*

Politik

Transportminister står ved lukningen af broløb

Lørdagens motionsløb over Storebælt blev det sidste, selv om det forløb uden større trafikale problemer.

Broløbet over Storebælt har fundet sted syv gange. Det første fandt sted i 1997, fremgår det af motionslob.dk. Foto: Martin Lehmann/Polfoto

I en stille politisk sommer skabte det overskrifter, da Vejdirektoratet meldte ud, at det fremover skal være slut med motionsløb på motorveje, fordi trafikken vokser.

Transportminister Ole Birk Olesen (LA) støttede op om udmeldingen. Og den beslutning laver han ikke om på, selv om lørdagens broløb over Storebælt - det sidste altså - forløb uden større trafikale problemer.

- Det er positivt, at broløbet forløb uden større trafikale problemer.

- Det er nemlig ofte tilfældigheder, som afgør, om det går godt, eller om der opstår trafikale problemer, som vi så det på Storebæltsbroen i 2012 og 2014, skriver Ole Birk Olesen i en udtalelse til DR Fyn.

Slutspurt: Optimistiske løbere til sidste ”broløbsfest”

Broløbet over Storebælt har fundet sted syv gange. Det første fandt sted i 1997. Det fremgår af motionslob.dk.

Transportministeren påpegede i juli, at Vejdirektoratet har strammet praksis for arrangementer på motorvejsnettet. Det sker, fordi trafikken voksede under Lillebælt Halvmarathon.

Her opstod i maj timelange køer for trafikanterne.

- Jeg bakker op om den nye linje, fordi det er vigtigt at opretholde fri passage mellem landsdelene og på andre centrale strækninger, lød det fra transportministeren.

- Og jeg har meddelt Sund & Bælt, at tilsvarende praksis gælder for de faste forbindelser - herunder Storebæltsbroen, oplyste Ole Birk Olesen.

FDM: Løb kan holdes alle mulige andre steder end på broer

Han understregede dog, at der kan dispenseres i helt særlige tilfælde - som eksempelvis en Tour de France-etape i Danmark.

Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, der selv er blevet forsinket af et motionsløb over Lillebælt, har tidligere gjort det klart, at han og partiet mener, at broløb bør forbydes.

Til gengæld kalder Socialdemokratiet beslutningen for ærgerlig. Tidligere transportminister Magnus Heunicke (S) deltog i lørdagens løb over Storebælt.

- Det er en fremragende dansk tradition med de her broløb, og erfaringerne viser jo, at hvis det planlægges ordentligt, så kan det afholdes uden de store gener for trafikken, siger han til DR Fyn.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Legalisering af hash fjerner ikke bandeproblemet

Jens-Kristian Lütken
Det er hamrende naivt at tro, at hårdkogte kriminelle vil stoppe deres kriminelle aktiviteter, hvis indtægtsgrundlaget for hashsalget forsvinder på grund af en legalisering.

Blog: Venstre sikrer rimelighed i den fri bevægelighed

Morten Løkkegaard
EU og det indre marked er som helhed en stor gevinst for Danmark, dansk økonomi er til gavn for både vækst og velstand.
Annonce
Send din gamle løbeskade til forsikringen
Har du fået en pludseligt opstået løbeskade inden for de seneste tre år, men ikke gjort mere ved den, så kan du tage skaden op med din ulykkesforsikring. 
Se flere
Musik-Aarhus melder klar til Eskelund
Et forslag om at afsætte 10 mio. kr. til at indrette Eskelund som ny koncertplads møder roser fra Northside og en række andre musikaktører. Eskelund indgår i budgetforhandlingerne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her