*

Politik

Erhvervsskoler kæmper stadig for at lokke elever til

Nye tal viser et fald på otte procent i tilgangen til erhvervsuddannelserne. Til gengæld dropper færre ud.

- Det er meget positivt, at frafaldet er faldet så markant. Det viser, at det er de rigtige elever, der kommer ind på uddannelserne. Men det er ærgerligt, at den positive udvikling i tilgangen, vi så med sidste års tal ikke er fortsat, siger undervisningsminister merete Riisager (LA). Foto: Jens Dresling

Selv om regeringen ønsker, at flere unge får en erhvervsuddannelse, er de unge ikke meget for at gå i den retning.

Det viser nye tal for udviklingen i tilgang og frafald på erhvervsuddannelserne, som Undervisningsministeriet netop har offentliggjort.

I alt begyndte otte procent færre elever på erhvervsuddannelserne denne sommer sammenlignet med sidste sommer.

Cirka halvdelen af faldet skyldes, at der per 1. januar 2017 blev indført dimensionering på uddannelsen til pædagogisk assistent - altså at optaget af elever er blevet begrænset.

Udviklingen bekymrer Dansk Industri, fordi den faglærte arbejdskraft er efterspurgt.

- Det er dybt bekymrende, at optaget på erhvervsuddannelserne går tilbage. Vores virksomheder har i den grad brug for dygtige faglærte.

- Godt hver tredje af vores medlemmer, som har søgt nye medarbejdere inden for det seneste år, har søgt forgæves. Mere end halvdelen af de virksomheder har været på jagt efter faglærte, siger erhvervsuddannelseschef Lone Folmer Berthelsen, DI.

Hvor det fortsat er svært at lokke elever til, tyder en anden opgørelse fra Undervisningsministeriet dog på, at det er blevet nemmere at fastholde eleverne på erhvervsskolerne.

Mette F.: Regeringen forsømmer uddannelse og grøn omstilling

En opgørelse for perioden 2014-2015 viser, at frafaldet fra grundforløb til hovedforløb på uddannelserne er faldet.

Faldet er på ni procentpoint - fra 58 procent blandt elever med start i andet halvår 2014 til 49 procent for elever med start andet halvår 2015.

Det lavere frafald glæder undervisningsminister Merete Riisager (LA).

- Det er meget positivt, at frafaldet er faldet så markant. Det viser, at det er de rigtige elever, der kommer ind på uddannelserne. Men det er ærgerligt, at den positive udvikling i tilgangen, vi så med sidste års tal ikke er fortsat.

- Nu fortsætter vi arbejdet med at finde de gode løsninger, der skal til for at gøre erhvervsuddannelserne attraktive for flere, siger Riisager i en pressemeddelelse.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: David Trads er ikke en farlig mand

Lars Boje Mathiesen
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu.

Blog: Europa på vej mod ny Reformation

Mikael Jalving
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne.

Blog: Migrantkrise? Nu skal yderligere 500.000 migranter mod Europa

Anders Vistisen
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her