*

Politik

Borgmester har politianmeldt kollega i byrådet for vold efter »et fysisk og verbalt overgreb«

Dragørs borgmester var på skadestuen torsdag aften efter episoden.

For Dragørs borgmester, Eik Dahl Bidstrup (V), blev der overtrådt en grænse torsdag aften under et møde i økonomiudvalget.

Derfor har han nu valgt at anmelde en unavngiven kollega fra byrådet og økonomiudvalget, oplyser borgmesteren på Facebook.

 

Under mødet blevet han »udsat for både et fysisk og verbalt overgreb,« skriver han.

Fire ud af ti lokalpolitikere oplever chikane eller trusler

»Efter jeg sad på skadestuen hele torsdag aften, var jeg på politistationen på Hovedbanegården fredag hvor jeg meldte et medlem af økonomiudvalget til politiet for vold,« skriver han.

Over for Ekstra Bladet uddyber Eik Dahl Bidstrup, at vedkommende gav borgmesteren, »hvad jeg oplever som et ordentligt slag på skulderen«.

Derefter begyndte pågældende person at presse Eik Dahl Bidstrup ned og »hvæser en masse ukvemsord ind i mit øre. Det opleves meget intimiderende,« siger Eik Dahl Bidstrup til avisen.

Borgmesteren er »rystet, men ok«, skriver han på Facebook:

»Jeg har valgt at politianmelde, fordi jeg såfremt jeg blot havde slået det hen som noget, man kan forvente som borgmester, ville have legitimeret sådan en opførsel fra et andet kommunalbestyrelsesmedlem. Derfor deler jeg også denne oplevelse for at sige at vold og trusler i det politiske arbejde ikke er ok!«

Politiker stillede op til tv-interview om chikane - imens blev hans vindue smadret endnu engang

Svend Mathiasen (Tværpolitisk liste) fortæller til Ekstra Bladet, at han havde et sammenstød med borgmesteren efter torsdagens møde, men afviser, at han gjorde andet end at »prikke ham på skulderen«.

Eik Dahl Bidstrup ønsker ikke at oplyse, hvilken person han har politianmeldt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Skadelig symbolpolitik sætter integrationen tilbage

Gitte Seeberg
Symbolpolitik er betegnelsen på politiske initiativer, der skal illustrere handlekraft, men som i virkeligheden er blottet for indhold

Blog: En liste af dårskab fra Nye Borgerlige

Jens Kindberg
Man prøvede at være et bredt borgerligt parti, men er endt som et yderligtgående populistisk projekt med kun én sag på dagsordenen: At være mere negative overfor folk, der ikke ligner Pernille Vermund
Annonce
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her