*

Politik

Mette F. på S-kongres: Thulesen Dahl, du kan altid ringe til en ven

Socialdemokratiets partiformand brugte kongrestale til at omfavne DF. Dog med en løftet pegefinger.

Foto: ritzau/Louise Herrche Serup

Det var ikke de store klapsalver, der fyldte salen, da partiformand Mette Frederiksen på Socialdemokratiets partikongres i Aalborg brugte dele af sin tale på en hilsen til både »nye« og gamle venner.

»En særlig hilsen til både vores nye venner i Dansk Folkeparti og til vores venner i det Radikale Venstre. Sammen med de radikale har vi truffet mange gode beslutninger gennem årene, lød det fra partiformanden, der blandt andet fremhævede aftaler om bedre forhold for børn, unge og uddannelse.

»Vores samarbejde med Dansk Folkeparti er stadig nyt. Men resultaterne er overbevisende,« fortsatte hun så, mens salen kvitterede med de største klapssalver, da partiformanden i stedet kom med stikpiller til sin »nye ven«:

»Kære Kristian Thulesen Dahl; jeg har nu været igennem en række forhandlingsforløb, du og jeg. Det er gået godt, og vi har fået et godt og tillidsfuldt samarbejde. Men det er altså som om, du er bedst, når jeg er ved din side.«

Her henviser hun blandt andet til den finanslovsaftale, hvor Dansk Folkeparti først lagde stemmer til en besparelse på ældres boligydelse, der siden blev pillet ud og skudt til hjørne.

Flere flertal uden om regeringen

Samarbejdet mellem Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet har de seneste år blandt andet medført en række flertal uden om regeringen og en aftale om bedre kollektiv trafik.

Og i talen fremhæver Mette Frederiksen også en række fremtidige muligheder, hun øjner med de to partier hver især.

»En fortsat grøn omstilling. En indædt kamp for at sikre flere børn en bedre fremtid. En ny satsninger på uddannelse. Det glæder vi os til at gennemføre med de radikale.  En fortsat stram udlændingepolitik. Bedre forhold for de ældre. En styrket indsats mod social dumping. Det glæder vi os til at gennemføre sammen med Dansk Folkeparti,« siger Mette Frederiksen.

Mette F. til Thulesen: »Du har en livline«

Der er dog ifølge partiformanden et større men, når det kommer til de »nye venner« i Dansk Folkeparti.

Derfor kom hun i talen også med en håndsrækning til Kristian Thulesen Dahl (DF):

»Jeg kan godt blive lidt bekymret for den kommende tid. Når Kristian Jensen (finansminister, Venstre, red.) lægger smarte regnestykker frem. Når Simon Emil Ammitzbøll (økonomi- og indenrigsminister, Liberal Alliance, red.) taler om, hvor godt det er med ulighed. Så husk, Kristian Thulesen Dahl: Du har en livline. Du kan altid ringe til en ven,« lød det fra Frederiksen.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Når undtagelsestilstand bliver nødvendig

Olav Skaaning Andersen
Vi lever i en tid, hvor vores demokrati er truet. Derfor må vi finde os i, at undtagelsestilstande bruges til at beskytte vore samfund.

Blog: David Trads er ikke en farlig mand

Lars Boje Mathiesen
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu.
Annonce
Bolig
Hun fandt sit kreative drive på en gård langt ude på landet
Cecilie Elisabeth Rudolph er en kreativ sjæl, som både arbejder med tekstil-, print- og materialedesign. Hun deltager netop nu i udstillingen “Our Scissors” om Fiskarssakse på Helsinki Design Museum og har et julesamarbejde med designfirmaet Stilleben. 
Se flere
Hun fandt sit kreative drive på en gård langt ude på landet
Cecilie Elisabeth Rudolph er en kreativ sjæl, som både arbejder med tekstil-, print- og materialedesign. Hun deltager netop nu i udstillingen “Our Scissors” om Fiskarssakse på Helsinki Design Museum og har et julesamarbejde med designfirmaet Stilleben. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her