*

Politik

Pape vil have ny aftale med Rumænien om hjemsendelser

I foråret satte Højesteret en stopper for at sende flere kriminelle rumænere til afsoning i deres hjemland.

Flere kriminelle rumænere skal afsone deres straf i hjemlandet. Det mener regeringen og en række af Folketingets partier.

I foråret satte Højesteret med en principiel dom dog en stopper for det ønske.

Forholdene i de rumænske fængselsceller lever ikke op til menneskerettighedskonventionens bestemmelser om, at man ikke må spærre folk inde på mindre end tre kvadratmeter i længere tid.

Men nu øjner justitsminister Søren Pape Poulsen (K) en ny chance.

Pape oplyser til Ritzau, at han vil rette henvendelse til sin rumænske kollega. Det sker, efter at Folketingets Retsudvalg har besøgt rumænske fængsler.

Her har en række medlemmer af udvalget fået at vide, at Rumænien mere eller mindre har formelle aftaler med for eksempel Storbritannien om hjemsendelser.

Pape vil bede sin rumænske kollega om, at Danmark får samme aftale som briterne, så kriminelle rumænere kan udvises af Danmark og afsone deres straf i hjemlandet.

- Som jeg tidligere har sagt, er det uholdbart, at der ikke kan ske udlevering eller overførsel af kriminelle til Rumænien på grund af fængselsforholdene i landet, siger Pape i en skriftlig kommentar.

- Jeg vil derfor rette henvendelse til min rumænske kollega for igen at gøre opmærksom på problemet.

- Jeg vil også gøre opmærksom på den garanti, som Storbritannien efter det oplyste har fået fra Rumænien om, at personer, der udleveres eller overføres fra Storbritannien, tilbydes afsoningsforhold, der lever op til menneskerettighederne.

- Og jeg vil udtrykke et klart ønske om, at Danmark tilbydes en tilsvarende garanti, siger Pape.

Det er blandt andre Peter Skaarup (DF), formand for Folketingets Retsudvalg, og Socialdemokratiets retsordfører, Trine Bramsen, som i Rumænien har hørt om aftalen med briterne.

Angiveligt har Norge også en lignende aftale med rumænerne.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: David Trads er ikke en farlig mand

Lars Boje Mathiesen
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu.

Blog: Europa på vej mod ny Reformation

Mikael Jalving
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne.

Blog: Migrantkrise? Nu skal yderligere 500.000 migranter mod Europa

Anders Vistisen
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her