*

Politik

Løkke: Vi skal have flere nuancer i udlændingedebat

Regeringen er klar til at tage meget mere hårdhændet fast om problemernes rod end tidligere.

Spørgsmålet om, hvorvidt religion har betydning for integrationen eller ej, deler Venstre og Socialdemokratiet.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) siger, at tingene giver bedre mening, hvis de kommer i det rette perspektiv.

Det siger han under hans foreløbige opsamling på åbningsdebatten i Folketinget torsdag aften.

Han mener, at man kan blive integreret, selv om man er religiøs. Bare viljen er der.

- Det kan ikke nytte noget, at vi sender det signal til mennesker, som har valgt Danmark til og har indfødsret og som passer sig og sine og har en religion, som ikke er min, at vi ikke betragter dem som integrerbare.

- Vi skal udvise den evne at se balanceret på tingene og helt ærligt, jeg tror godt, befolkningen kan rumme begge nuancer, siger statsministeren i debatten, der som regel varer til omkring midnat.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, har kritiseret statsministeren for at undervurdere religionens betydning for integrationen.

Han sagde tirsdag i sin åbningstale, at integrationen ikke handler om hudfarve og heller ikke om religion. Det handler om at vælge Danmark til i stedet.

Han understreger dermed, at det er viljen, der tæller. Vi skal også være bedre til at lytte til hinanden ifølge statsministeren.

Hun kaldte statsministerens betragtning "overfladisk".

Omvendt mener Lars Løkke Rasmussen, at hun skubber en gruppe af mennesker væk fra fællesskabet i Danmark ved at fremhæve folks religion.

- Mange er integreret og hudfarve og religion er ikke nogen hindring for det. Jeg tror, vi kan få den folkelige opbakning fra alle til at gøre noget, der er målrettet de få, siger han.

Han slår dog samtidig fast, at regeringen er klar til at tage hårdere fat end tidligere.

- Regeringen er klar til at tage meget mere hårdhændet fast om problemernes rod end før. Men jeg vil insistere på at gøre det med en debat, der ikke gør os dummere, end vi er, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Lad glansbillederne krakelere … bare lidt.

Signe Munk
Giv det perfekte menneske en fuck-finger. I stedet for at bygge glansbillederne op, så skal vi lade dem krakelere. Bare lidt.

Blog: DR Detektor misinformerer om sharialov

Jaleh Tavakoli
Som et forsvar for shariaråd siger detektors vært, at de kun er rådgivende organer som rådgiver i religiøse spørgsmål, og at det intet har med afgivelsen af domme at gøre. Det er direkte misinformation.
Annonce
En afstikker værd: Det italienske fata morgana-slot midt i Kanalen
Premiere-aktuelle Victoria & Abdul kaster lys over dronningens senere år, og mange af scenerne er filmet på og omkring slottet, hvor det meste står som på Victorias dødsdag. Vi var på besøg. 
Se flere
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her