*

Politik

DF advarer Løkke: Danmark risikerer at ændre sig lynhurtigt

DF er ikke begejstret for Løkkes tale om et "åbent Danmark". Der skal skrues ned for antallet, mener DF.

Ifølge Løkke er der i dag 250.000 udlændinge, som arbejder og bidrager til fælleskassen. Uden dem ville de danske virksomheder og den offentlige sektor være i store problemer, lyder det. Foto: Carsten Bundgaard/Polfoto

Dansk Folkeparti ønsker et mindre åbent Danmark - ellers vil Danmark lynhurtigt ændrer karakter.

Det siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen på Venstres landsmøde i Vejle har talt for, at Danmarks skal være åbent for udenlandsk arbejdskraft.

- Når der er cirka 80.000 udlændinge, der får en opholdstilladelse om året, og der oveni er over 100.000 udlændinge, der får et visum til Danmark, så er der behov for gradvist at skrue ned for antallet, da vi ganske enkelt ikke kan følge med, siger Martin Henriksen.

Ifølge Løkke er der i dag 250.000 udlændinge, som arbejder og bidrager til fælleskassen. Uden dem ville de danske virksomheder og den offentlige sektor være i store problemer, lyder det fra Løkke.

Men regeringens støtteparti vil ikke åbne yderligere for udenlandsk arbejdskraft.

Løkke: Stop råbekonkurrencen om udlændinge

Partiet har tværtimod hævet den såkaldte beløbsgrænse, og dermed gjort det sværere at komme til Danmark for at arbejde til en almindelig løn.

- Hvis Venstres udlændingepolitik blev ført ud i livet, så ville Danmark lynhurtig ændre karakter, siger Martin Henriksen og tilføjer:

- Derfor er vi på en række områder helt uenige med Venstre, for vi mener, at indvandringen og især den ikke vestlige indvandring er alt for voldsom for et land på Danmarks størrelse.

Martin Henriksen mener, at det er en "myte", når virksomhederne siger, at det er svært at hente udenlandsk arbejdskraft til Danmark:

- Virksomhederne skal blot overholde loven, og gør de det, så kan de såmænd godt, naturligvis på visse betingelser, hente udenlandsk arbejdskraft til landet, siger Martin Henriksen.

Han opfordrer i stedet Løkke til at fokusere på at gøre Danmark til "et mindre åbent land":

- Det er vi også i gang med, og det selv om Venstre sidder på regeringsmagten. Og det arbejde agter vi at fortsætte, siger DF-ordføreren.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Coop har lavet selvmål

Hvad er mon den dybere mening med at lade sig spænde for den løbende kampagne mod dansk landbrug?
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Skadelig symbolpolitik sætter integrationen tilbage

Gitte Seeberg
Symbolpolitik er betegnelsen på politiske initiativer, der skal illustrere handlekraft, men som i virkeligheden er blottet for indhold

Blog: En liste af dårskab fra Nye Borgerlige

Jens Kindberg
Man prøvede at være et bredt borgerligt parti, men er endt som et yderligtgående populistisk projekt med kun én sag på dagsordenen: At være mere negative overfor folk, der ikke ligner Pernille Vermund
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere
Tilpas i både habitsæt og havetøj
Han synes selv, det lyder en smule småborgerligt. Men den konservative aarhusianske politiker Marc Perera Christensen elsker at slå græs, fodre kanariefugle og male legehuset i familiens store have, når han holder fri. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her