tilbuddet i dag. Hvordan det konkret skal gøres, skal partierne mødes om igen. Men pengene er afsat, så der vil komme en forstærket indsats, siger Martin Henriksen.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Vision Amager Fælled 2027 – Den sande tilstand

Jens Kindberg
Der er ikke en fugl, fisk eller frø, som har fået det bedre i 2027 med den nuværende tilgang.

Blog: Vi tillader, at parallelsamfund udvikler sig

Olav Skaaning Andersen
Det er betænkeligt, at fædregrupper og imamer - under politiets radar - kan overtale kriminelle bander til en 'våbenhvile'.

Blog: Danske brune feminister skal have mere mod

Naser Khader
For mig at se, er lakmusprøven om man er en ægte brun feminist, at man tør udfordre de kvindeundertrykkende passager i Koranen.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her