*

Politik

KL melder sig klar til at forhandle om lærernes arbejdstid

KL's topforhandler slår i en tale fast, at alle områder kan forhandles i forbindelse med ny overenskomst.

Kommunernes Landsforening, KL, er klar til at forhandle lærernes arbejdstid ved de kommende overenskomstforhandlinger, siger Michael Ziegler, formand for KL's løn- og personalepolitiske udvalg.

Det skriver Folkeskolen.dk, der refererer til en tale, som Michael Ziegler tirsdag har holdt ved Danmarks Lærerforenings kongres.

- Jeg vil allerede nu slå fast, at vi i KL ser frem til forhandlingerne. Og at der ikke er nogen emner, der ikke er til forhandling. Heller ikke for lærerne, sagde han.

I talen fortalte han, at et brev, som forhandlingsorganisationerne på det offentlige område i sidste uge sendte til KL, har gjort indtryk.

Budskabet i brevet er, at arbejdsgiverne skal indgå i reelle forhandlinger med lærerne.

- Vi kan forstå, at alle organisationer bakker op om lærerne ved de kommende overenskomstforhandlinger, sagde Michael Ziegler.

Han understregede dog samtidig, at det ikke er ensbetydende med, at lærerne og KL kan nå til enighed, og at det ikke bliver let.

Der er ingen tvivl om, slog han fast, at KL lige som lærerne har nogle dybfølte synspunkter omkring arbejdstid.

Professor ved Arbejdsmarkedsforskning på Aalborg Universitet Flemming Ibsen siger om udtalelsen:

- Det ville være mærkeligt, hvis han sagde, at han ikke ville forhandle. Det ville være et brud på spillereglerne ved overenskomstforhandlingerne, siger han.

I dag er det en lov - lov 409 - der regulerer lærernes arbejdstid, efter at overenskomstforhandlingerne i 2013 gik i hårdknude. Konflikten handlede særligt om, at KL ikke ønskede centrale bindinger på lærernes arbejdstiden.

Det endte med en lockout af lærerne, som til sidst sluttede med et lovindgreb, der slettede alle tidligere arbejdstidsaftaler. Det betyder, at skolelederne siden har haft ledelsesretten til at planlægge arbejdstiden.

- Spørgsmålet er, hvad han (Michael Ziegler, red.) har at byde ind med, og om loven skal erstattes med en aftale. Det er der noget, som tyder på, at han åbner for, siger Flemming Ibsen.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Om temaet

I 2014 trådte en ny folkeskolereform i kraft, og lærerne fik ændrede vilkår. Dette tema handler om nye tider i folkeskolen.

Tip til historier

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her