*

Politik

Esben Lunde presses af S og DF i sag om dansk grundvand

Dansk Folkeparti sætter spørgsmålstegn ved uvildigheden af rapport trods løfte fra Esben Lunde Larsen.

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V). Foto: Jens Dresling

Oven på en debat om tilstanden i det danske grundvand i foråret lovede miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) Folketinget en fuldstændig uvildig rapport udført "uafhængigt af ministeriet".

Men dokumenter fra kommunikationen mellem konsulentfirmaet Cowi og Miljø- og Fødevareministeriet viser nu, at ministeriet har været tæt involveret under det meste af forløbet.

Derfor stiller flere partier spørgsmål til kontakten mellem ministeriet og konsulenthuset Cowi i forbindelse med udarbejdelsen af rapporten, skriver Politiken.

Dansk Folkepartis miljøordfører, Pia Adelsteen, kræver en redegørelse.

- Jeg undrer mig over, at det ser ud til, at der har været møder mellem ministeriet og konsulentfirmaet, hvorefter rapporten er blevet rettet til. Det er det, ministeren skal redegøre for, siger Pia Adelsteen til Ritzau.

Af projektbeskrivelsen fremgår det, at både ministeriet og Cowi skulle deltage i en fælles styregruppe. Men der er også blevet afholdt mere detaljeorienterede ugentlige arbejdsgruppemøder.

Her har ministeriet og Cowi deltaget, hvor afdelingschef Christian Vind fra Miljø- og Fødevareministeriet var mødeleder.

Miljø- og Fødevareministeriet er kommet med mere end 30 skriftlige kommentarer til den første version af rapporten. Flere ting er blevet rettet til, inden den blev sendt ud til ekstern kommentering hos landbruget og de grønne organisationer.

Fødevareordfører i Socialdemokratiet Simon Kollerup bakker op om en redegørelse.

- Ministeren lovede os en fuldstændig uvildig undersøgelse. Nu kan vi se, at det er noget helt andet, der er tilfældet. Vi må starte med en redegørelse, og så vil jeg ikke udelukke, at vi skal have ministeren på banen i et nyt samråd, siger han til Ritzau.

I begyndelsen af året opstod der en heftig debat om mængden af nitrat i drikkevandet og indberetningen af data til EU-Kommissionen.

Det skortede ikke på kritik af de danske myndigheder. De blev beskyldt for at indberette forkerte data om nitratindholdet i vandet.

Derfor indvilgede regeringen i at igangsætte en ekstern kulegravning af sagen, som mundede ud i en Cowi-rapport.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Min kritik af Nye Borgerlige sættes på pause

Morten Uhrskov Jensen
Jeg giver Nye Borgerlige en chance til at vise, hvad de kan.

Blog: Tag nu styringen af moskeerne og sæt en stopper for det ny byggeri. Ved vi hvilken fundamentalisme disse moskeer er bygget på?

Harun Demirtas
Når du åbner dørene op for nye moskeer og imamer, selv om du ikke en gang har styr på dem, der er i Danmark i forvejen, som opfordrer til drab på jøder tre gader væk fra synagogen, låser du mange jøder indendørs med beskyttelse fra politi og militær.

Blog: Sæt selskabsskatten ned

Jens Kindberg
Vi konkurrer i forvejen med andre lande. Lad os konkurrere noget mere internt.
Annonce
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere
Ungt par afsatte fire år til ombygning: Halvråddent håndværkertilbud blev til drømmebolig med luksusudsigt
At sove på den overdækkede balkon med udsigt til solopgangen over Vejle Fjord er hele umagen værd, når Kirsten og Brian Reinholt tænker tilbage på deres netop overståede renoveringsproces. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her