*

Politik

KL-formand: Landspolitik må ikke spænde ben for kommunalvalg

Der er ikke brug for politik, der splitter og larmer de næste par måneder, siger KL-formand på V-landsmøde.

Hvis Venstre skal sikre sig et godt kommunalvalg i november, så er det vigtigt, at landspolitikken ikke spænder ben for partiet ude i kommunerne.

Sådan lyder budskabet fra formanden for Kommunernes Landsforening, Kalundborgs borgmester Martin Damm (V), på Venstres landsmøde i Vejle.

DF advarer Løkke: Danmark risikerer at ændre sig lynhurtigt

- De næste par måneder har vi ikke brug for al for meget politik, der skiller befolkningen. Men gerne politik, der kommer borgerne til gavn, siger han.

Martin Damm ser et paradoks i, at kommunernes budgetter faktisk er vokset en lille smule de senere år.

Mens debatten om det udskældte omprioriteringsbidrag, altså to procents årlige besparelser i kommunerne, har fået debatten til at handle om nedskæringer. Omprioriteringsbidraget er i øvrigt blevet droppet efter krav fra KL.

- I årene med Venstre-regering har vi haft en lille vækst. Men hold da op hvor har det larmet. Det skal vi gøre lidt bedre, siger Martin Damm.

Venstre står generelt godt i kommunerne, mener han.

- Men vi kommer ikke uden om, at vi har et fællesbrand. Landspolitikken skal understøtte kommunalpolitikken, siger Martin Damm.

Ved det seneste kommunalvalg, som fandt sted i 2013, fik Venstre 48 borgmesterposter. Det gør partiet til det klart største borgmesterparti.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Skadelig symbolpolitik sætter integrationen tilbage

Gitte Seeberg
Symbolpolitik er betegnelsen på politiske initiativer, der skal illustrere handlekraft, men som i virkeligheden er blottet for indhold

Blog: En liste af dårskab fra Nye Borgerlige

Jens Kindberg
Man prøvede at være et bredt borgerligt parti, men er endt som et yderligtgående populistisk projekt med kun én sag på dagsordenen: At være mere negative overfor folk, der ikke ligner Pernille Vermund
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her