*

Politik

Minister: Vi skal have knækket kurven for de hjemløse

Socialminister Mai Mercado (K) har et nyt udspil klar, som skal hjælpe flere hjemløse på ret kurs igen.

Mai Mercado (foto). Foto: Jens Dresling

En frisk redegørelse fra september viser, at antallet af hjemløse i Danmark er steget med knap 500 de seneste to år.

Det er en af årsagerne til, at regeringen med socialminister Mai Mercado (K) nu foreslår at afsætte 250 millioner kroner til en øget indsats over for hjemløse.

- Vi skal have knækket kurven. Det er bekymrende, at vi det seneste år har oplevet en stigning i antallet af hjemløse. Og det er bekymrende, at vi får flere langvarigt hjemløse og flere unge hjemløse, siger ministeren.

Hun er klar over, at der ikke er nogen nemme snuptagsløsninger, fordi hjemløse ofte bøvler med meget sammensatte problemer.

- Men der er en fantastisk mulighed for at skele til Odense Kommune, hvor man har arbejdet på tværs internt i kommunen og med de samarbejdspartnere, man har.

- Odense har som de eneste opnået et flot fald i antallet af hjemløse flere år i træk, siger ministeren.

En vigtig årsag til de gode resultater i Odense er den såkaldte husly først-strategi. Her har det førsteprioritet at finde en bolig til den hjemløse, frem for at vente til misbrugsbehandling eller sociale støtteordninger har virket.

Ministeren erkender dog, at selv om hjemløshed er et nationalt problem, så er det specielt i hovedstadskommunerne svært at finde billige boliger.

- Det skyldes blandt andet, at man har prioriteret at bygge større og dyrere almenboliger.

- Men det er en kommunes privilegium at bestemme, hvordan boligmassen skal indrettes. Det kan vi ikke diktere fra Christiansborg, siger Mai Mercado.

For at hjælpe boligbyggeriet på vej er der i udspillet afsat 75 millioner kroner i støtte til boliger målrettet unge hjemløse.

Samtidig er det også regeringens hensigt at oprette et nationalt rådgivningscenter, hvor kommunerne kan søge hjælp og inspiration, ligesom der er afsat en pulje på 83 millioner til særlige kommunale projekter rette mod hjemløse.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Når undtagelsestilstand bliver nødvendig

Olav Skaaning Andersen
Vi lever i en tid, hvor vores demokrati er truet. Derfor må vi finde os i, at undtagelsestilstande bruges til at beskytte vore samfund.

Blog: David Trads er ikke en farlig mand

Lars Boje Mathiesen
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu.

Blog: Europa på vej mod ny Reformation

Mikael Jalving
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne.
Annonce
Bolig
»En skønne dag skal vi alle i gang med den sidste oprydning«
Den svenske designer Margareta Magnusson er aktuel med sin bog “Fru Magnusson rydder op!”, hvor hun giver tip til, hvordan man får styr på sine ting og sager. Enten én gang for alle eller løbende. 
Se flere
»En skønne dag skal vi alle i gang med den sidste oprydning«
Den svenske designer Margareta Magnusson er aktuel med sin bog “Fru Magnusson rydder op!”, hvor hun giver tip til, hvordan man får styr på sine ting og sager. Enten én gang for alle eller løbende. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her