*

Politik

DF advarer Løkke: Danmark risikerer at ændre sig lynhurtigt

DF er ikke begejstret for Løkkes tale om et "åbent Danmark". Der skal skrues ned for antallet, mener DF.

Ifølge Løkke er der i dag 250.000 udlændinge, som arbejder og bidrager til fælleskassen. Uden dem ville de danske virksomheder og den offentlige sektor være i store problemer, lyder det. Foto: Carsten Bundgaard/Polfoto

Dansk Folkeparti ønsker et mindre åbent Danmark - ellers vil Danmark lynhurtigt ændrer karakter.

Det siger Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Martin Henriksen, efter at statsminister Lars Løkke Rasmussen på Venstres landsmøde i Vejle har talt for, at Danmarks skal være åbent for udenlandsk arbejdskraft.

- Når der er cirka 80.000 udlændinge, der får en opholdstilladelse om året, og der oveni er over 100.000 udlændinge, der får et visum til Danmark, så er der behov for gradvist at skrue ned for antallet, da vi ganske enkelt ikke kan følge med, siger Martin Henriksen.

Ifølge Løkke er der i dag 250.000 udlændinge, som arbejder og bidrager til fælleskassen. Uden dem ville de danske virksomheder og den offentlige sektor være i store problemer, lyder det fra Løkke.

Men regeringens støtteparti vil ikke åbne yderligere for udenlandsk arbejdskraft.

Løkke: Stop råbekonkurrencen om udlændinge

Partiet har tværtimod hævet den såkaldte beløbsgrænse, og dermed gjort det sværere at komme til Danmark for at arbejde til en almindelig løn.

- Hvis Venstres udlændingepolitik blev ført ud i livet, så ville Danmark lynhurtig ændre karakter, siger Martin Henriksen og tilføjer:

- Derfor er vi på en række områder helt uenige med Venstre, for vi mener, at indvandringen og især den ikke vestlige indvandring er alt for voldsom for et land på Danmarks størrelse.

Martin Henriksen mener, at det er en "myte", når virksomhederne siger, at det er svært at hente udenlandsk arbejdskraft til Danmark:

- Virksomhederne skal blot overholde loven, og gør de det, så kan de såmænd godt, naturligvis på visse betingelser, hente udenlandsk arbejdskraft til landet, siger Martin Henriksen.

Han opfordrer i stedet Løkke til at fokusere på at gøre Danmark til "et mindre åbent land":

- Det er vi også i gang med, og det selv om Venstre sidder på regeringsmagten. Og det arbejde agter vi at fortsætte, siger DF-ordføreren.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Når undtagelsestilstand bliver nødvendig

Olav Skaaning Andersen
Vi lever i en tid, hvor vores demokrati er truet. Derfor må vi finde os i, at undtagelsestilstande bruges til at beskytte vore samfund.

Blog: David Trads er ikke en farlig mand

Lars Boje Mathiesen
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu.

Blog: Europa på vej mod ny Reformation

Mikael Jalving
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne.
Annonce
Bolig
»En skønne dag skal vi alle i gang med den sidste oprydning«
Den svenske designer Margareta Magnusson er aktuel med sin bog “Fru Magnusson rydder op!”, hvor hun giver tip til, hvordan man får styr på sine ting og sager. Enten én gang for alle eller løbende. 
Se flere
»En skønne dag skal vi alle i gang med den sidste oprydning«
Den svenske designer Margareta Magnusson er aktuel med sin bog “Fru Magnusson rydder op!”, hvor hun giver tip til, hvordan man får styr på sine ting og sager. Enten én gang for alle eller løbende. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her